IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Aralık 2007, 14:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayvanlar Aleminden İlginç Haberler




Dünyanın en büyük Asya fili kayıp


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DÜNYANIN EN BÜYÜK FİLİ KAYIP
Dünyanın en büyük Asya fili kabul edilen Raja Gaj'ın bir yıldır kayıp olduğu bildirildi. Nepal'in güneybatısındaki yaban hayatını koruma bölgesi Bardia Ulusal Parkı'nın bir yetkilisi, "kral fil" olarak da bilinen Raja Gaj'ın bir yıldır kayıp olduğunu ve ölmüş olabileceğini düşündüklerini söyledi.Yetkili, Raja Gaj'ı avcıların yasa dışı olarak öldürdüğü konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.Boyu omuz hizasına kadar 3.5 metre olan Raja Gaj'ın, diğer Asya fillerine göre yaklaşık 60 santimetre daha uzun ve yaşının 70'in üzerinde olduğu belirtildi.Türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Asya fillerinden Himalaya bölgesinde yaklaşık 250 tane bulunduğu, bunların 100 kadarının fil polosu ve safarilerde kullanıldığı belirtiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ŞEMPAZELER İNSANLARDAN AKILLI
Japonya'da yapılan bir araştırmada, şempanzelerin hafızasının insanlardan daha iyi olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın yapıldığı Kyoto Üniversitesi'nden Tetsuro Matsuzava, bulgularının aralarında bilim insanlarının da olduğu herkesi şaşkınlığa sürüklediğini belirterek, "insanın tüm akli fonksiyonlarda şempanzelerden üstün olduğu" görüşüne meydan okuyan bu sonuçları önceden kimsenin hayal bile edemeyeceğini kaydetti.Current Biology dergisinin yarın çıkacak sayısında yayınlanan raştırmada, 1'den 9'a Arapça sayıların öğretildiği 5 yaşlarında 3 şempanze ile 12 gönüllüye hafıza testi uygulandı. Bilgisayar ekranında 9 sayıyı gören denekler, ilk sayıya dokunduklarında, diğer 8'i beyaz karelere dönüştürüldü. Deneyde, deneklerden tüm bu arelere, karedeki sayı kadar dokunmaları istendi.Sonuçlar, şempanzelerin insanlardan daha doğru yapmadıklarını, ancak daha hızlı karar verdiklerini gösterirken, Ayumu isimli bir şempanze en iyi skoru elde etti.Bunun üzerine araştırmacılar, Ayumu ile 9 üniversite öğrencisini dahil ettikleri ikinci bir deneye başladılar.Bu sefer ekranda, beyaz karelere dönüşmeden önce kısa süre yanıp sönen 5 sayı gösterildi ve bu karelere yine düzgün sırasıyla dokunmaları istendi. Bu deneyin sonunda da, Ayumu, üniversite öğrencilerinden çok daha isabetli bir şekilde sayıların sırasını buldu. Şempanze yüzde 80 isabetle doğru sayıyı bulurken, üniversiteliler yüzde 40'ta kaldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

YEDİĞİNİ YAKABİLEN FARELER
Farelerde, yenen gıdadan alınan enerjiyi yağ şeklinde depolamak yerine, ısı olarak dışarıya bırakan protein belirlendi.Amerikalı bilimciler, kaslarında bu proteini daha çok üreten farelerin, aynı miktarda gıda alan diğer farelere göre daha zayıf kaldığını, daha fazla yaşadığını ve yaşlanmaya bağlı hastalıklara daha az yakalandıklarını belirlediler.Dr. Semenkovich, Reuters'a yaptığı açıklamada, bu tür farelerin diğerlerinden ortalama 3 ay fazla yaşadığını, bunun insan ömründe 6-7 yıla karşılık geldiğini belirtti. Söz konusu farelerin daha uzun yaşamalarının nedeninin, yaşlanmaya bağlı hastalıklara daha az yakalanmaları olabileceğini belirten Dr. Semenkovich, bu farelerde damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve lenf kanserine daha az rastlandığını ifade etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DEV DENİZ SÜRÜNGENİ PLİZOR'UN FOSİLİ
Norveçli bilim insanları, Arktika'da, nadir olduğu belirtilen ve "denizlerin tyrannosaure"u olarak nitelenen dev deniz sürüngeni Pliozor fosili buldular.Oslo Üniversitesi Paleontoloji Bölümünden Joern Hurum, fosilin muhtemelen şimdiye kadar bilinmeyen bir türden olduğunu, zira Fransa ve İngiltere'de bulunanlara göre farklılık gösterdiğini belirtti.Fosilin 10 metreden fazla bir boyda ve 10 ila 15 ton ağırlığında olduğu, ilk kalıntılarına Norveç'in Svalbard takımadalarında geçen yaz yapılan kazılarda rastlandığı ifade edildi.Paleontologların, hayvanın göğüs kafesinin büyük parçalarını, bir omuzunu ve bir ayağını buldukları belirtildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

FİLLER BİRBİRLERİNİ İDRARLARINDAN TANIYOR

Yapılan araştırmalar, fil gruplarının birbirlerini idrar kokularından tanıdıklarını ortaya koydu. Fillerin, güçlü koku alma duyusuna sahip hortumlarından faydalanarak bu kokuyu alıp birbirlerini tanıdıkları belirlendi.Bazen yüzlerce filden oluşan sürü için keskin koku alma duyusu olan hortumlar ve güçlü hafızaya sahip olmak sürüden kopmamak açısından çok önemli.İngiltere ve Kenya'dan bilim adamları, Kenya'daki Amboseli Milli Parkı'ndaki filleri inceleyerek bunların kendi sürüleri içinde yabancı sürülerde olan filleri ayırt edip edemediklerini tespit etmeye çalıştı. İskoçya'daki Saint Andrews Üniversitesi'nden Richard Byrne liderliğindeki ekip, Mart 2007'de 36 fertten oluşan bir fil ailesinin dişilerinden idrar örnekleri alıp muhtelif yerlere yerleştirdi. Fillerin davranışlarını inceleyen bilim adamları, fillerin aile dışındaki idrar örneklerine hiçbir reaksiyongöstermediklerini, sadece kendi ailelerine mensup idrar örneklerine reaksiyon gösterdiklerini belirlediler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aleminden, haberler, hayvanlar, ilginc, İlginç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayvanlar Aleminden İlginç Kareler Burce Hayvanlar Alemi 0 01 Nisan 2012 23:55
Hayvanlar Aleminden Hoş Görüntüler. Ein Hayvanlar Alemi 0 14 Aralık 2010 01:29
Hayvanlar aleminden atasözleri Süslü Komedi ve Mizah 0 29 Mart 2010 20:30