IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sue
  • 1 Post By KaLpSizprenS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Şubat 2013, 21:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aziz Valentine’nin Günü, Namıdiğer “Sevgililer Günü” Gereksizliği




Bu anlamsız gün yaklaştıkça herkes anam veremediğim bir telaşa kapılır. Bugün aslında çok çeşit insanın halini ortaya koyar:-14 Şubat yaklaşıyor,sevgilime ne hediye alsam diyenler,-14 Şubat’a yıllardır yalnız giriyorum diyenler,-14 Şubat’tan bir gün önce X’ten ayrıldım diyenler,-14 Şubat yaklaşıyor sevgili bulmam lazım diyen kelimelerle anlatılmayacak düzeyde kültürlerinden uzak insanlar… Müslüman bir kimsenin özel gün kavramı olmamalı.Yeni yıl, anneler günü,babalar günü,’Sevgililer Günü’ vs…

Bunların hep insanı oyalamak,hayata bağlamak,alışveriş sektörünü canlandırmak için olduğunu bilmesi lazım.Çünkü Müslümanın her günü özeldir.Müslüman annesine,eşine, sevgilisine ‘Bir gün hatırla,diğer günler salla’ mantığıyla yaklaş(a)maz..!Çünkü İslam hergün,her saat herkese hakkını ver diyor.Günümüzdeki alimlerin deyimiyle Sevgililer Gününün diğer adı ‘Zinakarlar Günü’dür. Çünkü ‘sevgili’ sıfatını nikahsız olan kişilere kullanırız. Günümüzdeki Hristiyan düzeni de nikahsız muameleleri meşrulaştırmak üzeredir. Zaten bugn de bizim kültürümüzden gelme değil.Olamazda zaten…Bugün, güne adını veren bir papazdan gelmedir.S evgililer gününün İngilizcesi ‘St.Valentine’s Day’dir.Yani ‘Aziz Valentinenin Günü’.

Peki Valentine kimdir? Valentine Hristiyanlığa göre bir Roma azizidir. Papazlık yapmaktadır.M.S. 269 yılında öldürülmüştür. Aşıkların azizi olarak bilinir. Valentin her yıl 14 Şuat’ta anılır. Zamanla bugün sevililer gününe dönüşmüştür. (Oxford Dictionary of English) Aslında Sevgililer Günü;tamamen ticari amaç taşıyan bir olgunun kişilerin belleklerine yerleştirilmesi ve çok önemli bir günmüş gibi düşünülmesi saçmalığıdır. Kadınların duygusallığının sömürülmesi ön plandadır. Dişi taraf hediye almazsa erkek triplere girmez ama tersini düşünmek bile kötü..! Hediyeleşmek herhangi bir anda, herhangi bir günde çok daha doğal ve güzel olur.Hem bunu bir görev gibi görmekte yeterince çirkin..!

Erkeklerden çok ayanlar hassas bu konuda. Öyle ki Ali’nin hediye almadığını görüp eşiyle küsen, hatta ayrılan Özge’ler,Fatma’lar var. Ne yazık ki bu bela şimdi sevgilileri aşıp evli çiftlere bulaşmış. Takı işiyle uğraşan firmaların 14 Şubat’ta ne kadar kar yaptıklarını hiç düşündünüz mü? TV’lerde dikkat etmediniz mi? Genelde hep bu dönemlerde bu firmaların reklamları çıkar. İşte bizim saf aşıkları(!) kandırmak,satın almaya teşvik etmek için.Sadece takı değil,otellerde 14 Şubat günü boş yer bulamazsınız.

Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Bu toplum üzerinde oynanan oyunların farkına varalım.

__________________
Özünde cevher olanın, reklama ihtiyacı yoktur.

Affedilen her hata, tekrarlanmaya mahkumdur!..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Şubat 2013, 21:52   #2
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aziz Valentine’nin Günü, Namıdiğer “Sevgililer Günü” Gereksizliği




Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz; lakin birçok insan bir gün de olsa değerli olduğunu, sevildiğini hissetmeyi istiyor bundan olsa gerek bu kadar hassas olunması bu konuda. Kimse kutlu doğum haftası konusuna deginmez ama sevgililer günü vs söz konusu olunca herkes bir ay önceden düşünür, kurgular her şeyi.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Şubat 2013, 11:58   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aziz Valentine’nin Günü, Namıdiğer “Sevgililer Günü” Gereksizliği




Sevdiğine sadece bir gün değer veriyorsa bir kişi, o değerin pek bir önemi yoktur benim gözümde. Ayrıca sevginin günü mü olur ?

__________________
Özünde cevher olanın, reklama ihtiyacı yoktur.

Affedilen her hata, tekrarlanmaya mahkumdur!..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aziz, gereksizliği, günü, günü”, namıdiğer, valentine’nin, “sevgililer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgililer Günü Tarihçesi, Sevgililer Günü Nedir, Neden 14 Şubat Sevgililer Günü PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Şubat 2013 19:18
En Güzel Sevgililer Günü Sözleri 2012 Sevgililer Günü Mesajları AnqeL Aşk ve Sevgi Köşesi 2 13 Şubat 2012 23:05
Sevgililer Günü Beta Şarkı Sözü, Beta Sevgililer Günü Şarkısı, Beta Sevgililer Günü S PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Kasım 2011 16:25
My Bloody Valentine - Sevgililer Günü Katliamı - 3gp Sevda Sinema Dünyası 0 23 Ocak 2011 01:23