IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Mayıs 2008, 11:49   #1
Çevrimdışı
Kan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılda kaç paket sigara içiyoruz?




Sigaranın 100 bin kişiyi kanser yaptığını belirten Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, tedavi yatırımları için sigara içenlere özel vergi konulmasını istedi
ABD'de yapılan araştırmalarda sigara içenlerin devlete paket başına 3-5 dolar sağlık yatırımı maliyeti çıkardığının ortaya konulduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, sigara içenlerden en az 3 dolar olarak bu sağlık yatırımının tahsil edilmesi gerektiğini söyledi. Tuncer, "Sigara içenlerin işgücü kaybı, sağlık masrafları gibi oldukça yüksek bir maliyete neden olduğu gerçeğini gözardı edemeyiz. Ulusal Kanser Kontrol Programı Çalıştayı'nda da sigara vergilerinin olabildiğince yüksek tutulması kararına varmıştık. Keyfi olarak alınan bu zehirin sonuçlarını hastanelerde karşılarken, sigara içmeyenlerin hakkı da gaspediliyor” dedi.

50 MİLYAR DOLAR ZARAR
Türkiye'de bir yılda 5 milyar 263 milyon 946 bin paket sigara tüketildiğini belirten Tuncer, bu tüketimin yaklaşık 40 milyon dolarlık ek yatırım yükü getirdiğini söyledi. "Her paket sigaranın 3-5 dolar ek sağlık yatırımı yaptığını düşünün. Artı, 100 bin kansere yol açıyor. Her kanser için de 100 bin dolar ithal ilaç alındığını varsayın. Türkiye'nin sigaradan dolayı 50 milyar dolar zararı var. Ülke olarak sigara satışından ise 6,5 milyar dolar kazanıyoruz. Kazandığımız verginin 10 mislini sigaraya harcıyoruz” dedi.
19 Mayıs'ta yürürülüğe girecek yasanın sevindirici olduğunu kaydeden Tuncer, "Kanunlar ne derse desin önemli olan insanların buna uyması. Ülke olarak bir çağdaşlık sınavı veriyoruz. Burada sözkonusu olan uygar ülke olmak istiyor muyuz, istemiyor muyuz?" diye konuştu. Türk-Sağlık Sen Genel başkanı Önder kahveci ise sigara tiryakilerine ek vergi teklifine destek verdiklerini söyledi.


Sigara içen vekile de amirinden ceza
Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişlik Yapılması Hakkında Kanun'un uygulanmasına ilişkin Yönetmelik'te, 19 Mayıs'tan itibaren uygulanmasına başlanacak sigara içme yasağının, Mecliste hangi usul ve esaslarla uygulanacağına yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Meclis'in kapalı alanlarında sigara içen milletvekillerine, TBMM idare amirleri, memurlara ise görevlendirilecek yöneticiler tarafından ceza kesilecek.








Dumansız hayata 10 gün kaldı
Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un bazı hükümlerinin 19 Mayısta yürürlüğe girmesiyle kapalı alanlarda sigara içilemeyecek.

Taksiler dahil olmak üzere, kara, demir, deniz ve hava yolu araçlarında sigara içmek yasak.

Okul, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere okulların kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün tüketilemeyecek.

Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirler arası ve uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde sigara içilmesi için özel alanlar oluşturulabilecek. n Otellerde müşterilerin isteğine göre odalar tahsis edilecek.

Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak.n Lokanta kahvehane ve kafeterya gibi yerler için yasaklar ise 19 Temmuz 2009'da yürürlüğe girecek.

Sigara yasağı bulunan yerlerde sigara içenlere 50 YTL, sigara izmaritini ve paketini yere atanalara 20 YTL ceza verilecek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Ben anlattikca insanlar resmimi cizer, konustukca ozumu anlar, tanidikca da ozur dilerler..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iciyoruz, kac, paket, sigara, yilda, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari’de 95 bin paket kaçak sigara Desmont Haber Arşivi 0 25 Ocak 2015 16:39
Bursa'da hırsızlar 6 bin 482 paket sigara çaldı MasteR06 Haber Arşivi 0 08 Şubat 2014 10:53
59 Bin paket kaçak sigara ele geçirildi pyracantha Haber Arşivi 0 07 Aralık 2010 21:47
Mangal = 3 Paket Sigara Kralice Sağlık Köşesi 1 02 Temmuz 2009 01:41
Van'da 227 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi PuSAt Haber Arşivi 0 08 Nisan 2006 13:40