IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Haziran 2015, 23:08   #1
Çevrimiçi
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı Değiştiren 10 İcat




Antik çağlardaki ilk aletlerden, günümüzde kullanılan internet veya mars araçlarına. İnsanların ne kadar meraklı ve yaratıcı bir tür olduğunu kanıtlar nitelikteki; dünyayı değiştiren, tüm zamanların en önemli 10 icadı listemizde.



1. Ampul

Akkor lambalar 1800lerde icat edilse de, 1879da Edison tarafından bir ampul, güç kaynağı ve kablo sistemi olarak tam bir aydınlatma sistemi olarak icat edildi. İcadından önce üretimler sadece akşama kadar devam edebiliyordu.



2. Telefon

Zamanında onlarca mucidin üstünde uğraştığı telefonun patenti ilk kez Alexander Graham Bell tarafından 1876 yılında alındı. Tabi ki küresel iletişim ve iş yaşamındaki büyük rolü tartışılmaz.



3. Çivi

Çivi olmasaydı belki de uygarlık buralara gelmeyecekti. İnsanların metale şekil vermelerinden itibaren ortaya çıkan çivi; yazının icadını sağladığından dolayı 2000 yıldan daha uzun bir geçmişe sahip. Vidanın ise M.Ö 3. yüzyılda Archimede tarafından bulunduğu düşünülüyor.



4. Doğum kontrol yöntemleri

Doğum kontrol yöntemleri, doğal kaynakları azalan dünyada nüfusun kontrol edilebilebilmesine yardımcı olur. Bunun yanında salgın hastalıkların da azalmasında büyük rol oynamıştır.



5. Penisilin

Tarihin en ünlü icatlarından bir tanesi. İskoç bilim adamı Alexander Fleming şuana kadar milyonlarca insanın hayatını kurtardığı aşikar. Resimde gördüğünüz Penisilin seri üretime geçtikten sonra yayınlanan ilk reklamı.



6. Pusula

Eski denizciler yönünü yıldızlara bakarak tayin ederlerdi. Ancak bu metot bulutlu gecelerde işe yaramıyordu. Böylece 11.yyda Çinliler taş ve demirden oluşan modern diyebileceğimiz pusulayı icat etti ve yine deniz ticareti sayesinde bu buluş Avrupa ve Araplara geçerek geliştirildi.



7. Tekerlek

Milattan önce 3 3500 yılına kadar insanlar göç etmekte çok zorluk çektiler. Tekerlek ulaşım için olduğu kadar, ticaret ve tarım için de çok önemli sorunları çözdü. Günümüzde ise tekerlekler veya çarklar, saatlerden rüzgar türbinlerine kadar her şeyde bulunuyor.



8. İçten yanmalı motorlar

Modern motorların atası sayılabilecek bu tür; yüksek sıcaklıktaki yakıtın piston içinde yakılmasıyla hareketi sağlıyor. Bu kimyasal enerjinin mekanik enerjiye çevrilmesi sağlayan bu motorlar 19. yüzyılın ortalarından modern halini aldı. Şuan uçaktan arabalara geniş bir alanda kullanılıyorlar.



9. İnternet

Milyarlarca insanın dünyanın herhangi bir yerindeki iletişimini sağlayan internet; 1960 yılında bir takım bilgisayar mühendisinin Amerikan Savunma Sanayii için geliştirildi. Bu dünya çapındaki Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA'in yayılmasını sağladı.



10. Matbaa

1440 yılında Alman Johannes Gutenberg tarafından icat edildi. Manuel olarak kopyalama yapabilen bu icat sayesinde icadından 1500 yılına kadar 20 milyon kopya basıldı. Dinlerin yayılmasında da büyük rol oynadı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, değiştiren, dünyayı, İcat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyayı değiştiren fotoğraf! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 15 Mart 2014 13:18
Dünyayı değiştiren hız: Google fiber hayLaz Google 0 02 Temmuz 2013 11:30
En Önemli 19 İcat Satuk Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Ağustos 2012 03:07