IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta
  • 1 Post By L_

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Nisan 2019, 10:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vücuduna Bakarak Bir İnsanın Zeki Olup Olmadığını Anlamanın 14 Yolu




Edinburgh Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre vücudun belli parçalarına bakarak bir insanın zeki olup olmadığını anlamak mümkün.

Gözlük takan insanların zeki olduğunu düşünmek gibi bir ön kabulümüz var. Edinburgh Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre bu kısmen doğru olabilir. Araştırmaya göre, bir insanın vücut özellikleri zekasını etkileme potansiyeline sahip. Aşağıda sıralayacağımız özelliklerin sizde bulunması sizi çok zeki yapmayabilir belki, ama zeki insanların çoğu bu özelliklere sahip. İşte vücut zeka ilişkisini ortaya koyan, bilimsel verilere dayalı birtakım çıkarımlar.

1. Uzun boylu olmak.

Uzun boylu insanlar, kısa boylu insanlara nazaran daha zekiler. Bir teoriye göre, uzun boylu olmak insanların statü kazanmasında yardımcı oluyor, bu sebeple tarih boyunca uzun boylu insanlar liderlik hususunda büyük fırsatlar yakaladılar, bu da onlara bilgiye daha kolay erişim şansı verdi. Haliyle uzun boylarını ve statülerini çocuklarına da aktardılar. Uzun boylu insanlar daha iyi işlere giriyor, çocuklarını daha iyi eğitiyor, genlerini aktarmaları sayesinde bu döngü sürekli devam ediyor.

2. Daha büyük göğüsler.

Yapılan bir çalışma, daha büyük göğüslü kadınların daha zeki olduğunu ortaya koyuyor. Sadece büyük göğüslü kadınlar değil, ortalama göğüs ölçüsüne sahip kadınlar da küçük göğüslü kadınlara nazaran daha zeki oluyor. Bunu biz söylemiyoruz, araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar bunlar.

3. Mavi gözler.

Mavi gözler yüksek zekanın bir göstergesi olabilir. Stephen Hawking ve Marie Curie gibi bilim insanları mavi gözlüydü. Işık, kahverengi gözlere kıyasla daha az pigmente sahip mavi gözlere daha fazla girer. Bu durum ışığa karşı daha hassas olmalarına sebep olsa da zeka konusunda olumlu etkilere sahip.

4. Büyük bir kafa.

Beynin boyutlarının zeka ile ilişkisi tartışmalı bir konu olsa da daha büyük bir kafaya sahip olmak sizi daha zeki yapabilir. Ancak düşündüğünüz sebepten ötürü değil, beyindeki düşük nöron yoğunluğu beyninizin daha verimli çalışmasına yol açar.

5. Geniş bir alın.

Çin yüz okuma pratiklerine göre geniş bir alna sahip olmak zekanın ve yeteneğin göstergesi. Geniş alınlı insanlar sorumluluğunu üstlendikleri işleri çok çabuk bitiriyorlar ve genellikle bir konuyu anlamaları için ekstra açıklamaya gerek duymuyorlar.

6. Kulakların asimetrik olması.

Yapılan bir çalışma, kulakları asimetrik olan insanların, liderlik özelliklerinin daha iyi olduğunu ve bencillik yapmadıklarını ortaya koyuyor. Vücutlarındaki bu ufak tefek dengesizliklerin, onları daha dengeli tepkiler vermeye ittiği düşünülebilir.

7. İnce, gülen dudaklar.

Bilim insanları ince ve gülen dudaklara sahip olmanın erkekleri daha zeki gösterdiğine inanıyor. Üzgün görünen dudaklar kişinin daha az zeki algılanmasına sebep oluyor. Ancak bu konuda yapılmış bir araştırma yok, bu sonuca nasıl varıldığı bir muamma. İnsanlar bu bilgiye sahip olmadan gelişiyor, ama bilim insanları bu konuda bir fikir birliği içerisinde.

8. Sivri bir çene.

Erkeklerde çenenin yapısı yakışıklılığa katkı sunduğu kadar zekanın da bir göstergesi. Yapılan araştırmalar sivri bir çeneye sahip erkeklerin daha zeki olduklarını ortaya koyuyor. Çek Cumhuriyeti’nde yapılan araştırmaya göre sivri çeneli erkekler daha büyük ve geniş çeneli erkeklere göre daha zeki oluyor.

9. Vücut kılları.

Ne alaka? Diye düşünebilirsiniz ancak vücudu kıllı olan erkeklerin IQ seviyeleri daha yüksek oluyor. Ayrıca Amerika’da yapılan bir araştırmada vücudu daha fazla kıllı olan erkeklerin daha iyi ve çalışkan birer öğrenci olduklarını ortaya koymuş.

10. Roma burnu.

19. yüzyılda bir bilim dalı olmasa da “nasoloji” diye bir uğraş vardı ve buna göre bir insanın burnu ile karakteri arasında sıkı bir bağ bulunmaktaydı. Roma burnu ya da Gaga şekilli burun diye tabir ettiğimiz burun bir insanın doğru kararlar verebilme kabiliyetine sahip olduğunun işaretiydi. Düz bir burun ise insanın güzel sanatlara meyilli olduğunu gösteriyordu. Geniş burun delikleri ise güçlü ve ciddi bir algıyı gösteriyordu.

11. Daha küçük bir işaret parmağı.

İşaret parmağınızın uzunluğu zekanızın bir göstergesi olabilir. Yapılan bir araştırmada daha kısa işaret parmağına sahip erkeklerin matematik alanında diğerlerine kıyasla daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Bu kadar da değil, aynı çalışma yüzük ve işaret parmağı kısa olan kadınların daha zeki olduklarını da söylüyor.

12. Solak olmak.

Solak insanların corpus callosum’u daha büyük oluyor bu da onların bilgileri çok daha hızlı işlemelerini sağlıyor. Ayrıca solak insanların beyinlerinin sağ yarım küresi daha gelişmiş oluyor.

13. Kalçalardan daha dar bir basen.

Yapılan bir çalışma bel-kalça oranı büyük olan veya kum saati görünümlü kadınların daha zeki olduklarını ortaya koymuş. Bunun sebebi olarak da bu kadınların daha yüksek miktarda omega 3 yağ asitlerine sahip olmaları gösterilmiş.

14. Ortalama kilo.

Kilonun da bir şekilde zeka ile alakası var. Bir çalışmaya göre yüksek kilolu erkeklerde ve kadınlarda beynin ihtiyaç duyulan bölgelerindeki gri ve beyaz madde oranı olması gerekenden daha düşük oluyormuş.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Nisan 2019, 10:55   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vücuduna Bakarak Bir İnsanın Zeki Olup Olmadığını Anlamanın 14 Yolu




einstein gandi falan da bişeye benzemiyor ama ne bileyim bu maddeler ne kadar doğru bilemeyeceğim :$

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
arastirma, insan, kişisel bilgiler, vücudu, zeka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeğin Aşık Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız Sanem Aşk ve İlişkiler 0 23 Temmuz 2018 16:33
browser internet explorer olup olmadığını öğrenmek hAte PHP 0 07 Kasım 2014 06:34
gelenin ip adresi gerçek ip olup olmadığını öğrenmek real ip hAte PHP 0 17 Ekim 2014 16:11
eposta adresine ait mx kaydının olup olmadığını kontrol etmek hAte PHP 0 17 Ekim 2014 16:05