![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ejder nefesi nasıl yapılır? Ejder nefesi nasıl yapılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. “Yiyenin ağzından duman çıkaran dondurma” olarak bilinen ejder nefesi ya da ejderha nefesi son dönemde özellikle sosyal medyada çok popüler oldu. Doğal olarak birçok kişi ejder nefesinin nasıl yapıldığını ve dondurmanın üzerindeki dumanların kaynağını merak ediyor. Ejderha nefesinin duman duman olmasının sebebi üretiminde kullanılan sıvı azot. Nitrojen diye de bilinen ve atmosferin yüzde 78’ini oluşturan azot gazının özel tanklarda yüksek basınç altında sıvılaştırılmış hali olan sıvı azot, tuzlu ya da şekerli bezelerin üzerine dökülüyor ve ortaya ejderha nefesi çıkıyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ejderha nefesi aslen ABD kaynaklı bir ürün. Tayland, Brezilya, İngiltere, İsveç gibi birçok ülkede de özellikle gençler tarafından eğlenceli bir alternatif olarak görülüyor ve tüketiliyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ejderha nefesinin bezeleri Türkiye’ye yurt dışından hazır geliyor. Bu ürünü müşterilerine sunan mekanlar, bezelerin üzerine sıvı azotu döküp servis ediyor. Sıvı azot basınçsız ortamda hemen uçtuğu için ejderha nefesinin 4-5 dakika içinde tüketilmesi gerekiyor. -Alıntı- | |
| ![]() |
Etiketler |
azot, dondurma, ejder, ejder nefesi, ejderha nefesi, erderha, nasıl, nefesi, yapilir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta dondurma işlemi annelik şansı tanıyor (Yumurta dondurma kimler için uygun?) | Allecra | Sağlık Haberleri | 0 | 23 Mayıs 2019 15:31 |
Ejderha | Desmont | Felsefe | 0 | 21 Aralık 2014 17:09 |
Ejderha | Violent | League Of Legends | 0 | 12 Şubat 2014 21:19 |
Ejderha | Zen | Hayvanlar Alemi | 0 | 27 Mart 2013 19:05 |
Windows XP'nin son nefesi! | Slipknot | Windows | 0 | 05 Haziran 2010 22:20 |