IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Şubat 2020, 20:05   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Daha Cesur Yaşamanın 4 Yolu!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1. Denemekten ve Hata Yapmaktan Korkmayın
Yeni bir iş veya yaratıcı bir girişim başarılı olmak için sizden risk almanızı ve hatalarınızdan ders çıkarabilmenizi talep eder. Ne yazık ki çoğu insan bu çabaya gönüllü olmuyor. Aslında doğduğumuz andan beri başımıza gelebilecek en kötü şeyin hata yapmak olduğu saçmalığı ile beynimiz yıkanıyor. Yaratıcı ve ön görü sahibi insanlar, hatalara bu gözle bakmazlar. Apple firmasının vizyoner kurucusu Steve Jobs bu konuda iyi bir örnek teşkil ediyor. Jobs grafik kullanıcı arayüzü gibi var olan bir teknolojide harika bir potansiyel gördü. Bu potansiyel yeni bir elektronik cihaza dönüşecekti: Kişiye özel bilgisayar. Ancak birkaç yıl sonra Jobs yönetimsel anlaşmazlıklar yüzünden istifa etti ve NeXT adındaki kendi yazılım firmasını kurdu.

2. Zorluklarla Mücadele Edin
Başkalarının pes ettiği zorlu zamanlarda cesur insanlar işe yarayan formülü bulana kadar yeni fikirler üretmeye devam ederler. Zor anlarla mücadele etmeyi öğrenmenin güzel bir örneği 1970 yılında Apollo 13 uzay görevinde yaşandı. Bu uzay gemisi aya doğru ilerlerken elektrik kısa devresinden kaynaklanan bir kıvılcım yüzünden oksijen tanklarının birinde patlama yaşandı. Bu patlama yüzünden yolculuk boyunca astronotların birçok ihtiyacını karşılamak için inşa edilen hizmet modülü kullanılamaz hale geldi. Mürettebat susuzluk, soğuk, güç kaybı ve karbon dioksit birikmesi gibi bir sürü problemle yüzleşmek zorunda kaldı. Bütün koşullar aynı soruya yöneltiyordu: Eve dönebilecekler miydi? Görev komutanları fark etmişlerdi ki astronotları hayatta tutmanın tek çaresi yaşam desteği, aya inme ve eve dönüş için üretilen ay modülünü kullanmak.

3. Kalıpların Dışına Çıkın
Çoğu kişi toplumsal kalıplara uyar ve herkes hangi yolu takip ediyor gibi görünüyorsa o yolu takip etmeye çalışır. Örneğin, tutkularını ateşleyen unsurları keşfetmek yerine para ve saygınlık getireceğini düşündükleri bir kariyer peşinde koşarlar. Cesur düşünürlerin farklı bir içsel enerjileri vardır. Steve Jobs’ın tutkuları onu Apple kullanıcıları için en üst düzey müşteri deneyimini yakalamaya mecbur etmişti. Geleceğin daha kişiselleşmiş teknoloji kullanımında olduğunu gördü. Şirketin yüksek kâr oranının altında yatan sır Jobs’ın teknoloji ile etkileşim şeklimizi değiştirme tutkusudur.

4. Sabırlı Olun
Değişiklikler bir anda olur. Ancak o anın gelişim süreci yıllar alabilir. Yaratıcı ön görü sahipleri ve mucitler dünyayı değiştirecek gelişimler için yıllarca hazırlanırlar. Felaket, Apollo 13’ü vurduğu zaman, astronotlar karşılık verecek gücü buldular. Çünkü yıllardır başarı için hazırlanıyorlardı. Birçok farklı senaryo planladılar ve zihinlerini başarıdan başka bir şeyi kabul etmemeye kurdular. Bir kere kaybetmeyi seçeneklerin arasından çıkardıktan sonra tüm enerjilerini dünyaya güvenle geri dönmek üzerine odakladılar.


__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asla pes etme, cesur olmak, sabırlı olmak, yaŞam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayatı özgürce yaşamanın yolu nedir? Zen Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2012 18:26
Bebeğinizle Sorunsuz Yaşamanın 9 Sihirli Yolu Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Kasım 2012 17:14
Seninle Yaşamanın Bir Yolu Olmalı N999 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mayıs 2012 22:22
Sanal ortamda kim daha cesur? lolaBunny Genel Paylaşım 0 03 Ocak 2011 23:08