IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Nisan 2020, 18:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günün Önemi




Günün Önemi
  • 1453 - Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşatma harekâtına başladı.
  • 1948 - Yazar Sabahattin Ali, Bulgaristan sınırını geçmeye çalışırken, kılavuzu Ali Ertekin tarafından öldürüldü. 28 Aralık'ta tutuklanan Ertekin'in cezası indirime uğradı. Aynı yıl çıkan af yasasıyla da serbest bırakıldı.
  • 1972 - Aktör Charlie Chaplin, Komünist sempatizanı olduğundan kuşkulanıldığı McCarthy döneminde, 1952'de terkettiği ABD'ye onca yıl sonra ilk kez ayak bastı. Eski ülkesine Oscar özel ödülünü almak için gelmişti.


Günün Sözü

Ama gözler gerçeği göremez ki. Yüreğiyle aramalı insan.
Küçük Prens


Günün Öyküsü

Yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı çaldılar: "Eski gazeteniz var mı bayan?" Çok işim vardı. Önce hayır demek istedim ama ayaklarına gözüm ilişince sustum. İkisinin de ayaklarında eski sandaletler vardı ve ayakları su içindeydi. "İçeri girin de, size kakao yapayım" dedim. Hiç konuşmuyorlardı. Islak ayakkabıları halıda iz bırakmıştı. Kakaonun yanında reçel, ekmek de hazırladım onlara, belki dışarıdaki soğuğu unutturabilir, azıcık da olsa ısıtabilirdim minikleri. Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işlerimi yapmaya koyuldum. Fakat oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti bir an ve başımı uzattım içeriye. Küçük kız elindeki boş fincana bakıyordu. Erkek çocuğu bana döndü "Bayan, siz zengin misiniz?" diye sordu. Zengin mi? "Yo hayır!" diye yanıtlarken çocuğu,gözlerim bir an ayağımdaki eski terliklere kaydı. Kız elindeki fincanı tabağına dikkatle yerleştirdi ve "Sizin fincanlarınız, fincan tabaklarınız takım" dedi. Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu. Sonra gazetelerini alıp çıktılar dışarıdaki soğuğa. Teşekkür bile etmemişlerdi ama buna gerek yoktu. Teşekkür etmekten daha öte bir şey yapmışlardı. Düz mavi fincanlarım ve fincan tabaklarım takımdı. Pişirdiğim patateslerin tadına baktım. Sıcacıktı patatesler, başımızı sokacak bir evimiz vardı, bir eşim vardı ve eşimin de bir işi. Bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi bir uyum içindeydi. Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim. Çocukların sandaletlerinin çamur izleri, halının üzerindeydi halâ. Silmedim ayak izlerini. Silmeyeceğim de. Olur unutuveririm ne denli zengin olduğumu.



Bizim Köşe

Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.

Günün Duası

84-el-İNŞİKAK İnfitâr sûresinden sonra Mekke'de inmiştir, 25 (yirmibeş) âyettir. Göğün yarılmasından söz ettiği için bu adı almıştır. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1. Gök yarıldığı, 2. Rabbine kulak verip boyun eğecek hale getirildiği zaman, 3. Yer dümdüz edildiği, 4. İçinde bulunanları atıp boşaldığı , 5. Ve Rabb'ini dinleyip O'na hakkıyla itaata mecbur kılındığı vakit (insanoğlu yaptıkları ile karşılaşır). 6. Ey insan! Şüphe yok ki sen Rabbine karşı çaba üstüne çaba göstermektesin; sonunda O'na varacaksın. 7. Kimin kitabı sağından verilirse, 8. Kolay bir hesapla hesaba çekilecek; 9. Ve sevinçli olarak ailesine dönecektir. 10. Kimin de kitabı arkasından verilirse, 11. Derhal yok olmayı isteyecek, 12. Ve alevli ateşe girecektir. 13. Zira o, (dünyada) ailesi içinde (mal-mülk sebebiyle) şımarmıştı. 14. O hiçbir zaman Rabbine dönmeyeceğini sandı. 15. Oysa gerçekten Rabbi onu görüyordu. 16. Hayır! Şafağa, yemin ederim ki , 17. Geceye ve onda basan karanlığa, 18. Dolunay olmuş aya , 19. Ki,siz elbette halden hale geçeceksiniz. 20. Böyleyken onlar acaba neden iman etmezler? 21. Onlar kendilerine Kur'an okununca secde de etmezler. 22. Aksine, kâfirler yalanlıyorlar.


Günün Sorusu

Köylülerin el birliği ile köyün işini birlikte yapmalarına ne ad verilir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gonul.net, hazin.net, notafm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:17
Ne önemi var ???? Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 14 Eylül 2010 17:57
30 Ağustos Zafer Bayramı + Günün Anlamı ve Önemi. Sevda Tarihte Bugün 0 30 Ağustos 2010 18:54
Kırk günün önemi nedir? Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:34
Ismin Ne önemi Var ? Bartimus Serbest Kürsü 0 06 Aralık 2007 06:34