IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Nisan 2020, 02:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 nisan'ın önemi




03 Nisan

Günün Önemi
  • 1937 - 1961'e kadar, Türkiye'nin tek demir-çelik üreticisi olarak kalan Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temeli, Başbakan İsmet İnönü tarafından, Zonguldak'ın Karabük köyünde atıldı.
  • 1948 - ABD Başkanı Harry Truman, ekonomik yardımları içeren Marshall Planı'nı imzaladı.
  • 1951 - İstanbul bir kumarhanede yakalanan Büyük Doğu dergisinin sahibi Necip Fazıl Kısakürek 30 lira para cezasına çarptırıldı.
  • 1968 - Amerikalı sivil haklar savunucusu Martin Luther King öldürüldü.
  • 1986 - IBM ilk laptop bilgisayarlarını tanıttı.

Günün Sözü

"A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.” Albert Einstein


Günün Öyküsü

Adamın biri; bilge bir kralın yanına gider. Kralım, hayatta özgürlük var mıdır? Diye sorar. Kral, ''elbette" der , "kaç bacağın var senin ?" Adam soruya şaşırarak "İki efendim" der. Kral, " Pekâlâ, tek bacağının üstünde durabilir misin?" Adam, "Elbette" diye cevap verir. Kral, "O halde hangi bacağının üstünde duracağına karar ver." Adam biraz düşünür ve sol bacağı üstünde durmaya karar verir. "Tamam" der kral. "Simdi de öteki bacağını kaldır." Adam şaşırır. "Bu imkânsız kralım" der. "Gördün mü ?"der kral. "Özgürlük budur. Sadece ilk kararı almakta özgürsün ondan sonrasında değil."



Bizim Köşe

Atlar bir ay kadar ayakta kalabilirler.

Günün Duası

85-el-BÜRÛC Şems sûresinden sonra Mekke'de inmiştir; 22 (yirmiiki) âyettir. "Bürûc", burc kelimesinin çoğuludur. Sûrede burçları olan gökyüzüne, kıyamet gününe ve o güne tanıklık edecek olanlarla, yine o gün müşahede edilecek olaylara yemin edildikten sonra Yemen'de geçmiş bir olaya temas edilir: Yahudi Zûnuvas ve adamları, yahudiliği kabul etmeyen Necran hıristiyanlarını, Hendek içinde yakılmış bir ateşe atarak yakarlar ve yanmakta olan insanları seyrederler. Bu şekilde işkence ile yakılıp öldürülen kimseler inançları uğrunda ölmüşlerdir. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1. Burçlara sahip gökyüzüne, 2. Geleceği bildirilmiş olan güne, 3. (O günde) tanıklık edene ve edilene andolsun ki, 4. Kahroldu o hendeğin sahipleri, 5. O çıralı ateşin , 6. Onlar (yakanlar) da başlarına oturmuşlar, 7. Müminlere yapmakta oldukları işkenceyi seyrediyorlardı. 8. Onlardan, sırf, azîz ve hamîd olan Allah'a iman ettikleri için intikam aldılar. 9. O Allah ki, göklerin ve yerin mülkü kendisine aittir, ve Allah her şeye şahittir . 10. Şüphesiz inanmış erkeklerle inanmış kadınlara işkence edip sonra tevbe de etmeyenlere cehennem azabı ve (orada) yanma cezası vardır. 11. İman edip sâlih ameller işleyenlere ise, zemininden ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş budur. 12. Şüphesiz Rabbinin yakalaması çok şiddetlidir. 13. Bilin ki O, (kâinat yokken) ilk olarak yaratan, (ölümden sonra tekrar hayatı) geri getirendir. 14. O, çok bağışlayan ve çok sevendir. 15. Şerefli Arş'ın sahibidir. 16. Dilediği şeyleri mutlaka yapandır. 17. Orduların, haberi sana geldi mi? 18. Yani Firavun ve Semûd'un 19. Doğrusu inkârcılar (gerçeği) yalanlayıp dururlar. 20. Allah onları arkalarından kuşatmıştır. 21. Hayır o şerefli bir Kur'an'dır.


Günün Sorusu

Türkiye’ de kaç tane coğrafi bölge bulunmaktadır?

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gonul.net, hazin.net, notafm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dikkat bugün 1 Nisan! 1 Nisan Şaka Günü tarihçesi ve en komik 1 Nisan şakaları Beatrice IF Ekstra 1 01 Nisan 2019 12:17
1 Nisan Pazartesi bankalar, devlet daireleri açık mı? 1 Nisan 2019 resmi tatil mi? SimHa Haber Arşivi 0 01 Nisan 2019 06:01
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:17
23 Nisan'ın Önemi YapraK Tarih 2 17 Ocak 2010 20:17