IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Eylül 2020, 12:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin’de kariyer yapmanın yolları!




Eskiden gençlerimiz çalışmak için ABD veya Avrupa’ya gitmek için çabalıyordu. Şimdi ise dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip Çin’de çalışmak revaçta. Türk Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan Karslı, Çin’de aranan meslekler ve ortalama ücretler konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Çin’in COVID-19 yaralarını hızla sarıp, ekonomiyi canlandıracak adımları peş peşe attığını hatırlatan İrfan Karslı şu bilgileri veriyor: “Çin, 2030-2050 Stratejik Kalkınma Planı kapsamında dünyanın en gelişmiş ekonomisi olmayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında geliştirilmesine karar verilen ana sektörlere bağlı alanlarda yeni istihdam alanları oluşacak. Gençlerimize, ülkenin parlak geleceğine şimdiden hazırlanıp Çin’de kariyer yapmak için harekete geçmelerini öneriyorum.”



Çin’de kariyer yapmak isteyen gençlerin ülkeye gitmeden önce temel düzeyinde de olsa dil öğrenmesi gerektiğini vurgulayan İrfan Karslı, “Türkiye’nin ilk Çince eğitim kurumu olan Lotus’u biz hizmete açtık. Şimdiye kadar bu eğitim kurumuzda binlerce kişiye Çince öğrettik. Bize başvuranlara hem dil eğitimi hem de ülkeye gidiş için gerekli tüm konularda danışmanlık vermeye hazırız” diye ekliyor.

Çin’de özellikle turizm ve otelciliği içine alan hizmet sektöründe ciddi ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Karslı şunları söylüyor: “Halihazırda Çin’in önemli otel ve restoranlarında 50 kadar Türk çok önemli pozisyonlarda çalışıyor. Çin’de yaşayan turizmcilerden Alican Aktaş’ın yaptığı araştırmaya göre, Çin’de otelcilik alanındaki maaşlar görevine göre 10 bin RMB’den 21 bin RMB’ye kadar çıkabiliyor. Bu arada 1 RMB’nin yaklaşık olarak 1 TL’ye eşit olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Araştırmaya göre, diğer sektörlerde ortalama maaşlar 8 bin RMB’den başlayıp 18 bin RMB’ye kadar yükseliyor.” “Çin’e çalışmaya gideceklerin Z vizesi alması gerekiyor” diyen Karslı bu konuda ise şu bilgileri veriyor: “Uzman R vizesi de var. Bu vize, ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da acil ihtiyaç duyulan uzmanlara veriliyor. Çin’de herhangi bir meslek kolunda çalışmak için öncelikle çalışacağınız işyeri ile yapılacak olan anlaşmanıza istinaden Çin’deki resmî kurumlara çalışma izin başvurusu yapılmalı. Başvuracakların evraklarını Çince’ ye çevirip, gerekli valilik onayının alınmasında yardımcı oluyoruz.”



ONLAR BAŞARDI SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ!

Çin’de hali hazırda önemli görevlerde çalışan 50’yi aşkın Türk otelci ve turizmci olduğunu belirten İrfan Karslı gençlere şöyle sesleniyor: “Sadettin Kaya, Fuat Köroğlu, Tarık Temuçin, Volkan İbil, Sinan Yılmaz, Semih Erken, Alican Aktaş, Tayfun Bayram, Anıl Ertaşkın, Filiz Sakarya gibi isimler sabır edip çalıştı ve şimdi Çin’de çok iyi görevlerde bulunuyorlar. Onlar gibi siz de Çin’de çalışıp kariyer merdivenlerini tırmanarak üst görevlere gelebilirsiniz.”



ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çin’de kariyer yapmanın yollları!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kariyer yeSa Fıkra 0 21 Nisan 2020 02:29
Çocukla temizlik yapmanın yolları nelerdir? Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Eylül 2018 14:34
Evde Yoga Yapmanın Pratik Yolları Elysian Kişisel Gelişim 0 06 Haziran 2014 11:56
Kısıtlı bütçe ile muhteşem düğün yapmanın yolları AnqeL Ah Kadınlar 1 31 Ocak 2012 11:01
Evde Karın Kası Yapmanın Yolları Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 18:29