IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2008, 22:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Winex Nedir ?




WineX Nedir?

Genel olarak Wine, Linux makineler üzerinde win32 uygulamalarını çalıştırmaya yarayan bir programdır. WineX ise Wine’ın daha çok karmaşık oyunları çalıştırmada usta olan bir kardeşidir.

Wine ilgili daha detaylı bilgi bulabileceğiniz adresler

* [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] * [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] * [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] * [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

WineX paketini nereden indirebilirim?

Burada anlatılacak olan wine-2.1-1.tgz paketini ftp://ftp.gelecek.com.tr/pub/wine/winex-2.1-1.tgz adresinden alabilirsiniz. Kurulum Öncelikle indirdiğimiz paketi açalım. Bu yazıda kullanılacak komutlar $ karakterinden sonra belirtilmiştir. $ cd /indirdigimiz/dizin $ tar -zxvf wine-2.1-1.tgz Bulunduğunuz dizinde bir "usr" dizini oluştuğunu göreceksiniz. Gerekli dosyaları kopyalamak için root hakları gereklidir. $ su - (şifrenizi girin) # cp -r ./usr/* /usr # logout Evet gördüğünüz gibi kullanacağımız bu paketin ./configure dosyası yok.

Sadece çalıştırılacak olan dosyaları ilgili dizinlere kopyalamamız yeterli olacaktır. Kullanım Winex’i hangi kullanıcı ile çalıştıracaksınız, o kullanıcı ile sisteme giriş yapın. Her Wine’da olduğu gibi winex’te de bir dil problemi ile karşılaşıyoruz. Bunun üstesinden gelmek için LANG değişkenini winex’i çalıştırmadan önce değiştirmemiz gerekmektedir. $ export LANG=en_US Bu satırları ~/.bash_profile dosyasına eklerseniz bu işlemi bash sizin yerinize her giriş yaptığınızda uygulayacaktır. Şimdi sıra geldi winex i kullanmaya. çalıştırılacak olan programın dizinine gidelim ve .exe’mizi çalıştıralım: $ cd /exe/konumu $ winex dosya.exe Yukarıdaki komutu verdiğinizde bazı gerekli dizinlerin ve dosyaların oluşturulması gerektişinden işlem uzun sürebilir. Bazı bilgiler 1) WineX, Windows dizini olarak kullanılacak olan ~/TransGaming_Drive adında bir link oluşturarak kolay ulaşmamızı sağlar.

Bu dizin içinde bulunan "Program Files" adlı dizin yüklediğiniz programların gerekli dosyalarının kopyalandığı yerdir. İlgili programın .exe sini bu dizinler altından çalıştırabilirsiniz. Kolaylık olması amacıyla masaüstünüze bu dizine bir kısayol oluşturmanızı öneririm. 2) WineX’te bir oyun oynacağınız zaman, oyunu daha önceden win* makinenizden yüklenmiş olan .exe yi çalıştırırsanız ilgili dll dosyaları ve kayıtlar bulunamayacağından hatayla karşılaşabilirsiniz.

Bu yüzden size önerim oyunu winex kullanarak sahte win* dizinine yükleme yapmanızdır. Kurulum sırasında herhangi bir dizin ile oynamanıza gerek yoktur. Çünkü zaten WineX yükleme sırasında C: dizinini gerekli yere yönlendirir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nedir, winex


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Ziraat Bankası Yunak Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:44
Konya Ziraat Bankası Tuzlukçu Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:43
Konya Ziraat Bankası Taşkent Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:42
Konya Ziraat Bankası Seydişehir Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:41
Konya Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:41