IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2010, 09:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Opera 10.60




Opera, çok marifetli bir İnternet tarayıcısıdır. Norveçli Opera Software firmasının bir ürünü olan Opera, Microsoft Windows, GNU/Linux, Mac OS X, FreeBSD gibi işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Neden Opera?

Opera’yı seçmeniz için birçok neden bulunmakta. Opera, dahili e-posta ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istemcisini, açılır pencere (pop-up) engelleyicisini ve daha birçok güzel özelliği tek pakette sunar. “Dünyanın En Hızlı Tarayıcısı" unvanını hak edecek kadar hızlıdır ve bu hızı denemeden görmeniz zordur. Dediğimiz gibi birçok işletim sistemi ve işlemci mimarisinde çalışabilir. Güvenlidir ve İnternet standartlarıyla uyumludur. Sekme desteğine sahiptir, böylelikle bütün sayfalar aynı pencere içinde açılır ve görev çubuğunuz işgal edilmez. İnternet'teki formları kolayca doldurursunuz; e-posta, adres, telefon ve daha birçok bilgiyi her seferinde yeniden yazmanız gerekmez. Gezindiğiniz sayfaları kısa süreli aralıklarla kaydeder. Opera ya da kullandığınız işletim sistemi kilitlense bile Opera’yı tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Şimdi Opera'nın temel özelliklerinden bahsedelim...

Temel Özellikler

Sekmeli Gezinti
Aynı uygulama penceresinde birden fazla sayıda İnternet sayfası açmaya olanak sağlayan bir özellik. Bilgisayar ekranında karışıklığı önlediği gibi tek tıklama ile tüm sayfaların kapatılmasına da olanak verir.

Opera Turbo ile Hızlı Sörf
Opera Turbo, Opera ile kurulu olarak gelen İnternet sayfalarını daha hızlı bir şekilde görüntülememizi sağlayan bir sayfa sıkıştırma teknolojisidir. Opera Turbo etkinken açtığınız İnternet sayfalarındaki veriler sunuculardan sıkıştırılmış bir şekilde çekilir. Ayrıca Opera Turbo, açtığınız İnternet sayfalarındaki grafiklerin kalitesini de düşürerek sayfaların daha hızlı görüntülenmesini sağlar. Opera Turbo, Opera ile varsayılan olarak devre dışı olarak gelmektedir. Durum çubuğundaki Turbo simgesine tıklayıp Yapılandır'ı seçtiğinizde Opera Turbo ayar penceresiyle karşılaşacaksınız. Size önerim seçenekler arasından Opera Turbo'nun aktifliğini otomatik olarak ayarlamanız. Bu sayede bağlantı hızınız düştüğünde Opera Turbo otomatik olarak devreye girecek ve sayfaları daha hızlı görüntülemenizi sağlayacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Opera Unite ile Dosyalarınızı Paylaşın

Opera Unite, bilgisayarınızda bulunun verilere her yerden İnternet tarayıcıları aracılığıyla ulaşılmasını sağlayan bir servistir. Gelin Opera Unite'i beraber tanıyalım.
İlk olarak durum çubuğundaki Opera Unite simgesine tıklayıp, açılan listeden Opera Unite'i Yapılandır'a tıklıyoruz.Daha sonra açılan Opera Unite Ayar penceresinde Opera Unite ile ilgili kısa bir bilgi aldıktan sonra İleri düğmesine tıklıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eğer bir Opera hesabınız varsa gelen kayıt penceresinde “Zaten bir hesabım var” seçeneğine tıklayıp bu adımı atlayabilirsiniz. Yoksa kullanıcı adı, parola ve e-posta adresinizi girerek bir hesap oluşturabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli alanları doldurup İleri düğmesine tıkladığınızda kayıt işlemlerimizi aynı pencerede gerçekleştiriliyor. Kayıt tamalandığındaysa Opera Unite ile erişeceğimiz kendi bilgisayarımıza bir isim veriyoruz. Gelişmiş Ayarlar bölümündense bağlantı hızı, arama motorlarında görünürlük gibi ayarları yapabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bitir düğmesine tıkladığınızdaysa Opera Unite etkinleştirilmiş olacaktır. Paneldeki Unite sekmesinden Opera Unite kontrol panelinize ulaşabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kontrol panelinden bir dosya paylaşımı açıp Opera Unite üzerinden ulaşmaya çalışalım. Örnek olarak bilgisayarımızdaki içinde resimlerin bulunduğu bir dizini paylaşıma açalım. Bunun için Opera Unite sekmesindeki Photo Sharing seçeneğine tıklayarak paylaşacağımız dizini seçiyoruz.


Dizini seçip paylaşıma açtıktan sonra yine panelden o paylaşımı açıyoruz. Gelen sayfanın sağ tarafından bulunan “Privacy options for paylaşım_ismi” kısmından paylaşımın tüm kullanıcılara mı yoksa sadece parolayla giriş yapan kullanıcılara mı gösterileceğini seçiyoruz.

Password protected kısmını seçersek paylaşımı sadece kutu içinde yazan parolayla giriş yapabilen kullanıcılar görür. Bu parolayı istediğinizi gibi düzenleyebilirsiniz. Eğer “Public” kısmını seçersek paylaşımı siteye girebilen tüm kullanıcılar görür ve herhangi bir parola işlemine gerek kalmadan erişebilir.
Örnek olarak ben /home/Linux klasörü altında bulunan duvar kağıtlarını Private yani parola korumalı olarak paylaştım. Şimdi bu dizine site üzerinden ulaşalım. Kayıt esnasında bize verilen adrese giriyoruz. Photo Sharing isimli paylaşımı açıyoruz. Parola korumalı hale getirdiğimiz için paylaşım esnasında verilen parolayı giriyoruz ve duvar kağıtları galerimiz karşımızda.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bilgisayarımızdan yapılan paylaşımlara Opera Unite üzerinden erişilebilmesi için bilgisayarımızın açık olması gerekiyor. Aksi takdirde kullanıcılar Opera Unite adresimize girildiğinde aşağıdaki gibi bilgisayarımızın bağlı olmadığını gösteren bir uyarı ile karşılaşıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Opera Link ile Ayarlarınız Her Yerde Yanınızda

Opera Link, Opera'da kullandığınız yer imleri, arama geçmişi gibi kişisel ayarlarınızı Opera hesabınızda tutan ve kendi bilgisayarınız dışında bir bilgisayarda kullansanız dahi Opera hesabınızdan ayarlarınızı çekmenizi sağlayan bir servistir. Bu sayede kişisel Opera ayarlarınızı Opera hesabınıza ulaşabildiğiniz her bilgisayarda kullanabilirsiniz. Kullanımına bakalım...

İlk olarak panelde bulunan en soldaki Opera Link simgesine tıklayarak Opera Link'i aktif hale getiriyoruz. Eğer bir Opera hesabımız yoksa bilgilerimizi girerek hesap oluşturuyoruz. Eğer hesabınız varsa bu adımı atlayabilirsiniz.
Hesap ayarlarını yaptıktan sonra Opera Link ile hangi kişisel ayarlarımızı kullanmak istediğimizi seçiyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bitir düğmesine tıkladığınızda Opera bilgilerinizi kaydetmek için sizi Opera Link sayfasına yönlendirecektir. Opera hesabınızla giriş yaptıktan sonra artık Opera Link ile Opera ayarlarınızı her yerde kullanabilirsiniz.


Opera ile Masaüstünüzü de Şenlendirin

Opera Widget


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Opera Widget, masaüstünüze çeşitli araçlar eklemenizi sağlayan bir uygulamadır. Opera Widget sayesinde masaüstünüze saat, takvim, not defteri gibi araçlar ekleyebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresten web geliştirme, eğlence-oyun, saat-tarih, radyo-müzik şeklinde kategorilenmiş Opera Widget uygulamalarına ulaşabilirsiniz.


Tümleşik E-Posta İstemcisi
Opera, içerdiği tümleşik e-posta istemcisi sayesinde, başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymadan, e-postalarınızı okuma ve cevaplama kolaylığını sağlar.

Tümleşik IRC İstemcisi
IRC (Internet Relay Chat), en çok kullanılan anlık sohbet protokollerinden birisidir. Asıl kuruluş amacı teknik ağırlıklı bilgi alışverişi olsa da, günümüzde her türlü sohbet için kullanılmaktadır. Opera, uzun süredir dahili bir IRC istemcisine sahiptir

Parola Sihirbazı

Opera, parola korumalı sayfalara ilk girişte, eğer bu özellik etkin durumdaysa, kullanıcı bilgilerinizi kaydetmeyi isteyip istemediğinizi sorar. Onay verdiğiniz takdirde, aynı sayfaya sonraki ziyaretinizde kullanıcı bilgilerinizi yazacağınız alanların çevresinin sarı bir çerçeveyle kaplandığını görürsünüz.
Bu durumda adres çubuğunun yanındaki küçük “Parola Sihirbazı” simgesine tıklar ya da “CTRL + Enter” tuş kombinasyonunu kullanırsanız kullanıcı bilgilerinizi tekrar yazma zahmetinden kurtulup otomatik olarak doldurulmasını sağlar ve ilgili sayfaya hemen ulaşabilirsiniz.

Özel Fare Hareketleri
Opera’nın yeni sürümüyle çeşitli sitelerde gezinirken diğer tarayıcılarda olduğu gibi birçok düğmeye tıklamak zorunda değilsiniz. Farenin sağ tuşuna basılı olarak yaptığınız hareketler tüm bu düğmelerin işlevini yerine getirebilir. Yeni sayfa açma, sayfa kapatma, ileri-geri gitme, sayfayı yenileme, sayfayı çoğaltma gibi birçok işlevi hiçbir tıklama yapmadan sadece fareyi hareket ettirerek yapabilirsiniz.

UserJs (User Java Script)
“Kullanıcı Java Scripti” anlamına gelen bu özellik, web sayfalarında kullanılan JavaScript fonksiyonlarını ve değişkenlerini kendi isteğinize göre değiştirme imkânını verir.
Son olarak Opera, gerçekten de alternatifleriyle rekabet edebilecek kalitede, kullanılmaya değer bir uygulama. Farklı tarayıcıları kullananların bile en azından bir kere şans vermesini öneririm. Keyifli sörfler...

ozgurlukicin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1060, opera


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Opera 11.51 Cry Bilgisayar Donanımı 0 03 Eylül 2011 14:54