IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2010, 15:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KTorrent 4.0.1




Torrent, bir P2P (Peer to Peer / kaynaktan kaynağa) dosya paylaşım sistemidir. Özelliğiyse dosyanın tamamına sahip olmasanız bile bu dosyayı paylaşabiliyor olmanız. Bu da dosyaların küçük parçalara bölünmesiyle gerçekleşir. Böylece siz yeni bir parça indirirken daha önce indirdiğiniz bir parçayı başka isteyen kaynaklara yüklemeye başlarsınız. Bu da tahmin edebileceğiniz gibi çok verimli bir akışa neden oluyor.

Torrent'in bir başka güzel özelliği, İndirme/Yükleme oranı tutmasıdır. Buna göre paylaşım yapmak istemeyen kullanıcı Torrent dosyalarının bulunduğu siteler tarafından (eğer üyelikle alınan bir siteyse tabii) sürekli takip edilir ve oran belli bir noktanın altına düşünce engellenir. Bu da bağlantınızı kullanıp dosya çeken ama paylaşmayan insanları sizden uzakta tutar.

Torrent dosyalarını indirmek için öncelikle indireceğiniz dosyanın benzersiz Torrent adresini barındıran birkaç kilobyte boyutunda olan bir dosyayı indirmeniz, akabindeyse bu dosyayı Torrent istemcileriyle açıp indirme işlemine başlamanız gerekir.

İşte bu noktada KTorrent devreye giriyor ve size Torrent dünyasının kapılarını ardına kadar açıyor.


KTorrent Nedir?

KTorrent KDE temelli bir Torrent istemcisidir. Bir başka deyişle, Torrent dosyaları aracılığıyla dosyaları bilgisayarınıza indirmenizi sağlayan bir araçtır. KTorrent'in alternatiflerine göre pek çok avantajı vardır. En başta, Türkçe bir arayüzle kullanılabilmesini sayabiliriz...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KTorrent, standart hâlde dört (eklentiler yardımı ile artmaktadır) sekmeden oluşur. “Torrentler”, “Eklentiler”, “Arama” ve “Betikler”.

Torrentler sekmesine gelindiğinde yanda bir çeşit duruma göre listeleyici mevcuttur. Üst kısımda o anda indirmekte olduğunuz Torrent'lerin listesi, alt tarafta da istediğiniz seçeneğe göre bilgiler. Tabii isterseniz hiçbir bilgi de görmeyebilirsiniz.

Bu seçeneklerin ne olduğunu kısaca anlatalım:

* Sıralama Yöneticisi: İndirdiğiniz Torrent'lerin hangi sıraya göre ineceğini buradan düzenleyebilirsiniz.
* Magnet: Magnet durumu hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Magnet, kaynaklardaki dosyaları kontrol etme noktasında kolaylık sağlayan bir sistemdir. Kontrol aşaması daha hızlı olduğu için Torrent indirmesi de daha hızlı olur.
* Status: Dosyanın inme durumu ve hızı hakkında detaylı bilgi edinmenizi sağlar.
* Files: Torrent dosyası aracılığıyla indirdiğiniz dosyaları listeler ve aralarından eleme yapabilmenizi sağlar. Bu sayede bir Torrent içerisinde istemediğiniz bir dosya varsa onu da indirmek zorunda kalmazsınız.
* Web Paylaşımcıları: Dosyayı paylaşan web servislerini listeler.
* Paylaşımcılar: Dosyayı paylaşan paylaşımcıları listeler.
* Parçalar: Dosyanın parça istatistiklerini gösterir.
* İzleyiciler: Dosyanın kaç indiricisi ve kaç yükleyicisi olduğunu kaydeden ve Torrent'i yükleten sunucuları listeler.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hız sınırlama özelliğiyle de Torrent'lerin bağlantınızı tamamen sömürmesini önleyebilirsiniz ya da başkalarına göndereceğiniz veriyi kısıtlayabilirsiniz. Bunun için Torrent'e sağ tıklayıp “Hız Sınırları” demeniz ve istediğiniz hızları ayarlamanız yeterlidir.

Eklentiler sekmesinden yazının ilerleyen kısımlarında bahsedeceğim. Ondan önce Arama kısmından bahsedelim. Bu özellik, çeşitli Torrent sitelerinden ve Torrent arama motorlarından Torrent dosyalarını aramanızı sağlar. KTorrent arama konusunda pek çok servisi desteklemektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Betikler altında, çeşitli pratiklikler kazandıran ufak özellikler mevcuttur. Bunları sayacak olursak:

* Otomatik Silme: Bir Torrent'in, tercihe bağlı olarak, indirmesi ya da göndermesi bittiği taktirde listeden otomatik kaldırılmasını sağlayan bir özelliktir.
* Otomatik Devam Et: Durdurulmuş ya da durmuş bir Torrent'in belli bir süre sonra otomatik olarak devam etmesini sağlayan bir betiktir.
* E-posta Bildirimleri: Torrent'lerinizin durumunda bir değişim olduğu taktirde size e-postayla haber veren bir betiktir.
* İzleyici Gruplandırması: İzleyici adreslerini temel alarak otomatik gruplar oluşturan bir betiktir.

Şimdi sıra eklentilerde. Eklentiler sayesinde KTorrent'e çeşitli özellikler ekleyebilirsiniz. Bu eklentileri açıklamaya çalışırsak çok uzun süreceği için doğrudan sıradaki konuyu geçelim. Bu eklentileri deneyerek ve açıklamalarından yararlanarak tam istediğiniz gibi bir Torrent istemci oluşturabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“Ayarlar > KTorrent Uygulamasını Yapılandır” diyerek KTorrent ayarlarına ulaşabilirsiniz. Ayar bölümü; “Uygulama”, “Ağ”, “Vekil Sunucu”, “BitTorrent”, “Sıralama Yöneticisi”, “Gelişmiş”, “Bilgi Programcığı” ve “Search” sekmelerinden oluşmaktadır.

* Uygulama: Bu sekmede Uygulamanın dosyaları kaydedeceği konumları, sistem çekmecesi ayarlarını ve KTorrent'in çalışmasıyla ilgili önemli noktaları ayarlayabilirsiniz.
* Ağ: Bu sekmeden ağınızla ilgili port ayarlarını, Bağlantı, kaynak ve hız sınırlarını ve çeşitli ağ ayarlarını ayarlayabileceğiniz bölümdür.
* Vekil Sunucu: Buradan Vekil Sunucu (Proxy) ayarlarını rahatça yapabilirsiniz.
* BitTorrent: Torrent özellikleri hakkında çeşitli ayarları içeren bir bölüm.
* Sıralama Yöneticisi: Sıralama yöneticisiyle ilgili uygulama ayarlarını içermektedir. Bunun dışında Disk alanı sıkıntısı gibi özel durumlar için de ayarlar içermektedir.
* Gelişmiş: KTorrent için gelişmiş birkaç ayarı içermektedir.
* Bilgi programcığı: KTorrent bilgilerinin gösteriliş şeklini belirleyen ayarları yapabileceğiniz bölüm.
* Search: KTorrent'in arama özelliği hakkındaki ayarların bulunduğu bölüm.

ozgurlukicin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ktorrent


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık