IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2010, 19:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LibreOffice





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


En köklü ve başarılı açık kaynak çalışmalardan biri olan OpenOffice.org'da sular durulmuyor. Oracle'nin Sun Microsystems'i satın almasından sonraki süreçte OpenOffice.org Projesi'nin yönetiminde hakkında yaptığı pek çok hata, özgür yazılım camiasında endişeye yol açmıştı.

Görünen o ki, özgür yazılım camiası, Eskiden Sun Microsystems'ın şimdiyse Oracle'ın tahakkümü altındaki OpenOffice.org Projesi'nden desteğini çekiyor.

Peki, OpenOffice.org'un yerini ne alacak?

OpenOffice.org'in kaynak kodlarını bırakıldığı yerden alarak yeni bir başlangıç yapacak olan yeni yazılımın adı hazır bile: LibreOffice. Türkçe söylemek gerekirse, "ÖzgürOfis".


LibreOffice'de Şirket Dayatmaları Olmayacak!

Peki, kullanıcılar ve geliştiriciler için bu değişiklik ne anlama geliyor?

Firmaların geliştiriciler üzerinde baskı kuramayacağı, katı ve ağır teknolojik bağımlılıkları olmayan, herkesin eşit söz hakkına sahip olduğu, yeni bir ofis yazılımı geliyor. Aslında OpenOffice.org ölmüyor, sadece OpenOffice.org'u yaratan özgür yazılım camiası, daha özgür ve kendi ayakları üzerinde duracağı bir yapıya taşınıyor.

LibreOffice'in arkasında duracak olan bu yapının adı, The Document Foundation. Bu yeni yapı, geniş bir topluluk tarafından geliştirilen ve gerçek anlamda özgür yazılıma dayanan yeni bir ofis yazılımını ortaya çıkarmak için kuruldu.

Bu yeni yapı; Google, Novell ve Red Hat gibi pek çok büyük şirketçe destekleniyor. The Document Foundation'un destekçileri arasında Özgür Yazılım Vakfı (FSF), OSI, OASIS, Canonical, Collabora ve GNOME Vakfı'nın yanı sıra, Brezilyalı OpenOffice.org türevi BRoffice'in geliştiricileri ve çeşitli yerel OpenOffice.org toplulukları da yer alıyor. The Document Foundation, Oracle sahipliğindeki OpenOffice.org yazılımını çatallayarak LibreOffice'i oluşturdu.

Önceden de çeşitli çatallamalar ve OpenOffice.org'un yönetişimi için daha bağımsız yönetişim modelleri oluşturmak için denemeler olduysa da, LibreOffice, topluluğun büyük bir kesimi tarafından destek alan ilk girişim olarak duruyor.

LibreOffice'in LGPL v3 lisanslı bir beta sürümü indirme için hazır bulunuyor. İkili paket ve kaynak dosyaları açık olarak sunulan LibreOffice, şu an sadece isim, marka değişikliklerini içerse de, Windows, 32 ve 64 bit GNU/Linux ve Mac OS X üzerinde kullanılabilir durumda.

ozgurlukicin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Ekim 2010, 20:07   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: LibreOffice




Güzel bilgiler,Adı'ndan fazla'ca söz ettiren şirketler. Teşekkürler Ocean.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
libreoffice


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık