IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2011, 00:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pardus 2011 ile Değişim Başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özgür yazılım dünyasının merakla beklediği sürüm yeni özellikleri, esnek, hızlı ve güvenli yapısı ile şimdiden kullanıcıların onayını aldı. Pardus, yeni sürümü ile özgür yazılımı tercih eden kullanıcıların bilgisayarlarını şenlendirmeye devam edecek.

Özgür yazılım dünyasının ülkemizdeki en önemli temsilcisi Pardus, heyecanla beklenen Pardus 2011'in kararlı sürümünü, renkli bir tanıtım partisi ile duyurdu.

2003 yılında TÜBİTAK UEKAE bünyesinde, bir olurluk ve planlama projesi olarak başlayan Pardus Projesi'nin en son halkası olan Pardus 2011'in tanıtım partisi, geliştiricileri ve çok sayıda kullanıcıyı bir araya getirdi.

Pardus 2011 tanıtım etkinliğine katılan Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman, yeni sürümün tüm kullanıcıların beklemesine değecek özelliklerle geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Türkiye özgür yazılım dünyasının göz bebeği Pardus, ilk sürümünden bu yana sürekli gelişiyor, güçleniyor. Geride bıraktığımız süre boyunca yüz binlerce kullanıcının ve bir çok kurumun tercihi olmayı başardık. Pardus 2011 ile bu çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Kısa bir süre önce yayımladığımız aday sürüm Hasankeyf ile çok olumlu tepkiler aldık, yeni özellikler, güncel yazılımlar LibreOffice gibi tercihlerimiz de kullanıcılar tarafından kısa sürede benimsendi. Bilişim dünyasına yeni bir soluk kazandıracağına inanıyoruz. 2011 yılı bizim açımızdan hem bugün tanıttığımız yeni sürüm, hem de kısa süre sonra kamuoyuna tanıtacağımız Kurumsal 2 sürümümüzle dolu dolu geçecek, herkesi bu heyecan ve başarıyı paylaşmaya davet ediyoruz. Bu arada 'Mor Dağlar' adlı muhteşem parçayı Pardus 2011 ile sunmamıza izin verdikleri için Erkan Oğur'a ve Kalan Müzik'e, tüm Pardus camiası adına teşekkür etmek isterim."

Pardus 2011'in tanıtım partisine özgür yazılım ve Pardus destekçisi çok sayıda kullanıcı katıldı. Mekana yerleştirilen bilgisayarlarda Pardus 2011 sürümünü ilk olarak deneme fırsatı bulan kullanıcıların tepkileri de olumlu oldu. Katılımcılar ayrıca partiye katılan Pardus geliştiricileri ile sohbet etme olanağı buldu.


Erkan Oğur'dan Pardus Kullanıcılarına Sürpriz

Perdesiz gitarın mucidi, usta müzisyen Erkan OĞUR, Pardus 2011'de kullanıcılara bir sürpriz yapıyor. Erkan OĞUR'un en sevilen parçalarından olan Mor Dağlar, Kalan Müzik ve Oğur'un desteği ile Pardus 2011'de yüklü olarak geliyor. Pardus kullanıcıları Erkan OĞUR'un notalarında Anadolu müziğinin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarken, müzik dinlemek için yeni bir program keşfetmek isteyen yeni Pardus kullanıcıları Clementine ile tanışıyor.


Pardus LibreOffice ile Daha da Özgür

Pardus, özgür yazılım dünyasının sunduğu en önemli avantajlardan esneklik ve güvenlik gibi özellikleri Pardus 2011 sürümünde de koruyor. Pardus 2011'de göze çarpan en önemli yeniliklerden biri ise, OpenOffice.org yerine, özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen LibreOffice'in tercih edilmesi. Pardus, LibreOffice'i kullanacağını açıklayan ilk Linux dağıtımlarından biri oldu.

Pardus 2011'de daha çok donanım desteği ve iyileştirilmiş kullanım kolaylığı gibi yeniliklerin yanı sıra, Türkçe yazım denetimi desteği, virüs gibi art niyetli yazılımlara karşı güvenli yapısı, programların kurulu gelmesi gibi beğenilen özelliklerini sunmaya devam ediyor.

İlk günden beri birçok dilde destek veren Pardus'a, 2011 sürümüyle birlikte Rusça ve Macarca da eklendi.

Akıllı telefonlardan sonra masaüstü işletim sistemlerinde de yaygınlaşan tek tuşla program kurma olanağı Pardus'ta TÜBİTAK tarafından geliştirilen PiSi ile ilk günden bu yana ilgi çeken özelliklerden biri. Pardus 2011, kurulumla birlikte gelen yüzlerce uygulamaya ek olarak PiSi depolarında, Skype, Google Chromium, VLC'nin de aralarında olduğu 3500'den fazla uygulamayı kullanıcılarına sunuyor.

Heyecanla beklediğiniz bu güzel sürümü indirmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıklayabilirsiniz.

ozgurlukicin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2011, başladı, değişim, ile, pardus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pardus 2011.1 duyuruldu! Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 12 Temmuz 2011 15:15
OStatic, Pardus 2011'i İnceliyor Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 13 Mart 2011 12:09
Pardus 2011 Deposu Şenleniyor! Ocean GNU, Linux ve UNIX 1 14 Şubat 2011 13:45
Pardus 2011 RC Sürprizleri! Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 05 Ocak 2011 23:59
Pardus 2011: 20 Ocak Ocean GNU, Linux ve UNIX 1 18 Aralık 2010 19:55