IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2012, 04:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mandriva' da neler oluyor ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mandriva Linux blog’unda 17 Mayıs 2012 tarihinde Jean-Manuel Croset (CEO) tarafından yapılan açıklama ile Mandriva’nın tüm haklarını bağımsız bir topluluğa devredileceğini iletiyor. Yapılan bu açıklamanın özetle anlamı Mandriva Linux dağıtımının gelecek kararları Mandriva firması tarafından verilmeyeceğini, dağıtımın sorumluluk gösterebilecek bir topluluk tarafına devredileceği belirtilmektedir. Mandriva SA’nın bu topluluğun parçası olacağını ve doğrudan destekler ile dahil olacağını açıklamışlardır. Önümüzdeki günlerde oluşturulacak bir çalışma takımının topluluğun yapısal, işlevsel ve organizasyonal durumunu belirlemesi üzerine çalışmasına başlanacağını ve ilerleyen aylarda bu geçişin tamamlanmasını beklediklerini iletmektedirler.

Bu yeni yaklaşımın Mandriva Linux’un topluluğu ile daha iyi ilişkide bulunabilmesi için en mükemmel model olduğuna inanmakta ve daha mükemmel ürünlere ulaşabilmek için katkıların ve katkıcıların bu yol ile cesaretlendirilmesi gerektiğini açıklamaktadırlar.

Açıklama’nın orijinali : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu açıklamayı yorumlamak için aslında geçmişte neler olduğuna bakmamız faydalı olacaktır. GNU/Linux guruları hatırlayacaktır Eylül 2010 yılında yapılan bir açıklama ile Mandriva çalışanları Mandriva SA’nın gelecek planlarına güvenmediklerini ve artık Mandriva projesine ev sahipliği yapabilecek yapıda olmadığına inandıklarını açıklamışlardı. Projede çalışanların ekonomik dalgalanmalara bağlı olmak istememeleri ve firmanın açıklanmayan stratejik hareketlerinin varoluşundan dolayı rahatsızlık yaşadıklarını bildirilmişlerdi. Tüm bu gelişmeler üzerine Mandriva’dan kopuş yaşanmış ve çatallanarak Mageia adı altında yeni bir dağıtım ve topluluk olarak hayatına devam etme yolunu seçmişti. Çatallanma hareketinin en iyi çözüm olacağına karar vermiş ve Mageia 1 sürümünü yayınlayarak çalışmalarına devam etmişlerdi. 22 Mayıs 2012′de Mageia 2 sürümünü yayınlayan topluluk halen çalışmalarına devam etmektedirler.

Tüm bu güncel gelişmelerin en ilginç noktası ise Mandriva SA’nın tekrar topluluğa açılma bildirisinin ardından Mageia kanadından gecikmeden bir bildiri yayınlanmıştır.

Mageia Topluluğunun yaptığı açıklamada ;
Yayınlanan bildiride Mandriva dağıtımının Mandriva SA tarafından bağımsız bir topluluğa devredileceğinin bildirildiği ve Mageia topluluğunun bu yeni oluşturulacak topluluğa en iyi dileklerini sunduğunu açıklamışlardır. Mageia topluluğu Mandriva SA’nın açıklaması öncesinde Mr. Croset ile gizli bir toplantı yapıldığını ve Mageia topluluğunun Mandriva’ya katılmasının tartışıldığının ancak Mageia toplululuğunun bu teklifi reddettiğini açıklamışlardır.

Mageia topluluğu verdikleri bu olumsuz cevabın nedenlerini detaylı olarak ortaya koymuştur. Öncelikle Mageia’nın ticari kaygılardan bağımsız bir yapıda olduğunu, çeşitli düzeylerdeki tartışma ve platformlarda Mageia’nın tanımlanabilmesi için çok fazla emek, çalışma ve para harcadıklarını belirtiyorlar. Mageia yaptığı çalışmalar, geliştirmeler, güncellemeler, yayınladığı beta sürümler RC’ler ile dağıtımı sürdürmekte ve ortaya çıkan sonuçları Linux eko sistemine katmaktadırlar. Topluluğun yapmış olduğu tüm bu çalışmalar özgür yazılım içindir.Zaten hali hazırda kaynak kodlar ihtiyaç olamsı durumunda diğer dağıtımlarla paylaşılacaktır ve bunun için yeni bir topluluk olmaya gerek yoktur.

Mageia’nın durumu hakkında her şeyin açık ve anlaşılır olabilmesi, yanlış anlaşmalara yer vermemek adına bir kaç noktayı hatırlatmakta fayda olacaktır ;

Mageia özgür bir yazılımdır , tabii ki herhangi birisi (veya topluluk) Mageia’nın türevini oluşturabilir
Mageia bireylerden ve firmalardan gelecek katkıları projenin kurallarına uyulması koşuluyla her zaman kabul etmektedir
Mageia organizasyonunu ve yönetim modelini çok iyi tanımlamıştır ve bunun değişmesi gibi bir planı bulunmamaktadır.
Mageia herhangi bir firmadan bağımsız bir yapıdadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bakalım gelecek günlerde Mandriva’nın nasıl bir topluluk ile el sıkışarak yoluna devam edeceğini, Mageia’nın çektiği rest’in etkilerini hep beraber izleyip göreceğiz.

Özgür yazılımın gelişmesi ve güçlenmesi dileğiyle…

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Temmuz 2012, 14:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mandriva' da neler oluyor ?




yazık mandriva'yı zamanında kurmuş bayada beğenmiştim...artık belini biraz zor dorultur gibime geliyor....pardus gibi.....

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
mandriva, neler, oluyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sev Bak Neler Oluyor Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Mayıs 2012 19:23
İnternette 60 saniyede neler oluyor neler! Mutlaka Okuyun. DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Aralık 2011 19:02
IE'ye neler oluyor? Dilara Ağ, Network ve Networking 0 05 Ocak 2009 10:25