IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
9Beğeni(ler)
  • 5 Post By ÖzLem
  • 1 Post By Che
  • 1 Post By Kaf_Dağı
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By Syst3m

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2019, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Wordpress Seo Teknikleri




Dünyada birçok web sitesi Wordpress tekniğiyle hazırlanmaktadır. Ücretsiz olmasıyla beraber kullanıma uygun yönetim paneli sayesinde her kullanıcının kolayca kullanabileceği bir web sitesi oluşturmak artık kolay hale gelmiştir. Şimdi sizlere Wordpress Seo Teknikleri hakkında bilgi vereceğim.

Seo Tekniği
Her web sitesinin başarılı olmasını sağlayan kaliteli içerik ve Seo tekniklerine uygun olmasıdır. Seo tekniği sizlerin sitesinde üretilen içeriğin arama motorlarında görünür olmasını sağlar. Peki, içeriğinizi daha üst sıralara taşımak için hangi özellikler gerekir? Gelin bir göz atalım.
• Herhangi bir web sayfasından bütünüyle ya da parça parça alınan içerikler sitenizin banlanmasına neden olabilir. Bu nedenle tüm yazılar özgün olmalıdır.
• Eğer geçmiş tarihte üretilen bir ürün hakkında yazı yazacaksanız bu durum sayfanızın tercih edilmemesiyle sonuçlanabilir. Bu durum da sitenizin giderek tutulmamasına neden olur. Bundan dolayı yazacağınız tüm içerikler güncel olmalıdır.
• Arama motorlarında yüksek oranda kullanılan anahtar kelime bulup, yazının içinde kullanmak olumsuz etkiler yaratabilmektedir. İçeriklerinizi her zaman okuyucular için yazmalısınız ki okunma oranınız artsın.
• Yazınıza uygun ise eğer, fotoğraf, grafik veya video ile yazınızın daha çok okunaklı olmasını sağlayabilirsiniz.
• Seçmiş olduğunuz konuda eğer dikkat çekici konu başlıkları yok ise, kaliteli içerik üretmeniz siteniz için yeterli olmayabilir.
• Wordpress Seo tekniklerine uygun bir yazı yazmak istiyorsanız eğer, yazınızın en az 300 kelime olması gerekir. Aynı zamanda özellikle vurgulayıcı cümleleri kalın harfler veya belirgin renklerle gösterebilirsiniz.

Temel Seo Öğeleri
Wordpress seo öğelerini es geçmemek faydalıdır.
• Sitenin içeriğinin başlığı (Meta Title Tag) arama motorunun üst tarafında görünmekle beraber arama motoru sonuçlarında okuyucunun karşısına çıkacak ilk ifadeyi içermektedir. Anlamlı bir sayfa başlığı oluşturmanız sizin açınızdan faydalıdır.
• Yazdığınız yazıda ekleyeceğiniz sayfa açıklaması (Meta Description Tag) arama motorunun araştırmalarında, sayfanın başlığının altında yer alan açıklama kısmıdır. Sayfa içeriğinin bir özeti de diyebiliriz.
• Sayfa içerisinde kullanabileceğiniz başlık etiketleri(Headings) de okuma kolaylığı sağlamaktadır. Wordpress Seo Teknikleri açısından H1, H2, H3, H4, H5, H6 şeklinde sırasını takip etmeniz gerekir. Yazıya verdiğiniz başlık otomatik olarak H1 etiketi olarak algılansa da yazının içerisinde H1 etiketi kullanmanızın da hiçbir olumsuz yanı bulunmamaktadır.
• Yazdığınız yazıda, kullanıcıların ve arama motorlarının dikkat ettiği öğelerden biri olan URL’ler sitenizi ön planlara taşırken, sayfa adresinizin hatırlanabilir olmasını da sağlamaktadır.
• Görsellerin yazınıza ve sayfanıza birçok etkisi bulunmaktadır. Sitede içeriğin zenginleşmesi, görünürlüğün artması, en sıkıcı yazıyı bile okunaklı hale getirebilmek için yazılara görsel eklenmesi şarttır.
• Yazınızın içinde önemli bir anahtar kelimeye başka bir web sayfanızı iç link olarak ekleyebilirsiniz. Fakat dikkat etmelisiniz ki kullanıcılar linke tıkladıklarında boş bir sayfayla karşılaşmasınlar. Sayfanızla ilgili olacak başka bir sayfaya da yönlendirme yapabilirsiniz.
• Kullanıcıların yazılara yaptığı yorumlar sayfaya ne kadar ilgili olduklarının belirtileridir. Kullanıcıların yorumlarını takip edebilmek adına Wordpress yorum yönetim sistemini kullanabilirsiniz böylece kullanıcıların yorum yaptığında sitede gözüküp gözükmeyeceğine siz karar vereceksiniz. Bu özellik de Wordpress de varsayılan özellikler arasında yer alabilmektedir.
• Wordpress Seo da istediğiniz kadar kategori, alt kategori ve etiket oluşturma şansınız bulunmaktadır. Oluşturduğunuz kategoriler ve etiketlerin de kendilerine ait alt sayfaları olmaktadır. Bu konuda sizlere tavsiyemiz kategori ve etiketlerinize arama motorlarının erişimlerini kapatma yönünde olacaktır. Çünkü arama motorları bu sayfaları tarayıp içeriklere rahatça ulaşabilme imkanına sahipler. Bu da sizlerin yazılarının yinelenen içerik olarak değerlendirilmesini sağlayabilir.
• Evet, tüm bu özellikleri göz önüne aldınız. Peki, sitenizin mobil uyumluluğu nasıl? Wordpress Seo teknikleri arasında mobil uyumluluk da önemli bir faktördür. Tasarım ve görünüm açısından en iyisi budur dediğiniz tema eğer mobil uyumluluk testinden geçiyorsa içiniz rahat olabilir. Mobil uyumluluk testini arama motoru üzerinden yapabilirsiniz.
• Sitenize çok fazla eklenti eklemek sitenizin açılma hızında olumsuz etki yaratırken sitenizde donmalara da yol açabilmektedir. Wordpress seo ya uyum sağlamanız için bu şarttır.
• Worddpress Seo Tekniklerine uyum sağlayarak yazdığınız yazılar sayesinde sitenizin hem ön plana çıkmasını sağlayacak hem de yazılarınızın sitenize giren kullanıcılar tarafından zevkle okunmasını sağlayacaksınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Temmuz 2019, 14:44   #2
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wordpress Seo Teknikleri




Emeğine sağlık.

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2019, 16:16   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wordpress Seo Teknikleri




Vallaha seo ayrı bir dal onun dalları çok geniş güzel makale olmuş çok ilgi çekerek okudum emeğine sağlık kardeş...

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2019, 16:31   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wordpress Seo Teknikleri




dikkat edilmesi noktalar, paylaşım için teşekkürler.

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Temmuz 2019, 20:12   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wordpress Seo Teknikleri




@özlem Güzel paylaşım teşekkürler.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
seo, temel seo öğeleri, wordpress seo teknikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CapCanlı Wordpress Sohbet Teması [ Wordpress , Html ] umiT Webmaster Genel 1 23 Haziran 2018 17:54
Denetim teknikleri, kanıt toplama teknikleri Burce Ödev ve Tezler 0 24 Mayıs 2014 16:08
WordPress 3 Bridge (WordPress 3 Blog Köprüsü) YaRGuCi XenForo 0 08 Aralık 2011 20:45
WordPress Proxy (WordPress'i XenForo'ya Uyarlama YaRGuCi XenForo 0 08 Aralık 2011 20:33