IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2020, 10:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçerik Çalınmasını Önlemek Nasıl Yapılır




İçerik mağdurlarının adedi her geride bıraktığımız gün artıyor. Bir içeriğin kaynak belirtmeden bulunduğu gibi alınıp diğer bir site doğrultusundan izinsiz kullanılması içerik çalınması olup kaynak sahibini sorunya sokuyor.
Saatlerce çalışarak hazırlanmış bir içeriğin diğer bir internet sitesi doğrultusundan kopya olarak kullanılması tam bir emek hırsızlığıdır. Ziyaretçiler amacıyla özenle hazırlanmış ya da hazırlatılmış bir içeriğin noktası virgülüne kadar diğer bir site doğrultusundan kullanılması son derece can sıkıcıdır. Kendi içeriğini üretmeyen bu emek hırsızlarına karşı ne gibi önlemler alınabilir, içerik kopyalama nasıl engellenir bu makalemızda bu mevzuya açıklık getiriyoruz.

İçerik Çalınması Zararları

İçerik çalınmasının en büyük zararı bin bir emekle hazırlanmış bir çalışmanın diğerleri doğrultusundan da kullanılıyor olması ve kopya içerik kullanan internet sitesinin hit olma yolunda emek vermeden gelişmeye çalışıyor olmasıdır.
En muhimi de internet sitesinin marka ve imaj saygınlığının zedelenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmasıdır.
Eğer içerik indekslenmiş ise kaynak sahibine kopya içerik kullanma bakımından bir zararı olmaz. Şöyle ki, indekslenmemiş bir içeriğin diğer bir adres doğrultusundan kullanılması asıl kaynak sahibini kopya içerik kullanan site haline düşüreceğinden asıl sorun o vakit başlar. Yani orjinal bir içerik yayımlayan bir sitede söz hususu metin site doğrultusundan indekslenmiş olmalıdır.

İçerik Çalınması Nasıl Engellenir?

İçerik çalınmasını önlemenin birkaç yolu bulunuyor.

1. Copright Bannerlar / Uyarıları Kullanmak

İçeriklerin altına sitenin bütün haklarının gizli bulunduğuna ve içeriklerin izinsiz tüketimi neticesi hukuki sürecin başlatılacağına dair ikaz niteliğinde sarfedilen copright bannerlar kullanmak son derece caydırıcıdır. Bu ikazların çeşitli bir şekilde makalelması, izinsiz tüketimin yasak bulunduğunun belirtilmesi ve bunun doğuracağı sonuçların belirtilmesi mühimdir. Bu ikazları okuyan birinin söz hususu içeriği bile-bile kopya olarak kullanması pek akıllıca olmayacaktır. Kullanım koşullarının eklenmesi de bir diğer önlemdir.
2. İçeriklerin Eş Süreli Kaydedilmesi

Hazırlanan içeriğin Word dosyasında kaydedilmesi ve yayımlandığı gün kaynak sahibinin kendi mail adresine söz hususu içeriğin tüketiminin yalnızca kendine ait bulunduğuna dair bir makale ile göndermesi kanıt niteliğindedir. Böylece aynı gün gönderilen bu e-posta ile içerik sahibinin kaynak sahibi internet sitesi bulunduğu kanıtlanmış olur. İzinsiz kullanımda kanıt olarak gösterilen bu e-posta ile karşı tarafa tazminat ödettirmek bile olasıdür.
3. İçeriklerin Sosyal Medyada Yayımlanması

İçeriklerin eş vakitli olarak sosyal medyada yayımlanması da bir diğer önlemdir. İster tamamı ister linkle birlikte birkaç satırı yayımlanabilir. Site tanıtımı ve marka bilinirliğine etkileri olmanın birlikteinde içerik sahibinin kimin bulunduğuna dair kanıt niteliğindedir.

İçerik Kopyalamayı Nasıl Engellerim?

İçerik kopyalama Google’ın gözünde hırsızlıktır. İçerik çalınmasını önlemenin yolu da kopyalamayı önlemekten geçer. Orijinal içerikler üretmek amacıyla emek sarf edenler alıntı ve kaynak belirtmeden içeriklerinin kullanılmasına haklı olarak reaksiyon göstermektedir. Peki, içerik kopyalamayı önleme amacıyla neler yapılabilir?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
icerik, seo, Önlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi nasıl sevilmelidir? - Kediye nasıl masaj yapılır? SimHa Evcil Kediler 0 26 Ağustos 2015 17:14
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Otonuzun çalınmasını istemiyorsanız! Lucifer Otomobil Haberleri 0 18 Ağustos 2010 06:23