IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2020, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yıllara göre Seo Trendleri peki 2020 Seo trendi ne?




Google ve diğer arama motorlarının nihai işlevi, kullanıcılarına her zaman en doğru, en kaliteli ve kullanıcının istediği içerikleri sunmaktır. Bunun için kendilerini sürekli geliştiren ve güncelleyen Google ve Google gibi arama motorları 2020 yılında da kendini geliştirmeye devam edecek. Aşağıda, 2020 yılında SEO ile ilgili en önemli unsur ve gelişmelerin neler olabileceğine dair öngörülerde bulunduk.
Sesli Arama

Geçtiğimiz yıllara kıyasla artmakta olan sesli arama trendine ayak uydurmak için 2020 yılında etkili olmasını düşündüğümüz, aynı zamanda gelişmekte olan “speakable” structured data örneklerine altyapı hazırlığı yapmaya şimdiden başlanmalıdır. Bu yüzden içeriklerimizi, sesli aramaya göre optimize etmemiz gerekecektir. FAQ Schema yapısı buna en uygun imkanı sağlayan bir yapı olması sebebiyle şimdiden bu alana yatırım yapılmalı.

Yapısal Veri

Kullanıcılara SERP üzerinde daha zengin sonuçlar vermek için Google, yapılandırılmış verileri kullanmaktadır. Sayfanızın zengin olduğunu ve yapılan aranma için yeterli veriler bulunduğunu Google’a bildirmeniz size fayda sağlayacaktır.

Kullanıcıya Özel Sonuçlar

Google, yapmış olduğu güncellemeleri gerçek hayattan aldığı sinyallere göre gerçekleştiriyor. Bu yüzden Google’ın asıl amacına, “her kullanıcısı için özel sonuçlar göstermektedir” diyebiliriz. 2020 stratejilerimizi oluştururken sadece teknik konulara ve güncellemelere odaklanıp marka bağımlılığını artıracak yenilikleri göz ardı etmemeliyiz.

Content Marketing

Günümüzde kullanıcılar, istediği bilgiye hızlıca ulaşıp hızlıca tüketebilir durumda. Bu durum, web siteleri için tekrar ziyaret olsalığını düşürüyor. Bu yüzden, sayfalarımızda doğru content marketing kurgusu ile daha interaktif/creatif içerikler üretip, içeriği/hizmeti kullanıcı tarafına daha dikkat çekici bir şekilde sunmalıyız. İçeriklerimiz, Google’ın featured snippets tarzı öne çıkan özetler şeklinde dizayn edilmelidir.

UX – Kullanıcı Deneyimi

Yıllara göre mobil kullanımı artışından dolayı kullanıcı deneyiminin mobile göre optimize edilmesi gereken bir yıla giriyoruz. Mobil arayüzündeki kullanıcı etkileşimi ve memnuniyeti mobile first algoritmasında bulunan hız kriterlerinden sonra en önemli kriter halini alacak.

Entity Search

Kullanıcı sorgularına karşılık benzersiz içerik sunmanın yararları, hem kullanıcı hem de web sitesi tarafından gözle görülebilir. Bununla ilgili Entity Search konusu, belirtilen sebeplerden dolayı SEO uzmanları tarafından incelenmelidir.

User Search Intent

Son güncellemelerden sonra Google, kullanıcıların arama niyetine göre listelediği sonuçlar gözle görülebilir. Bu durum, içerik olarak da daha zengin bir algoritma ihtiyacını da beraberinde getirecektir. BERT gibi algoritmalar 2020 yılında web sitelerinde göstereceği etkiyi gözlemleyebiliriz.

İçerik

Aranılabilir video içeriği, giyilebilir teknolojiler ve akıllı asistanların gelişimleri ile birlikte featured snippets ve sesli aramalara olan ilgi odağı daha da artacak. Bu artışla birlikte Influencerlar, SEO için de belirgin bir kriter haline gelecek. Bu gelişmeler sayesinde hız, güven ve etkileşim odaklı bir SEO ile 2020 yılında karşılaşacağız. “Content is king!” yani “içerik kraldır”. Fakat içerikler sadece metinlerden oluşmaz. Video, görsel ve ses odaklı, özgün içerikler üretmeyi unutmayın.

SSS

Ürün ve hizmet sayfalarında, LSI, Long Tail ve Sesli Arama algoritmalarına hitap edebilmek için, sayfanızda SSS ve cevaplara yer verin.

Ads

Maksimum görünürlük elde edebilmek için, rekabeti düşük kelimeleri de hedefleyerek, Ads kısmında stratejilerinizi oluşturun.

İndexlenme

Site içinde bulunan kategori ağacı, ziyaretçilere oluşturduğu kolaylık kadar arama motoru botlarına da kolaylık oluşturur. Bu sayede siteniz için sağlıklı bir indexlenme süreci oluşturacaktır.

Satış Stratejisi

Websitenizi, cirosu ve sürümü çok olan ürünlerin mağazadaki satışını hızlandırabilmek için tasarlanan raf dizaynı gibi dizayn edin. Önceliklendirme planlarınızı dönemlik güncelleyin ya da A/B testi yapın.

2015 Yılının SEO Trendleri
2020 yılı ile birlikte gelişebilecek olan konuları yukarıdaki yazımızda derledik. Gelişmelerdeki farklılıkları göstermek için aşağıda 2015 yılı için yaptığımız öngörüleri sizlere sunuyoruz.

İçerik

İçeriklerinizin özgünlüğü siteniz için çok büyük bir önem taşıyor. Kopya içerikler, farklı başlıklar veya çeşitli programlar ile kelimelerin yerleri değiştirildikten sonra özgünmüş gibi gösterilmeye çalışılmış, kullanıcıya istediğini veremeyen içerikler arama sonuçlarında geriye düşecek.

Sosyal Medya

Google’ın arama sonuçlarının bu kadar kaliteli olmasının sebebi insan davranışlarını incelemesidir. Bir kişinin sayfada ne kadar kaldığı ve kaç kere ziyaret ettiği gibi veriler Google için önemlidir. Dolayısıyla günümüzde insanların en çok bulunduğu mecranın sosyal medya olduğunu düşünürsek, web sitelerinin sosyal medya ile ilişkileri çok daha fazla önemli hale gelecek.

Bir siteye ait konunun sosyal medya üzerinde kaç kere beğenildiği ve paylaşılacağı da Google’ın önem verdiği kriterleri arasına girecek. Tabi ki bu noktada sayfa beğeni sayınız ücret karşılığı arttığında Google tarafından anlaşılacak hale gelecek.

Mobil

Son yıllarda hızla yükselen mobil sektörü Google için önemli bir noktaya sahip. Dolayısıyla mobile önem veren sitelere Google da önem verecek. Yani siteniz, görselliği ve özellik açısından mobile uygun olduğunda Google için daha değerli hale gelecek.

Dijital Pazarlama ve 2016 SEO Trendleri
Dijital dünya ve sosyal medyada her geçen gün değişen dinamikler, ortaya çıkan yenilikler ve güncellemeler ile 2016 yılında SEO alanında değer kazanacak unsurlar hakkında birçok öngörü yapılabiliyor.

Organik Tıklamaların Değeri Artacak

Bir internet sitesinin organik tıklanmaları yani kullanıcının tamamen kendi iradesi ile tıklaması, sıralama için önemli bir faktör haline gelecek.

İçeriğin Zenginliği Bir Fırsat

2016 yılında SEO için geleneksel pazarlamadan ziyade, kullanıcı istediği cevabı A’dan Z’ye alıp memnun olacağı gibi arama motorlarına da olumlu sinyaller geri döneceği düşüncesindeyiz. Bu yüzden kısa vadeli, çarpıcı ve tek bir “büyük fikre” dayanan geleneksel pazarlama taktiklerinden çok, içeriğin gücünü ortaya koyan makale, görseller ve postlar gibi kullanıcının ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz araçlar, markaların hem SEO hem de satış oranlarını arttıracaktır.

Uzun Kelime Öbekleri Tercihleri

2016 yılında ziyaretçilerin daha uzun kelime öbeklerine de doğru ve yeterli cevabı veren sitelerin ziyaretçiye verdiği önemi sergileyecek. Bu nedenle soru tarzı uzun kelime öbeklerden oluşan aramalarda ziyaretçileri memnun eden sitelerin içerik sayfalarının değeri doğrudan artacak.

Site Hızı 2 Saniyenin Altında Olmalı

İnternet kullanıcılarının metriklerinden çıkarılan bu öngörüde, site hızının önemi vurgulanmıştır. Yapılan incelemelere dayanarak, 2 saniyeden uzun bir sürede açılan herhangi bir web sitesinin %60 oranında kullanıcının o siteyi terk etme nedeni olarak kanıtlanmıştır. Bu yüzden site optimizasyonu asla sonradan yapılacak iş listesine eklenmemelidir.

Mobil SEO Hükümdarlığı Başladı

Globalde ve Türkiye’de hızlı bir ivme ile yükselen mobil kullanım oranları başta Facebook, Twitter, Instagram olmak üzere birçok sitenin mobilden erişim datalarını da göz önünde bulundurduğumuzda, 2016 yılında artık mobil kullanımın zirve yapacağına dair öngörülerde bulunabiliriz. Google'ın ay içerisinde paylaşmış olduğu ve bundan sonraki süreçte "mobil uyumlu" sitelerin, mobil aramalarda daha fazla üstte yer alma şansı yakalayacakları gelişmesiyle birlikte rekabette alt sıralarda kalmak istemeyen markalar, mobil ve SEO’ya biraz daha fazla önem verecekler.

2017 SEO Trendleri
Geçtiğimiz 10 ay için konuyu ele alırsak, birçok gelişmeye şahit olduğumuzu ve 2016’ın öne çıkan trendlerinin 2017 yılı için de koruyacağını ve hatta daha da geliştireceğine dair yorumlamalar yapabiliriz.

Arama motoru optimizasyonu ışık hızıyla gelişmeye devam ediyor. 2016’yı yavaş yavaş geride bırakırken önümüzdeki yılın dijital pazarlama ortamını inceleme zamanı geldi.

Kullanıcı Amacı İçin Optimizasyon

Anahtar kelimeler halen önemini korusa bile basit kelimeler yazmak basit sonuçlar çıkartır. Bu nedenle, kullanıcının istediği bilgileri kullanıcıya tam anlamıyla sunmak, SEO stratejisi olarak önemli bir faktör olarak görülür. Markaların 2017 yılında dijital içeriklerini optimize ederken belirli anahtar kelimelerden ziyade kullanıcının amacı üzerinde durmaları gerekecek.

Zengin Cevap (Rich Answer) ve Snippetler

Kullanıcılar aradığı bilgiye hızlı ulaşmayı severler. Bu yüzden web sitenize yapısal veri biçimlendirmesi eklemek, geniş bir sonuç sayfasına ulaşma, Rich Answer’da çıkma ihtimalinizi arttırabilir. Bu yüzden henüz şema biçimlendirmeniz yoksa, 2017’de web siteniz için şema planlamanızı düşünmelisiniz.

Çapraz Kanallı Pazarlama

Çapraz kanallı ve çok kanallı pazarlama kulağa çok benzer gelebilir fakat aslında çok farklılar. Çok kanallı kanallar birden fazla platformda yer edinmek anlamına gelirken çapraz kanallı pazarlama ise markanızı pazarlarken birden fazla kanalı bir bütün halinde kullanmak demektir. Çapraz kanal pazarlaması, her ne kadar birkaç araç ve kaynağa sahip olsa da mobil cihazların yaygın kullanımına rağmen hala emekleme aşamasındadır. Günümüzde tüketiciler hiç olmadığı kadar internete bağlanmakta. 2017 yılı boyunca da kaliteli çapraz kanal pazarlama çok fazla talep görmeye devam edecek.

Mobil Kullanımın Artması

Geçtiğimiz yıllarda mobil erişim, SEO’yu tekrardan şekillendirdi. Mobil aramalar gün geçtikçe daha da çok artıyor ve trafik dağılımı masaüstünden mobil cihazlara geçiyor. Bu durum, Google’ın indeksleme konusunda mobile öncelik vereceği kararını etkilemişti.

Sıradaki Büyük Gelişme: Sesli Arama

Birkaç yıldır sesli arama, teknoloji dünyasında sürdürülen bir projedir. Sesli aramada pürüzler düzeltilirken, arama yöntemlerinde hızlı büyüyenlerden biri haline geldi.

Sesli aramanın, dijital çağın en büyük trenlerinden biri olacağı inkar edilemez bir gerçek. Siri, Google Now ve Cortana’daki büyük gelişmelerle, SEO pazarlamacılarının ses yeniliğini yakından incelemeleri ve metin tabanlı sorguların ötesini düşünmeleri akıllıca olur.

2018’de SEO Trendleri
Her yıl Google webmaster için yeni kurallar tanıtmakta, trendler ve teknoloji sürekli güncellenmekte. Sitenizin tamamıyla optimize ve güncel SEO trendlerine uygun olmasını istiyorsanız sizler için hazırladığımız 2018’de popüler olması beklenilen SEO trendlerine göz atmalısınız.

Mobil Optimizasyon

Son yıllarda yaşanan akıllı telefon kullanımı patlamasına bağlı olarak ve yine son birkaç yılın verilerine bakıldığında akıllı telefon ile yapılan internet aramalarının, masaüstünde gerçekleşen internet aramalarını geçtiği görülmekte. Eğer hem mobil telefonlarda hem de tabletlerde, kısacası tüm cihazlarda düzgün şekilde çalışan ve görünen mobil uyumlu (responsive) bir web siteniz yoksa pek çok ziyaretçinizi ve müşterinizi kaybetme riskiniz oldukça yüksek.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP)

Google’ın akıcı bir kullanıcı deneyimi sunmak adına ve “önce mobil” tavrının bir parçası olarak 2015 yılında tanıttığı AMP, mobil tarayıcıların bağımsız sayfaların 4 kat daha hızlı yüklenmesine olanak sağlarken 10 kat daha az veri kullanıyor. Dolayısıyla AMP; kullanıcıların oturum süresini, hemen çıkma oranlarını ve arama motoru sonuçları sayfasındaki sıralamalarını etkiliyor.

Sesli Arama

Yapılan araştırmalara göre kullanıcı komutlarının %20’si sesli arama ile gerçekleşiyor ve önümüzdeki birkaç yılda bu oranın %50’lere çıkması bekleniyor. Dolayısıyla SEO içerik stratejinizin doğal ve günlük konuşma çerçevesinde özellikle “long-tail” yeni kelimeler içermesini sağlamanız faydalı olacaktır. “Karaköy’deki en iyi balık restoranı nerede?” sorgusu sesli arama sorgusuna örnektir. Vermiş olduğumuz örnekte de yer alan “en iyi”, “en yeni” gibi ifadeleri içeriklerinize eklemeniz ve Sık Sorulan Sorular sayfası açarak ziyaretçilerinizin en çok merak ettiği soru ve cevaplara yer vermeniz sesli aramalarda diğer siteler arasından sıyrılmanıza katkı sağlayacaktır.

Değerli Backlink İnşası

İyi ve kaliteli backlink’ler kullanıcı deneyiminize değer katan ve güvenilir bir web sitesi olduğunuzu Google’a gösterebileceğiniz önemli adımlardan biridir. Dolayısıyla sayının değil kalitenin önemli olduğu profesyonel backlink inşası SEO stratejinizde önemli bir role sahip hatta 2018’in backlink’lerin yılı olması öngörülüyor.

Marka Farkındalığı Yaratmak

Arama motoru sonuç sayfalarında markanızın daha üst sıralarda yer alması tüketicilerin ürün ve hizmetlerinizi daha çok alması ve kullanması demektir. Dolayısıyla başarılı bir marka stratejisi yürütmek 2018’de SEO stratejinize dahil etmeniz gereken önemli bir taktik olarak öne çıkmakta.

Görsel ve Video Kullanımında Artış

2018 görselliğin yılı olacak. 2018 yılında kullanıcıların arama sonuçlarında görsel ve videolara daha da çok ilgi göstermesi bekleniyor. Sosyal medyanın büyüyen popülaritesi nedeniyle fotoğraf ve videolar anında beğeni ve paylaşım alıyor ve bu da markaların sayfalarını zamanla daha popüler hale getiriyor.

Anlamlı İçeriğe Yatırım Yapın

Web sayfalarınızı sıkıcı, gereğinden uzun, birbirinin tekrarı kopya içeriklerle doldurmak size takipçi kazandırmayacaktır. Kullanıcıyı odağa alarak onların ilgisini çekebilecek, kısa ve yaratıcı içerikler üretmeniz ziyaretçilerinizi daha fazla mutlu edecektir.

Kullanıcı Deneyimi (UX)

UX, SEO için 2018’de daha da önemli olacak. Google odağın kullanıcı olduğunu açıkça ifade etti ve web sitelerinin akıcı ve pürüzsüz bir kullanıcı deneyimi sunmaları bir gereklilik haline geldi. Ziyaretçilerinizin tüm cihazlardaki tarayıcı kullanım alışkanlıkları, sitenize nerelerden geldikleri ve davranış akışlarını incelemek size epey iç görü sağlayacaktır. Dönüşüm sağlayan ve sitenize geri gelen sadık kullanıcılar yaratmak veya elinizde tutmak istiyorsanız 2018’de üzerinde durmanız gereken ana konulardan birisi UX olacak.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2020, seo, trendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2020 Trendleri Desen Yorumu Sarya Ev Dekorasyonu 1 10 Ocak 2020 14:16
2020'nin en büyük trendi: Sürdürülebilirlik Beatrice Moda Trendleri 0 18 Aralık 2019 15:44
2020 Kış Trendi Mont Modelleri Beatrice Moda Trendleri 3 31 Ekim 2019 12:29
Vogue 2019/2020 Moda trendi `She Moda Trendleri 0 22 Ekim 2019 12:27
İlkbahar / Yaz 2020 Mayo Trendleri Beatrice Moda Trendleri 1 01 Ekim 2019 18:10