IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By MorfiN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2020, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Yeni İçeriklerinizi İndekslemiyor Mu?




Google, yeni girdiğiniz içeriklerin aramalarda hemen görünmesi konusunda, problemler yaşıyor olabilir. Yeni bir içerik hazırladınız ve web sitenizde yayınladınız diye düşünelim. Doğal olarak beklentiniz, bu içeriğin bir an önce Google aramalarında görüntülenmesi olurdu değil mi? Bu konuda Google bazı problemler yaşıyor ama iyi haber şu ki, bu problemi sadece siz yaşamıyorsunuz.
Wall Street, New York Times gibi, dev ve üstelik yabancı yayıncıları düşünün. Benzer problemleri bu yayıncılar da yaşıyorlar.

Google Yeni İçeriklerin Hemen Görüntülenmediği Konusundaki Şikayetlerle İlgili Açıklama Yaptı
Google, Twitter’da, konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu: “Taze içeriklerin bir an önce indekslenmesi konusunda bazı problemler yaşadığımız doğru. Bu sorunla ilgili şu an çalışmalar yürütüyoruz. En kısa zamanda yeni bir güncelleme yapacağız.”

Problem Nerede?
Yukarıda da bahsettiğimiz örnekler üzerinden ilerlersek, örneğin Wall Street ya da New York Times’ta yayınlanan yeni bir haber içeriği, Google Haberler kısmına oldukça geç düşüyor.
Google’dan Danny Sullivan’a bu sorun özel olarak sorulmuş. O’nun tahminine göre bir tür filtreleme problemi yaşanıyor. Çünkü geçmiş tarihlerle ilgili haber içeriği veya içerik araması yaptığınızda da benzer bir problemle tekrar karşılaşıyorsunuz! Yani aslında, problemin kaynağı indekslemeyle ilgili değil, daha çok arama araçlarıyla ilgili teknik bir sıkıntı var. En azından, ilk tahminler bu şekilde…
Google, geçtiğimiz yıl içerisinde de benzer bir problemle karşılaşmıştı. Fakat o dönemde yaşanan sıkıntının kaynağı indeksle ilgiliydi.
Şu an siz de web sitenizdeki yeni içeriklerle ilgili benzer sorunlar yaşıyorsanız, yapabileceğiniz tek şey Google’dan haber beklemek! Çünkü henüz, sıkıntının kaynağı bile belirgin değil.

Problem Tüm Sektörleri Kapsıyor!
Örnekleri Google Haberler üzerinden vermiş olsak da, sektör fark etmeksizin Google Aramalar için genel olarak aynı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durum, yayıncıların trafik oranlarını da doğal olarak negatif bir şekilde etkiliyor.
Bu tür durumlarda Google oldukça hızlı hareket eder. Yani, sizin bu yazıyı okuduğunuz zamanda bile problem çözülmüş olabilir. Ama henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini belirtelim. Yapabileceğiniz en doğru şey Google duyuru kaynaklarını takibe almak. Bunun en kolay yolu da Twitter hesaplarını gözlemlemek…
Problemi ele alan SEO uzmanları, sürekli testler yapıyor ve incelemelerde bulunuyorlar. Google’ın şu an soruna yoğunlaştığı ve aksiyon aldığı, yapılan analizlerden ortaya çıkıyor. Yine de kesin bir görüş bildirmek için henüz çok erken.
Web siteniz için hazırladığınız yeni içeriklerin de, çok yakın bir gelecekte bir an önce Google arama sayfalarında yerini alacağından emin olabilirsiniz.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google yeni içeriklerinizi indekslemiyor mu?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Daydream View VR: İşte Google'ın yeni sanal gerçeklik gözlüğü Dream Google 0 05 Ekim 2016 18:52
Google'ın yeni işi... Slipknot Arama Motorları Haberleri 2 09 Temmuz 2010 07:02
Google'n yeni hizmeti : Google Shopper Dilara Arama Motorları Haberleri 0 20 Şubat 2010 20:29
Google'ın yeni yüzü ''Google Chorme'' Angel Arama Motorları Haberleri 0 02 Eylül 2008 12:09
Google’ın Yeni Servisi: Google App Engine TImezOne Arama Motorları Haberleri 0 24 Nisan 2008 10:40