IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2020, 09:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SEO için alt alan adı mı yoksa alt klasör mü daha iyi?




Sık gelen sorulardan bir tanesi ” Daha iyi sıralama almak için alt domain (subdomain) mi kullanmalıyım yoksa klasör açarak siteadresi.com/altsite olarak mı kullanmalıyım” oluyor. Google resmi açıklamalarında SEO açısından ikisi arasında fark olmadığını belirtiyor. Botlar her iki şekilde de taramalarını olması gerektiği gibi yapıyor yani teknik açıdan ikisi arasında fark bulunmuyor.

Ancak SEO’u kullanıcı deneyimi olarak ele aldığımızda ikisi arasında farklar oluşabiliyor. Google botları açısından hiçbir farkı olmasa da ziyaretçileri memnun etme açısından farklar bulunabiliyor. Ayrıca arama sonuç ekranında daha az veya fazla tıklama almanıza neden olabilir buda sıralamaları dolaylı etkileyecektir. Kısaca teknik SEO açıdan subdomain ve alt klasör arasında fark yok diyebiliriz ancak UX artırmak ve organik SEO oluşturmada etkileri vardır.

Subdomain mi daha iyi yoksa alt klasör mü?

Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Daha iyi olup olmaması projenize, sitenize ve kitlenize bağlıdır. Siteniz alt alan adlarını içerecek bir konumdaysa subdomain kullanabileceğiniz gibi URL kargaşası yaratmamak için alt klasör de kullanmakta mümkündür. Burada önemli olan ziyaretçilerin nasıl tepki vereceğidir.

Örneğin;

forum.siteadresi.com site altı forum kullanımlarında daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Ziyaretçileriniz için siteden ayrı bir platform mesajı verir ve insanlar arasında benimsenmiştir. Ancak siteadresi.com/forum kullanmakta mümkündür ama alt alan kadar iyi performans vermeyebilir.

haberler.siteadresi.com insanların alışmadığı bir kalıptır ve yüksek kullanıcı performansı alamayabilirsiniz bunun yerine siteadresi.com/haberler kullanmak daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Yani forum için alt domain uygunken, haberler için alt klasör daha sağlıklı sonuçlar verir. Hangisini kullanacağınıza karar vermeden önce kitlenizin hangisini daha kolay kabulleneceğini düşünmelisiniz.

Tavsiyelerim;

Subdomain olarak kurulum yaparsanız, Google Search console üzerinde subdomaini de mülk alanına eklemeniz gerekiyor. İki site içinde ayrı sitemap ve robots.txt dosyası ve farklı bağlantılar oluşacaktır. Bu yüzden kontrol biraz daha zor olacaktır. Subfolder olarak kurmanız kontrolün daha kolay olmasını sağlayacaktır.

Öncelik her zaman daha fazla insana ulaşmak değildir ulaşılan insanları memnun etmek onlara sitenizi benimsetmektir.

alıntıdır

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
seo için alt alan adı mı yoksa alt klasör mü daha iyi?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiçek alan sevgili mi, yoksa kitap alan sevgili mi sizi daha çok önemsiyordur? vioLeta IF Soruyor 33 24 Temmuz 2020 22:57
Bu akşam için daha iyi planınız yoksa En iyi 15 aşk filmi! Zen Sinema Dünyası 0 18 Şubat 2013 19:16
Nokia Klasör içinde klasör açmak Kralice Cep Telefonlar 0 28 Ekim 2008 20:56