IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 15:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ziyaretçiler Web Sitemizi Nasıl Tavsiye Eder?




Ziyaretçiler Web Sitemizi Nasıl Tavsiye Eder?

SEO çalışmaların amacının aslında tavsiye edilebilir site olmaya çalışmak anlamına geldiğini dile getirmiştik. Google yüzlerce farklı kriter ile tavsiye listesini oluştursa da, en önem verdiği kriter; sitenin gerçek kullanıcılar tarafından tavsiye edilip edilmediğidir. Peki, gerçek kullanıcılar bir siteyi nasıl tavsiye eder? Evet, tahmin edeceğiniz üzere meşhur “backlink” olayına değineceğiz.

Gerçek bir kullanıcı beğendiği bir web sayfasını öncelikle kendi sosyal medya hesabında tavsiye eder. Yani o sitedeki ilgili içeriğin linkini paylaşır. Gerçek bir sosyal medya hesabından (ki Google sosyal medya hesaplarının gerçek olup olmadığını anlayabilmektedir) sayfanızın bir içeriğinin paylaşılması ve o hesabın takipçileri tarafından paylaşım, beğeni, yorum yapılması Google açısından çok önemlidir. Bu işlemi manipüle etmeye çalışan kişilerin düştüğü en büyük yanlış, “fake hesap” olarak tabir edilen sosyal medya hesaplarından gerçek olmayan beğeniler yaptırmaktır.

Özellikle belli bir topluluğun bulunduğu tanınmış forum sitelerinde içeriğinizin paylaşılması ve altında bir tartışmanın oluşması da çok önemlidir. Fakat burada kastettiğimiz, aynı tanıtım yazısının yüzlerce forum sitesinde linkli olarak yayınlanması değildir. Kastedilen, farklı ve gerçek kullanıcılar tarafından, farklı cümlelerle sitenizden bahsedilmesidir.

Devlet kurumlarına ve üniversitelere ait olan, .edu, .gov gibi alan adları tarafından, sitenizin içeriğine link verilerek yazılan tavsiye yazıları da fevkalade olumlu sonuçlar vermektedir. Zira, .gov ve .edu alan adları herkes tarafından alınabilen alan adları değildir. Buralardan alınan backlinler de herhangi bir backlink değildir. Fakat yorum profillerinden alacağınız backlinlerin çok faydalı olmayabileceğini hemen belirtelim.

Alanının otorite sayılan siteleri tarafından, sizin sitenizdeki bir içerik ile alakalı yazılacak linkli yazılar da; Google tarafından değer verilen tavsiyelerdendir. Lakin bu sitelerden backlink alırken öyle bir strateji izlenmeli ki, “yeri geldi de bu siteden bahsettik” izlenimi oluşturulmalıdır. Mesela bir araç kiralama sitesine, alanında otorite sahibi bir otomotiv sitesinden backlink çıkışı yaparken izlenebilecek en iyi yol; herhangi bir araba modelini uzun bir yazı ile tanıtmak, aracın üreticisi olan firmanın sitesine link vermek ve “eğer bu aracı satın alacak bütçeye sahip değilseniz, bu siteden kısa süreli kiralama yaparak anlattığımız keyfi yaşayabilirsiniz” cümlesinden gerçekten link çıkışı yapılmak istenen siteye çıkış yapmaktır. Yani link çıkışları mümkün olduğu kadar doğal gözükmelidir.

Burada anlattığımız backlink çalışmalarının tamamı SEO dünyasında “of page SEO” adı ile de tanımlanmaktadır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ziyaretçiler web sitemizi nasıl tavsiye eder?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kur’ân Kur’ân'ı nasıl tavsif eder? NarÇiçeği Kuran-ı Kerim 0 14 Şubat 2016 14:50
Son Ziyaretçiler Cry MyBB 0 07 Eylül 2011 13:00
Hristiyanlar nasıl dua eder? Hesna Hristiyanlık 1 28 Aralık 2009 22:35
Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirlir(Kitap Tavsiye) Süslü Aile Evlilik ve Çocuklar 1 13 Mart 2009 18:20