IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 15:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçerik Optimizasyonu




İçerik Optimizasyonu

SEO konusunda en önemli mevzulardan birisi de içeriktir. Zira içerik dediğimiz şey, sitemizde ziyaretçilere sunduğumuz üründür. Eğer siteniz iyi bir içeriğe sahip değilse; alacağınız backlinler, yapacağınız teknik SEO çalışmaları hiçbir işe yaramayacaktır. Fakat bu konudaki bilgi kirliliği o denli fazladır ki, internette “SEO’ya uygun içerik nasıl oluşturulur?” şeklinde bir arama yaptığınızda, birbirine taban tabana zıt yazılarla karşılaşırsınız.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, bir içeriğin SEO’ya uygun olması için belli bir kelime sayısından az ya da fazla olması gerekmez. Her ne kadar önemli SEO otoriteleri bile, “300 kelimenin altında içerik yayınlamayın” dese de; bunun doğru olduğunu kanıtlayacak tek bir resmi argüman yoktur. Elbette çok kısa, konuyu anlatmayan ya da manasız içerikler SEO açısından zararlıdır. Zira sayfaya bir şekilde gelen kullanıcı, sayfanın tamamını okumadan siteden çıkarsa; bu durum “hemen çıkma oranı” isimli değeri negatif etkileyeceğinden dolayı sıralama kaybı yaşamanıza neden olacaktır.

Fakat belirli bir kelime sayısının üstüne çıkmak amaçlı yazılan içeriklerde, eğer yazının tamamını kullanıcıya okutamıyorsanız, bu da sıralamanızı olumsuz etkileyecektir. Kısacası eğer kullanıcının yazınınızı okuyacağından eminseniz, yazabildiğiniz kadar uzun yazın. Ama kullanıcı o içeriğin tamamını okumadan sayfanızı terk edecek ise, üzgünüz ama uzun zaman ayırarak yazdığınız o içeriğin pek de faydası olmayacaktır.

Bir diğer husus da yazının medya dosyaları ile desteklenmesidir. Zira içerik denilen şey; yazı, fotoğraf, resim, video ve ses dosyaları ile bir bütündür. Konu ile alakalı ve daha evvel internette yayınlanmamış fotoğraflarla yayınlanan yazılar, Google tarafından daha fazla önemsenecektir. Örneğin; “internetten nasıl para kazanılır?” konulu bir yazıya; internette daha evvel yayınlamış bir fotoğraf eklemek yerine, bilgisayarınızın yanına koyduğunuz paralarla bir fotoğraf çekip yayınlamanız daha başarılı neticeler elde etmenizi sağlayacaktır.

Öte yandan içeriğinizle ilgili bir video çekerek Youtube’da yayınlamanız ve embed kodu ile sitenize eklemeniz; yazınızı bir adım daha öne taşıyacaktır.

İçeriğinizde bir konudan bahsederken, sitenizdeki diğer içeriklere link vermek oldukça mantıklı bir harekettir. Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta, verdiğiniz linkin kullanıcılar tarafından önemsenerek tıklanmasıdır. Yani ziyaretçiler link verdiğiniz sayfayı merak edip tıklamıyorsa ya da o sayfada gerektiği kadar kalmıyorsa, verdiğiniz link çok da işe yaramayacaktır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
içerik optimizasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ubuntu 12.10 Optimizasyonu SeckiN GNU, Linux ve UNIX 1 15 Temmuz 2013 15:32
Sistem Optimizasyonu Ocean Mac OS 2 27 Aralık 2010 00:12
Meta Tag Optimizasyonu aLKoLiK Google 1 24 Ocak 2009 23:21