IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 15:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domain SEO Etkisi




Domain SEO Etkisi


Kafaları kurcalayan en büyük sorulardan ilki “domain uzantıları SEO’ya etki eder mi?”, diğeri ise “keyword domain SEO için önemli mi?” sorularıdır.

Biz domain uzantılarının da, domainin keyword olup olmamasının da SEO’ya çok fazla etki etmediğini düşünüyoruz. Bir alan adının mümkün olduğu kadar kısa olması ve akılda kalıcı olması önemlidir ama uzun ve akılda kalması zor olan alan adları ile de başarılı SEO çalışmaları yapmak mümkündür. Yani sadece keyword domain ya da kısa domain adresine sahipsiniz diye arama sonuçlarında ön plana çıkamazsınız. Fakat siteniz diğer SEO çalışmaları bakımından iyi durumda ise, keyword ve kısa alan adları size rakipleriniz karşısında avantaj sağlayabilir.

Eğer alan adlarının SEO’ya etkisi konusunda bir tüyo istiyorsanız, size alan adınızı mümkün olduğu kadar uzun süreli kaydetmenizi öneririz. Zira dünyanın ünlü domain register firmalarının yayınladığı içeriklere bakıldığında, kayıt edilen alan adlarının neredeyse yarısının ilk iki yıldan sonra yenilenmediğinden bahsedilmektedir. Bu sebeple uzun süreli kayıt edilen alan adlarının Google gözündeki değerinin daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Goolge; alan adı bitiş süresine bakarak, projenizin uzun soluklu olup olmayacağı konusunda fikir sahibi olmaktadır. Tavsiyemiz; alan adlarınızı kayıt ederken en az beş yıllığına kaydetmeniz yönündedir.

Bu mantıkla yıllık yenileme ücretlerinin daha pahalı olduğu alan adlarını uzun süreli kaydetmenin, SEO açısından oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Zira Google para harcanmış projeleri daha uzun soluklu görür. Uzun süreli domain kaydı gibi, marka başvurusu gibi, yapılan masrafın Google tarafından görüldüğü harcamalar; projenizi değerli kılar.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
domain seo etkisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geller Etkisi -Geller Etkisi Nedir - Geller Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:53
Backster Etkisi -Backster Etkisi Nedir - Backster Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:33
Infosuz Domain ve Fake Domain Nedir ? Agathadaimon Link değişimi 2 18 Temmuz 2008 07:27