IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2020, 15:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'ın SEO stratejisi: En iyi SEO sonuçları için başvurduğumuz 3 yöntem




Google'ın SEO stratejisi: En iyi SEO sonuçları için başvurduğumuz 3 yöntem

Şirket olarak, arama motoru optimizasyonu veya kısa adıyla SEO üzerine düşünmeye oldukça fazla zaman ayırıyoruz. Tabii aramanın işimizin temelini oluşturduğunu düşünürsek bu çok da şaşırtıcı bir durum değil.

Elbette, web sitenize trafik çekmenin başka birçok yolu da mevcut. Ücretli medya, sosyal medya yayınları ve görüntülü reklamcılık bunlardan yalnızca birkaçını oluşturuyor. Ancak iyi uygulandığında SEO, organik büyüme için önemli ve düşük maliyetli bir strateji sağlayabilir. Hatta Parse.ly adlı web analizi şirketinin yürüttüğü en son çalışma, geçtiğimiz yıl şirketin ağındaki yayıncılara yönelik harici yönlendirmelerin yaklaşık olarak yarısını Google Arama'nın sağladığını gösteriyor.

Bununla birlikte, SEO'dan gerçekten en iyi şekilde faydalanmak için en son Google Arama güncellemelerini takip etmek önemli. Bu, Google için de geçerli bir durum. Google olarak, dünya çapında yüzlerce ürün ve pazarlama ekibi tarafından yönetilen 7.000 web sitesinin sahibiyiz. Her gün bu web sitelerinde 200'ü aşkın değişiklik yapılıyor ve bunların her biri bir sitenin SEO'sunu etkileme olasılığı taşıyor. Google sitelerinin Arama'da ne şekilde göründüğünü ele aldığımızda, web üzerindeki başka herhangi bir siteyle aynı işleme tabi tutulduğunu görüyoruz ve ekiplerimiz, web uzmanlarına sağlanan harici kurallara uygun hareket ediyor.

Bu nedenle, ne tür yeni değişiklikler uygulanırsa uygulansın, güvenebileceğimiz ve web sitesi sahibi olan herkes için öğretici olabilecek birleştirici bir web sitesi SEO stratejisini yürürlüğe geçirdik.


1. Büyük SEO sonuçları elde etmek için küçük adımlarla başlayın
Bu kulağa basit gelebilir, ancak bir web sitesinin genel SEO stratejisinde küçük, artımlı değişiklikler yapmaya odaklanılması zaman içinde fark edilir kazanımlar sağlayabilir. Örneğin Google Benim İşletmem pazarlama sitesi,1 kısmen ekibin standartlar uygulayarak hangi URL'lerin dizine ekleneceğini arama motorlarına gösterme gibi bir dizi web'e yönelik temel en iyi uygulamayı yürürlüğe geçirmesi nedeniyle, organik trafikte yaklaşık 2 kat artış sağladı.

Elbette ki bağıntı her zaman nedensellik anlamına gelmez ancak bir dizi Google sitesi bu basit SEO değişikliklerini yaptıktan sonra etkin bir organik büyüme sağladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sitenizin karşılaşmakta olabileceği birtakım sorunları tanımlamakta zorlanıyorsanız Search Console'un yeni URL denetleme aracı harika bir başlangıç noktası.

2. Değişikliklerden korkmayın, onlara kucak açın
Arama özellikleri, kullanıcılarla en alakalı içeriği açığa çıkarmak ve kullanıcıların değişen davranışlarına ayak uydurmak amacıyla sürekli olarak değişim halinde. Örneğin günümüzde web sitesi trafiğinin %50'yi aşkın kısmı mobil cihazlardan geliyor ve Google Arama buna yanıt olarak AMP ve Progresif Web Uygulamaları gibi yeni gelişmeler ile hızlıca bu duruma yanıt verecek şekilde uyum sağladı.

Bu değişiklikler göz korkutucu olabilir, ancak şirket dahilinde bu değişikliklere ne kadar kucak açar ve bunlarla ilgili denemeler yaparsak SEO sonuçlarımızın o kadar iyi olduğunu fark ettik. Örneğin geçen yıl Google Search Console hatalarını düzeltmeye odaklanarak yapılandırılmış veriler uyguladık ve Think with Google sitesine AMP ekledik. Bir dizi URL'deki yaygın bir AMP hatasını düzelttikten sonra, bu gösterimlerde %200 artış gözlemledik. Ayrıca, genel olarak içeriğimizin iyileştirilmesinin, günde 1.000 ek gösterime yol açacak şekilde öne çıkan snippet'ler için daha sık seçilmemize yol açmış olabileceğini belirledik.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3. Mümkün olduğunda, birleştirin

Her biri son derece benzer içeriğe sahip birden çok web sitesi oluşturarak farklı müşteri profillerini veya coğrafi bölgeleri hedeflemek cazip bir fikir olabilir. Hatta bunu Google bünyesinde biz de yaptık. Yakın tarihli bir denetim sonucunda, yıllar içinde farklı kampanyalara veya pazarlama hedeflerine dayanan neredeyse birbirini yineleyen çok sayıda site geliştirdiğimizi belirledik.

Bu yaklaşımın teşkil ettiği sorun, yinelenen içeriğin hem kullanıcılar için kafa karıştırıcı hem de arama motorları için karmaşık oluşu. Birden çok mikro site yerine bir büyük site oluşturmak, zaman içinde organik büyümeyi teşvik etmenin en iyi yoludur.

Örneğin bu site denetiminden sonra, Google Perakende için pazarlama web sitelerimizi tümüyle yeniden elden geçirmeye karar verdik. Altı adet eski web sitesini temizleyerek, içeriği birleştirerek ve enerjimizi bir büyük web sitesine odaklayarak, sitenin harekete geçirici mesaj tıklama oranını iki katına çıkardık ve organik trafiği %64 oranında artırdık.2


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Buradan öğrenilecek ders çok net: Sayfadaki performans önemli olsa da başarılı bir SEO stratejisinin web ekosisteminizin tamamını dikkate alması gerekiyor.

Google'ın SEO stratejisini web sitenize uygulama
Diğer şirketler gibi Google da bazen SEO konusunda yanlış adımlar atabiliyor. Kendi sitelerimizde iyileştirme yapmak için sürekli çalışıyoruz. Ancak bu üç alana odaklanarak, yeni değişikliklere uyum sağlayabilecek kadar esnek, etkili sonuçlar getirebilecek kadar sağlam ve tüm web siteleri için uygulanabilecek kadar uyarlanabilir bir SEO stratejisi oluşturmayı başardık.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
seo stratejisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AÖF sınav sonuçları ne zaman? Rektör 2019 AÖF sınav sonuçları için tarihi açıkladı! Coder Haber Arşivi 0 12 Haziran 2019 14:34
EKYS sınav sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? ÖSYM ile 2019 MEB müdür yardımcılığı sonuçları için tarih detayı Funda Eğitim Haberleri 0 07 Mayıs 2019 07:38
Google 2012 ilk çeyrek Sonuçları Spartacus Google 1 14 Nisan 2012 17:30
2011 Google Zeitgeist Sonuçları Spartacus Google 0 08 Nisan 2012 20:54
www.PaylasimForumlari.com - Google sonuçları JustiN Kelimelere göre googledaki gelişmeler 15 14 Ağustos 2010 02:53