IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 22:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soruların Doğru Cevaplarla Buluştuğu Yer




Arama: Soruların Doğru Cevaplarla Buluştuğu Yer
Bilgi Çağında İhtiyaca Ulaşmak için Aramak
Biz insanoğlunu, bugüne kadar dünya üzerinde var olmuş tüm canlılardan farklı kılan özellikler kuşkusuz düşünme ve sorgulama yeteneklerimizdir. Soru sorabilme yeteneğine sahip tek canlı olarak insanoğlu, tarih boyunca sorularının cevabına ulaşmak için birçok yola başvurmuştur. Önceleri bu sorularının cevaplarını gözlem yoluyla bulmaya çalışan insanoğlu, 1960'ların sonunda bir askeri teknoloji olarak ortaya çıkan internetin 1990'larda yaygınlaşmasıyla bambaşka bir mecraya kavuşmuştur. Dijital teknolojilerde yaşanan büyük çaplı gelişmeler sayesinde birçok insanın cebine kadar ulaşmayı başaran internet, insanların her türlü sorunun cevaplarını aradığı en önemli araca dönüşmüştür.

Çağımızın en büyük gelişmelerinden biri olan internet ile içerik ve bilgi üretimi, insanlık tarihinin gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Tüm dünyadaki internet tüketimine baktığımızda, 2016 yılında tükettiğimiz 1 zetabyte (1.099.511.627.776 GB) büyüklüğünde içeriğe karşın, 2019 yılında bunun 2 zetabyte düzeyine ulaşması bekleniyor. Tüketimini sadece 3 yılda iki katına çıkaran bu güç, akıllı cihazların da çeşitlenmesiyle günden güne hayatımızın daha büyük bir parçası oluyor.

Geçmişin etkili iletişim araçları olan televizyon ve gazete gibi mecralar bize pasif bir rol biçerek sunulan içeriği tüketmemizi bekliyordu, bizi buna mecbur bırakıyordu. Ancak internetin hayatımıza girmesiyle kullanıcı olarak bizler de aktif bir rol üstlenerek kendi içeriğimizi hem seçebilir hem de üretebilir hale geldik. Kullanıcıların da içerik üretebildiği internet alanındaki büyüme bilgi çeşitliliğinin artması açısından fayda sağlıyor gibi görünse de bunun bazı sorunları da beraberinde getirdiğini kabul etmek gerekir. Çünkü herkesin içerik üretebildiği bir dünyada kaliteli bilginin yüzdesinin hızla azaldığını ve insanların aradıkları bilgiye ulaşmaları için büyük bir bilgi çöplüğüyle savaşmak zorunda kaldıklarını gören çağın internet dehaları, arama motorlarını yaratarak, kullanıcının ihtiyaç duyduğu bilgiyi arayışına katkıda bulunmayı hedeflediler.

Elbette bu aramaların tamamını sadece bilgiye ulaşmaya yönelik aramalar olarak nitelemek mümkün değil. Bugünlerde hepimiz, bozulan musluğun tamirinden tutun da, yeni satın alacağımız cep telefonunun özelliklerine kadar edinmek istediğimiz tüm bilgileri internette arıyoruz. Bu yönüyle birçok ticari işletmenin de radarında olan arama daha da önemli bir hale gelmeye başlıyor. İnternet devriminin, bir diğer önemli kırılım noktalarından biri olan sosyal medyanın chayatımıza dahil olmasıyla beraber, her ne kadar aramanın toplam pazardaki tesir yüzdesi biraz daha azalsa da, global rakamlar gösteriyor ki; arama yapmak insanların hala bir siteden başka bir siteye ulaşmak için kullandıkları en popüler yöntem olarak ön plana çıkıyor.

Aramanın gelişimi bizleri bilgiye daha kolay ulaşabilen bireyler haline getirirken, şirketler de bu alandaki artan ilgiye kayıtsız kalmayarak ortaya çıkan yeni durumdan faydalanmak amacıyla farklı yöntemler aramaya başladılar. Bu yöntem arayışları, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için kullanılan taktiklerin tümünü kapsayan SEO (Search Engine Optimization) ve sponsorlu sonuçlar içerisinde yer almak için tıklama başına maliyetler ödemeye dayalı olan PPC (Pay per Click) gibi yöntemlerin doğmasına neden olmuştur.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arama motorları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru Ve Cevaplarla Kabir Azabı Liaaa İslamiyet 0 06 Nisan 2012 18:58
Soruların Komik Ve Süper Cevapları Hayal Komedi ve Mizah 0 16 Şubat 2010 12:02
Soru ve Cevaplarla Cilt Bakımı Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Haziran 2008 14:17
Bu soruların cevaplarını bilen biri var mı? Metin Genel Paylaşım 1 05 Aralık 2007 22:14