IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 22:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kullanıcıların İhtiyaçlarını Doğru Yorumlamak Amaçlarını Anlamak




İyi bir SEO stratejisinin oluşturulabilmesi, öncelikle web sitesinin hedef kitlesini iyi tanımasına ve arama yapanların gerçek insanlar olduğu gerçeğinin akıldan çıkarılmamasına bağlıdır. Hedef kitleniz içinde yer alan kullanıcıların, yaptıkları aramanın arkasındaki temel ihtiyacı anlamak, günümüzde SEO temalı konferansların en çok konuşulan konularından biridir. Dünya çapındaki ünlü SEO veri sağlayıcılarından biri olan Searchmetrics’in kurucusu Marcus Tober’in 2015 yılında gerçekleşen SEOzone konferansımızda yaptığı sunumda da belirttiği gibi, arama yapan her kullanıcının bir nedeni vardır. Searchmetrics, takip ettiği milyarlarca anahtar kelimeden hareketle yaptığı analiz ile bu nedenleri 5 farklı alt kümede sınıflandırmıştır:

İstekler: Kullanıcı arama motoru aracılığıyla bir isteğini gerçekleştirmek istiyor olabilir. Bir önceki örnek üstünden gidersek, "samsung galaxy s6 edge" üzerine arama yapan kullanıcı, doğrudan sipariş vermek isteğinde olabilir.
Sorular: En yaygın arama tiplerinden birisi de insanların aklındaki soru işaretlerini netleştirmek adına yaptığı aramalardır. Eğer kullanıcı telefonun fiyatını öğrenmek istiyorsa, buna yönelik bir arama yapacaktır.
Endişeler: Aramayı gerçekleştiren kullanıcı bir endişesini gidermek istiyor olabilir. Aynı örnek üzerinden gidecek olursak, telefonu satın alacak kullanıcı, ürünün veri depolama anlamında ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağından emin olmayabilir.
Problemler: Telefonu satın alan kullanıcı, eğer ürünü kullanırken bir sorun yaşadıysa, bu soruna ilişkin bir problemi Google üzerinden arayarak diğer kullanıcıların nasıl bir çözüm bulduğunu araştırmak isteyebilir.
Hızlı Sonuçlar: Ürünle ilgili hızlıca edinilecek herhangi bir bilgiye kolay yoldan ulaşmak isteyen kullanıcılarla da karşılaşılabilir. Örneğin ürünün fiyat aralığını merak eden bir kullanıcı, "samsung galaxy s6 edge fiyat" araması yaparak hızlıca reklamlardaki fiyatlara göz atıp tıklama yapmadan sayfadan ayrılmayı tercih edebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Burada da görüyoruz ki, her kullanıcı tipinin aramaları farklı amaçları içerebiliyor. Yukarıda her bir kullanıcının arama yapmak için farklı nedenlere sahip olabileceklerini gördük. Dolayısıyla bu aramaları tamamladıkları zaman hepsinin ulaşmak istediği farklı bilgi ve sonuçlar olduğunu tahmin etmek güç değil. . Konuyu net olarak değerlendirmek ve farklı bir açıdan bakmak için ticari olmayan bir arama sorgusu üzerinden hızlıca tekrar değerlendirelim. Örneğin, sizin buraya ulaşmanızı sağlayabilecek aramalardan biri olan "SEO kitabı" aramasını ele alalım:

Bu senaryolara bağlı olarak, kullanıcınızın aramayı yapma amaçlarını doğru analiz ederek onlar için en doğru cevapları üretmek mümkündür. Unutmamalıyız ki, arama motorları da tıpkı bizler gibi kullanıcıların aradığı sorguyla en ilişkili sonuca ulaştırmakla ilgilenirler. Üstelik bunu yaparken indeksinde bulunan 60 trilyon sayfa arasından, kullanıcının ihtiyacına en uygun olan içeriği yarım saniye gibi bir sürede bularak, ilişkililik sırasına göre bizlere sunuyorlar. Eğer Google başını çektiği arama motorları kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayamazlarsa, pazar paylarını kaybetmek tehdidi ile karşılaşabilirler. Bu sebeple, her zaman kullanıcılarını -organik arama sonuçları alanında- en iyi sonuçla buluşturmak isterler

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlatım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kur'an ın Emrettiği, Namaz, Oruç ve Zekatın Özünü, Amacını Doğru Anlamak. halukgta Genel İslami Konular 0 08 Kasım 2012 10:06
Türk Ordusunu Doğru Anlamak Noyan Makaleler 0 28 Nisan 2011 11:17