IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2010, 11:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Web Robotlarının Tekrar Ziyaret Politikası




Web in boyutu ve sayfalaramızın güncelleme sıklığı düşünüldüğünde.Her arama motoru robotlarınında tekrar ziyaret politikası olması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Sonuçta arama motorları internetdeki devasa bilgiye götüren en büyük araç oldugu herkez tarafından bilinmektedir.
Madem arama motorları bilgiye götüren en önemli araçlardır. Bu durumda arama motorları arasında çok büyük rekabette söz konusudur herkez biliyor zaten.Yahoo, google,bing v.b. arasındaki rekabeti.
Nerde çok büyük rekabet varsa orda teknoloji namına herşey olmak zorundadır.Yazılımlar,mühendisler,makineler,icatla r v.b.

Şuan sanırım google veritabanında 20 milyar indexli domain var belki dahada fazladır tam emin değilim.Bu rakam günden güne artıyor. Ve google inanılmaz bir bant harcıyordur bu siteleri tarama konusunda.Google tekrar ziyaret politikası konusunda sistemler geliştirdi ve webmasteri bu sistemlere teşvik etmiştir herkez biliyor. robots.txt,if-modified-since http, sitemap, web yöneticisi araçları v.b. Bana kalırsa bu sistemleri sırf bant genişliğini minimum düzeye çekmek için yaptı. Ama ortada şöyle bir problemde var sitemap güncellenip google ping gönderildiği zaman dahi google bot siteye girmiyor. Bu şekilde gözlemlediğimiz vakit ortada bir çelişki oldugu belli oluyor.Şu zamanda webmasterler güncelleme yaptığı zaman hem sitemapı güncelliyor hem imleme sitelerine adresleri gönderiyor bu sayede google botu sitenize sokmayı başarıyorsunuz ve index alıyorsunuz.Neysa lafı fazla gevelemeden konuya giriş yapalım.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Web robotlarının tekrar ziyaret politikası:

  • Çok sık güncellenen sayfaları değişme sıklığına göre ziyaret hesaplaması ayarlamak
  • Güncellenen sayfaların günlüğü tutularak sık güncellenen sayfaları sık ziyaret edip güncellemek.
Yani şunu demek istiyorum. Düzenli içerik girip bunu istikrarlı bir biçimde sürdürürseniz google siteniz adına bir ziyaret hesaplaması yapıyor. Ve bu hesaplara göre sitenizi ziyaret ediyor ve indexleniyor.Sitenize 1 tane dahi backlink almasanız bile google bot ziyaret hesaplaması mutlaka çıkarıyor ve sitenizi ziyaret ediyor.Benim size tavsiyem her sayfanızı evet yanlış duymadınız her sayfanızı güncellemek ve googleun ziyaret hesaplamasını oldukça yükseğe çekmiş olacaksınız.Tabi bu anında olmayacak 3 ila 6 ay diyelim kafadan attım.Örnek olarak haber sitelerini gazate sitelerini incelemenizi tavsiye ediyorum. Hemen hemen her sayfası mutlaka güncelleniyor. Haberlere yorum yapan insanlar sayfaları güncelliyor. Google bot siteden çıkmıyor.Şimdi diyeceksiniz her sayfayı nası güncelliyelim kardeş zor bir durum evet. Nası her sayfayı dinamik şekilde oluşturuyorsanız her sayfanızıda dinamik şekilde güncelleme imkanına sahipsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınların tekrar tekrar düşük yapmasının sebepleri nelerdir? Amelia Kadın Sağlığı 0 30 Ocak 2014 02:10
Her kadın kitap gibidir aslında, Tekrar tekrar okudukça ''O''nu anlar(mı)sın..! Sevda Düşünen Beyinler 9 14 Ağustos 2012 02:19
Başbuğ, cezaevi ziyaret prosedürüne göre, kimler ziyaret edebilecek? Sevda Haber Arşivi 0 06 Ocak 2012 19:04