IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2011, 22:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google’dan yenilikler kumpanyası




Gün geçmiyor ki yeni bir Google yeniliği ile karşılaşmayalım! Bugünlerde hâlâ rakiplerini topa tutmaya devam eden Google’ın son yenilikler kumpanasında yok yok! Sosyal mecradaki payını artırmanın peşinde koşan Google, Schemer ve yüz tanıma özellikleri ile Google+’ı güçlendiriyor. Aynı zamanda da yenilikçiliğinden ödün vermeyip, yeni haber derleyicisi ile de karşımıza çıkıyor.

Facebook Events ve Meetup’a “Schemer” İle Tokat Gibi Cevap!

Google, Google+ entegrasyonlu aktivite öneri motoru Schemer‘ı geçtiğimiz perşembe kapalı beta olarak yayına sundu. Schemer, “Google+’ın ‘Facebook Events’i” olarak görülüyor. Kullanıcılar yapmayı sevdikleri şeyleri gönderiyor, diğerlerinin neler önerdiğini görüyor ve başkalarını çeşitli etkinliklere davet edebiliyor.Schemer, aynı zamanda ilgi alanlarınıza göre aktivite de öneriyor. Özellikle birbirine yakın konumlarda ikâmet eden bireyler, birbirlerinin aktivitelerini daha yakından takip edebilme imkânına kavuşuyor. Sistem, kullandıkça sizi yakından tanıyıp, önerileri daha da bireysel boyuta indirebiliyor.

Schemer projesinin fikrinin HowAboutWe adlı bir arkadaşlık sitesine borçlu olunduğu söyleniyor. Çünkü o sistemdeki yenilik, insanları sadece partnerlerinin profil ve biolarını okumaktan kurtarıp, birlikte yapabilecekleri aktiviteler öneren bir mekanizmaydı.

Schemer’ın önündeki tek engelin “filtreleme” olacağı düşünülüyor. Google Calendars’daki aktiviteleri kalite ve zamana göre düzenlemek, Google+ gruplarına açmak ve kolayca düzenlenebilmesini sağlamak, Google’ın çok zorlandığı bir konu. Facebook Events ve Meetup ise bu konuda çoktan bir adım öndeler. Eğer Google bu sorunun üstesinde gelebilirse, bu alanlarda Facebook’un önüne geçecek gibi görünüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık