IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2012, 19:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google ve Web'te Sosyal Arama Devri Başlıyor!




Google Aramalarında amacımız sizler için hep en iyi sonuçları bulmak oldu. En iyi sonuç bazen herkese açık web’den, bazense sizin kendi içeriğiniz ya da önemsediğiniz insanların sizinle paylaştıkları içeriklerden çıkar. Ancak çevrenizdeki kişilerin paylaştıkları zengin içerik şu ana kadar arama deneyiminizin dışında kalıyordu. Arama; hala sizin belki de hiç karşılaşmadığınız insanlar tarafından yaratılmış, herkese açık websiteleri listelenerek yapılıyor. Bugün bunu, kişi ve içerik zenginliğini de aramalara dahil ederek değiştiriyoruz.

Arama aslında samanlıkta iğne aramak gibi. Milyarlarca websitesi, resim, -----, haber arasından aranılan bilgiye erişim sağlamada oldukça başarılı. Ancak artık bu yeterli değil. Tüm arama sonuçlarının yanında, web’de size ait olan, tanıdıklarınızın sizinle paylaştıkları ve hatta tanımadığınız ama tanımak isteyebileceğiniz insanların paylaştıklarına tek bir arama kutusu üzerinden ulaşabilmelisiniz.

Google’ı sadece içerikleri anlayan değil, içerikle birlikte insanları ve ilişkilerini de anlayabilen bir arama motoruna dönüştürüyoruz. Bu dönüşümü Sosyal Arama ile başlatıyoruz ve bugün bu doğrultuda büyük bir adım daha atıp Google’ın üç yeni özelliğini sizler ile paylaşıyoruz:

1. Kişisel Sonuçlar, Size özel sonuçları bulmanızı sağlayacak bu özellik ile kendi yarattığınız ya da özellikle sizinle paylaşılmış Google+ içeriklerini arama sonuçları sayfasında görebilmenizi sağlayacak.
2. Aramada Profiller, Otomatik tamamlama ve sonuçlarda size yakın olan ya da ilgilendiğiniz insanları listeleyerek, hemen takip edebilmenizi sağlayacak ve;
3. Kişiler ve Sayfalar, Google+’da ilgilendiğiniz konulara ilişkin profillere, sayfalara ulaşmanızı ve bunları birkaç tık ile takip edebilmenizi sağlayacak. Çünkü neredeyse her sorgunun arkasında insanlar mevcut.

Tüm bu özellikler bütünleşerek 'Arama artı Sizin Dünyanız’ı oluşturacak. Aramalar sizin dünyanızla beraber daha da iyi olacak. Ve bu daha henüz bir başlangıç.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kişisel Sonuçlar

Diyelim ki bir tatil beldesi arıyorsunuz. Tabii ki web’de arayabilirsiniz fakat ya arkadaşlarınızın yaşadıkları tatil deneyimlerini de bilmek isterseniz? Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi; arkadaşlarınızın deneyimleri, web’den alacağınız bilgiden çok daha anlamlı olacaktır. Sizin Dünyanız aramalara dahil olduğunda:

Google+ içerikleri: Arkadaşlarınızın hakkında konuştuğu tatil deneyimleri ile ilgili Google+ içeriklerine erişebilecek ve arkadaşlarınız tarafından paylaşılmış bağlantıları, aktiviteleri, restaurantları ve tatillerinde hoşlarına giden her şeyi bulabilmeniz mümkün olacak.
Fotoğraflar: Arama sonuçlarında arkadaşlarınızın tatil fotoğraflarını doğrudan görebileceksiniz. Ayrıca, Google+ ve Picasa üzerinde sizinle paylaşılmış fotoğraflara başlıklar, yorumlar ve ----- adı üzerinden ulaşma imkanınız olacak.

Kişisel Sonuçlar: Bir aile hikayesi

Çocukken en sevdiğim meyve Chikoo idi; harika bir tadı ve görüntüsü vardı. O yıllarda ailece bir evcil hayvan beslemeye karar verdik ve bir köpek aldık. Çok tatlı bir köpekti ve isim olarak çocukluğumun en tatlı meyvesi olan Chikoo’yu uygun gördük. Seneler boyu ailece Chikoo’nun çeşitli fotoğraflarını çektik ve birbirimize gösterdik. Benim için “Chikoo” sorgusunun iki farklı anlamı var ve bugünkü güncellemeler sevdiğim iki Chikoo’nun da arama sonuçlarında görüntülenmesini sağlıyor olacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu arama beni anlıyor ve sadece benim görebileceğim özel bir arama sonucu sayfası çıkarıyor. Kişisel ve web’deki genel arama sonuçlarını listelerken, üst tarafta (kırmızı ok ile gösterilen) sadece benim dünyama özel sonuçlara tıklama seçeneği sunuyor.

Aramada Profiller

Her gün yüz milyonlarca 'kişi araması' gerçekleştiriliyor. Bazen aradığınız kişiye ulaşmak o kadar da kolay olmayabiliyor. Bulduğunuzda ise onunla iletişime geçebileceğiniz hızlı bir yol bulunmuyor. Bugünden itibaren, arama sonuçlarından doğrudan ulaşmak istediğiniz kişiler ile iletişime geçebilmeniz mümkün olacak.

Artık arkadaşınızın isminin ilk birkaç harfini yazmanız ile otomatik tamamlama size kişiselleştirilmiş profil tahmininde bulunacak. Tahmin edilen profili seçmek, sizi arkadaşınızın Google+ sayfasına ve onunla ilgili web arama sonuçlarının bulunduğu sayfaya götürecek. 'Google Anında Arama' sayesinde bunu anında yapıyor olacaksınız. Böylelikle ‘Ben Smith’ yazdığınızda, diğer tüm Ben’lerden önce arkadaşınız Ben Smith’i zaman kaybetmeden bulabiliyor olacaksınız.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ek olarak, otomatik tamamlamada Google+’da öne çıkan farklı kişileri, örneğin deneyimli yazarlardan oluşan kaynak pilot programı dahilindeki yazarları bulabileceksiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google+ kullanıcısı olarak oturum açtığınızda seçtiğiniz profilin yanında istediğiniz kişiyi Çevrelerinize eklemek için bir buton görecek ve arama sonuçlarından tıklayarak onu doğrudan takip edebileceksiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kişiler ve Sayfalar

Önce de belirttiğim gibi çoğu sorgunun ardında insanlar var. Bugünden itibaren “müzik” ya da “futbol” gibi bir konu aradığınızda Google+’da ilgili konudaki içerikleriyle öne çıkan kişileri arama sonuçları sayfanızın sağ tarafında görüyor olacaksınız. Onlarla Google+ üzerinden doğrudan iletişime geçip, ilgili konular üzerine sohbet edip birçok topluluğu daha önceden mümkün olmayan bir şekilde keşfedip takip edebileceksiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Benzersiz güvenlik, şeffaflık ve kontrol

Güvenlik ve gizlilik konusunda 'Arama artı Sizin Dünyanız’da çıtayı yükseltiyoruz. Arama sonuçlarında Google+ içerikleri ve özel fotoğrafların [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmasının yanında, arama sonuçları sayfasının da tamamen aynı düzeyde güvenli olması için SSL şifreli hale getirmeye karar verdik. Geçen yıl ilk kez bir arama motoru olarak bizim uygulamaya soktuğumuz giriş yapmış kullanıcılar için önceden ayarlanmış SSL seçeneği ile; Google’a giriş yaptığınızda arama sonuçlarınız, size özel içerikler de dahil olmak üzere, Gmail’de olduğu gibi yüksek şifreleme standartları tarafından korunuyor olacak.

Ayrıca özelliklerimizin nasıl çalıştığı konusunda şeffaf olmak istiyoruz ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağı konusunda tüm kontrolleri size veriyoruz. Bugünkü değişikliklerle Google+’da olduğu gibi ayarlarınızı kontrol edebileceğiniz arayüz öğelerini ve kontrol seçeneklerini sizlere sunuyoruz. Örneğin, kişisel sonuçlarınız açık bir şekilde “Herkese açık”, “Sınırlı” ya da “Sadece siz” olarak işaretlenmiş olacak. Ek olarak, arama sonuçlarında çıkan kişileri açık bir şekilde hangi Google+ Çevrenize dahil ise o çevreyle ya da önerilen bağlantı olarak işaretlenmiş olarak görebileceksiniz.

Aynı zamanda arama sonuçları sayfasının sağ üst tarafına yerleştirdiğimiz yeni bir tuş ile tek bir tıkla kişiselleştirilmemiş arama sonuçlarını görüntüleyebileceksiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu demek oluyor ki, Web Geçmişinizde herhangi bir arkadaşınızın paylaştığı bilgi veya kendi özel içeriğiniz bu seçeneği tercih ettiğinizde arama sonuçlarında sizin karşınıza çıkmayacak. Bu anahtar tek bir oturum için geçerli olacak fakat önseçimli halini Arama Ayarlarından değiştirebiliyor olacaksınız. Lokasyon ve dil gibi kullandığımız diğer içeriksel işaretlerin kontrolü için ayrı bir Arama Ayarları seçeneği sunuyoruz.

Tüm bu özellikler ile sizlere, kişisel arama sonuçlarında benzersiz şeffaflık ve kontrol sağlayacağız.

Keyifli bir yolculuk başlıyor

Arama artı Sizin Dünyanız, ilk olarak Amerika'daki kullanıcılara Google üzerinde İngilizce olarak erişilebilir olacak. Zaman içerisinde diğer ülkelerde de uygulanmaya başlanacak.

Dünya üzerinde 7 milyar insan ve 512 milyon kilometre kare, sayısız yıldız ve trilyonlarca web sayfası varken, kısa ve değerli hayatlarımızı belli bir şehirde, belli bir arkadaş çevresinde ve ailemizle, tek bir yıldızın çevresinde dönerek ve dünyadaki bilginin çok ufak bir kısmına güvenerek geçiriyoruz. Hayalimiz; teknoloji sayesinde herkesin kendisinin ve çevresindekilerin bilgi zenginliğini sonuna kadar tecrübe edebilmesini sağlamak.

Şirketimizin ismini bir sayı olan googol’dan esinlenerek web’deki sayısız cevabı dizinlemede bize ışık tutsun diye seçtik, fakat bu sadece resmin bir parçası. Diğer önemli parça ise insanlar. İşte 'Arama artı Sizin Dünyanız’ı var eden de bu insanlar.

Amit Singhal, Google
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arama, başlıyor, devri, google, sosyal, ve, webte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google ve Web'te Sosyal Arama Devri Başlıyor! Lovestory Google 0 09 Şubat 2012 19:51
Arama Yapmak İçin Yazma Devri Eskide Kaldı System Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Aralık 2011 22:22
Kontör Devri Bitiyor,Kuruş Devri Başlıyor. Slipknot Türk Telekom 0 25 Mart 2010 18:25