IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2012, 22:01   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'da yeni dönem başladı!




Google, Avrupalı veri düzenleyici kurumların erteleme taleplerine rağmen yeni gizlilik politikasını bugün hayata geçirdi.

İnternet şirketi Google, Avrupa Birliği'nin Avrupa yasalarını ihlal edebileceği uyarısına rağmen, yeni gizlilik politikasını bugünden itibaren yürürlüğe koydu.

Bu değişiklikle, Google'ın herhangi bir hizmetinde toplanan özel veriler, bu şirkete ait -------, Gmail ve Blogger gibi platformlarda kullanılabilecek.

Google yeni düzenlemeyle arama sonuçlarını daha iyi şekillendirebileceğini belirtiyor.

Ancak Fransa'daki veri düzenleyici kurum CNIL, bu girişimin yasalara uygunluğu konusunda şüphe belirtmiş ve Avrupa çapında soruşturma başlatacağını duyurmuştu.

Google, farklı sitelerine ait 60 gizlilik politikasını tüm hizmetleri için geçerli olacak tek bir politikaya dönüştürmüştü.

Bugünden itibaren Google kullanıcıları bu politikaya geçirilecek.
Google'ın, kullanıcı davranışlarına odaklı reklam modeli, ziyaretçilerin girdiği sitelerle ilgili veri toplanmasına dayanıyor.
Bugüne kadar, toplanan veriler her sitede ayrı tutuluyordu.
Örneğin, -------'da yapılan bir aramanın Google'a ait Gmail gibi bir sitede alınacak sonuçlar ve karşılaşılacak reklamlar üzerinde bir etkisi yoktu.
Yeni politika uyarınca Google'a ait tüm sitelerdeki aktivite birbiriyle bağlantılı hale gelecek.
Yeni politikayı reddedenler Google'ın hizmetlerinden yararlanamayacak.
ANALİSTLER: PARA ODAKLI
Analistler, Google’ın gerçekleştirdiği “yüksek değişim maliyetinin” arkasında para odaklı bir strateji olduğunu düşünüyor. Buna en iyi örneklerden biri ise Gmail.
Google’ın e-mail hizmeti Gmail, sekiz yıl önce hayata geçtikten kısa bir süre sonra AOL ve Hotmail’i geride bırakmayı başardı. Bedava olduğu gibi veri depolama ve eski maillerin kontrol edilmesi kullanıcıları memnun etti. Gmail’e kişi listesi, kelime işlemci, harita eklenmesi ve akıllı telefonlarda kullanılabilmesi, hizmeti daha da kullanılabilir hale getirdi.
Kısaca, tüketicilerden elde edilen bilgiler doğrultusunda reklam vermek ve tüm hizmetleri bedava tutmak, izlenen strateji olarak belirdi. Washington Post’a konuşan analist Morgan Reed, “Google dev bir reklamcılık işi... Politika değişikliği zaten geliyorum diyordu” ifadesini kullandı.
GOOGLE HESAPLARINI KULLANMA
-------, Google aramam motoru ve Google Haritaları kullanmak için hesap açmak zorunda değilsiniz. Buna rağmen kullanıcılar yapacakları aramalara göre beliren reklamlar görmeye devam edecek.
Google geçmişinizi silmek ve çeşitli ayarlar yapmak için, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gitmeniz gerekiyor.
Google, ayarlarınız ne olursa olsun, geçmişteki aramalarınızın bazılarını tutmaya devam edecek. Ancak bu bilgiler arama sonuçlarınızı düzenlemek için kullanılmayacak.
Bilgisayarınızdan Google geçmişinizi silmek istiyorsanız bunu aynı zamanda kullandığınız tarayıcıda da yapmalısınız. Firefox ve Internet Explorer kullanıcıları, bu işlemi Menu Bar üzerindeki Tools/Araçlar menüsünden yapabilir. Chrome’da ise yıldız simgesinin yanındaki anahtara tıklayarak Araçlar’ı seçin ve burada “Tarama Verilerini Temizle”ye tıklayın.
Google hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız (profiliniz ve Google + hesabınız vb.), [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden “Hizmetler” menüsündeki seçenekleri takip etmeniz gerekiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başladı, dönem, googleda, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intel'de yeni dönem! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Temmuz 2010 13:36
Tarayıcılarda yeni dönem! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 11 Mayıs 2010 20:25