IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2012, 17:19   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google + trafiği arttı, Facebook eridi!




Google’ın sunduğuhizmetlerin daha iyi kullanılabilmesi için oluşturduğu ancak internet kullanıcıları tarafından Facebook’un rakibi kabul edilen Google +’ın ziyaret trafiği artıyor. Facebook ise beklenmedik bir düşüşe sahne olmuş durumda.

Experian Hitwise sitesinin yaptığı araştırmaya göre, Google +’ın Şubat-Mart arasındaki bir aylık dönemde ziyaretçi trafiği yüzde 27 artarak toplamda 61 milyonun üzerine çıktı.
Google +’da yaşanan artışa karşılık, Facebook’un ziyaretçi trafiği Temmuz 2011 ile Mart 2012 arasındaki dokuz aylık dönemde yüzde 15 azaldı. Bu rakam, ziyaretçi trafiğinin 1.3 milyar azaldığı anlamına geliyor. Ziyaretçi trafiğindeki ciddi azalışa rağmen, Mart ayında ziyaret edilme rakamı yaklaşık yedi milyara ulaşan Facebook, bu alanda Google +’ı 114’e katladı.
Google CEO’su Larry Page, Ocak ayında yaptığı açıklamada, Google +’ın üye sayısının 100 milyonu aştığını belirtmişti. Üye sayısı, o günden bu yana 110 milyona ulaşmış durumda.

RAKAMLARDAKİ OYNAMANIN SEBEBİ NE?
Experian Hitwise’ın açıkladığı sıralamaya göre, Google + sosyal ağ kategorisinde ele alındığında, Mart ayında en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında altıncı oldu. Birinci sırada Facebook yer alırken, sırasıyla ardından gelen siteler Twitter, Pinterest, Linkedin ve Tagged oldu.
Experian Hitwise, bir sitenin ziyaret edilmesinin, belli bir zaman aralığında o siteye kaç defa girildiğine bağlı olduğuna belirtti. Eğer bir siteye yarım saat içinde 10 defa bile girip çıksanız, bu bir ziyaret kabul ediliyor. Ancak ilk giriş yaptıktan yarım saat sonra siteye tekrar girerseniz, bu ikinci bir ziyaret olarak yazılıyor.
Kısaca, sitelerin ziyaret trafiğinin artması veya azalması, spesifik kullanıcıları gösteren bir veri değil. Ayrıca, ziyaret trafiğinin artışı o sitenin popülerliğiyle ters orantılı olabilir. Ocak ayında, ComScore sitesinin yaptığı araştırmada, Google +’da her ay ortalama 3.3 dakika geçirdiğini tespit etmişti. Aynı rakam, Facebook için 7,5 saat. Ancak araştırmada dikkat edilmesi gereken önemli bir detay, mobil cihazlardan yapılan ziyaretlerin sayılmamış olması.
Experian Hitwise’ın sunduğu rakamlar, ComScore araştırmasının ardından sosyal medya platformları hakkında yeni bilgiler açığa çıkardı. Ancak Google + rakamları hala kesin olmaktan çok uzak. Kullanıcıların kaçı profillerine giriyor (log in), hesap ayarları yapıyor veya arkadaşlarının girdilerine yorum yapıyor, belli değil. Bu rakamların ne zaman ve nasıl belli olacağı ise esrarengiz bir konu olmaya devam ediyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arttı, eridi, facebook, google, trafiği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'un çözünürlüğü arttı! Deep Facebook Haberleri 0 23 Mart 2012 21:00
1.000 x Google+ = Facebook! Deep Facebook Haberleri 0 07 Aralık 2011 07:26
Google Plus vs Facebook! Spy Facebook Haberleri 0 04 Ekim 2011 16:21
Google mı, Facebook mu? Slipknot Ağ, Network ve Networking 1 15 Eylül 2010 01:30