IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2012, 21:00   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'dan Bilinçli İnternet Hareketi




Google Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve İnternet Geliştirme Kurulu’nun desteğiyle bilinçli internet kullanımı yaygınlaştıracak. Projenin detayları, bu haberde.

19/12/2012 14:30

Google Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve İnternet Geliştirme Kurulu'nun desteği ile hayata geçen 'Keşf@: Bilinçli İnternet Hareketi' ile Türkiye'nin dört bir yanında doğru araçlarla, güvenli ve bilinçli internet kullanımının yaygınlaşması planlanıyor.
Proje kapsamında alanında uzman akademisyenlerden eğitim alan ve proje dahilinde 'Web Gezginleri' olarak adlandırılan toplum gönüllüsü gençler, ilk etapta dört ilde yaşları 13-15 yaş grubundaki öğrencilerine ulaşacak ve onlarla atölye çalışmaları yapacak.
Eğitimlerin ardından Web Gezginleri, çevrelerine internet bilincini yaymak amacıyla kampanyalar düzenleyecek.
Hedef, kaliteli içerik üretmek!

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıya İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez ve Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü Pelin Kuzey, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker ile Eş Başkan Mehru Öztürk Aygül ve TOG Genel Müdürü Yörük Kurtaran'ın yanısıra projede görev alacak gönüllü gençler katıldı.
Ne dediler?
Genç neslin interneti her geçen gün daha etkin kullandığını ve bu dünyayı şekillendirdiklerini kaydeden Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez "2 milyar internet kullanıcısının 2020 yılında 5 milyara ulaşması bekleniyor, kullanıcıların bu noktada da online dünyada karşılaşabilecekleri risklerin ve fırsatların ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmaları gerekli, kullanıcı ne kadar bilinçli olursa kaliteli ve doğru içeriğe ulaşmak o kadar kolaylaşacak" dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren de bugün geniş bant internet abone sayısının 20 milyona ulaştığını belirterek, "Bilinçli internetin yaygınlaşması için yalnızca kamu kuruluşlarının çalışması yetmez, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün bu konuda rol üstlenmelerini destekliyoruz ve bu çalışmanın ülkemizin her köşesine yaygınlaşması büyük önem taşımaktadır" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Proje ilk etapta İskenderun, Gaziantep, Bursa ve Sakarya'da pilot olarak uygulanmaya başlanacak ve Mart 2013'te pilot çalışma sona erecek. Bu aşamadan sonra elde edilen bulgularla Bilinçli İnternet Hareketi'nde yeni bir dönem başlayacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilincli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternet devi Google 12 yaşında! Ruj Arama Motorları Haberleri 9 28 Eylül 2010 01:25
Google: Bir İnternet Efsanesi.. [*****] TurkRoot Arama Motorları Haberleri 1 24 Ağustos 2006 01:56