IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2013, 18:06   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransız örneği 10 milyon Euro getirir!




Google Türkiye ile masaya oturursa, 5.5 - 9.9 milyon Euro ödeyecek.

Avrupa'da birer birer yayıncılarla masaya oturup telif anlaşmalarına imza atan internet devi Google'dan Türkiye'ye akacak 5.5 milyon Euro ile 9.9 milyon Euro arasında bir fonun yolu göründü. Üstelik Google'ın yanında online reklam pastasından pay alan Microsoft ve Yahoo gibi diğer teknooji devlerinin yanı sıra sosyal ağların da masaya otuması durumunda bu rakamın 13 - 23 milyon Euro'ya kadar çıkması olasılığı da doğabilir. Avrupa'da ilk olarak 2012'nin son günlerinde Belçika'daki yayıncılarla masaya oturup, reklam satışı karşılığı yıllık yaklaşık 5 milyon Euro'ya anlaşan Google, geçen hafta Fransız yayıncılarla 60 milyon Euro'ya el sıkıştı. Belçika'dan yılda yaklaşık 140 milyon Euro reklam geliri elde den Google, bu ülkedeki gelirinin yüzde 3.5'ini yayıncılara bırakırken, tartışmayı "Google Vergisi" düzenlemesine kadar götüren Fransa'da bu oran yüzde 6.6'ya ulaştı.
ONLINE REKLAMIN YÜZDE 42'Sİ GOOGLE'A AKIYOR
İnteraktif reklamcılık alanında dünyanın 33 ülkesinde faaliyet gösteren IAB'nin Avrupa Online Reklamcılık Harcamaları 2011 raporuna göre toplam 360 milyon Euroluk online reklam harcaması yapılan Türkiye'de Google'ın arama kotoru reklamcılığından 152 milyon Euroluk geliri bulunuyor. Google'ın, Türk yayıncılarla Avrupalı ülkelerdeki gibi içeriklerin online ortamda kullanılması için masaya oturması durumunda Türkiye'ye ödeyeceği tutar da pazarlık gücüne göre değişecek. Henüz resmi bir girişim olmasa da Türk yayıncılar Belçika'daki oran üzerinde anlaşırsa, 5.5 milyon Euro; Fransa'daki orana çıkılırsa 10 milyon Euro, Google'ın kasasından çıkıp, Türkiye'ye gelecek. İnternet trafiğinin yaklaşık yarısını kontrol eden Google'ın yanısıra diğer yarısında bulunan Microsoft, Yahoo ve Facebook gibi ABD merkezli diğer teknoloji şirketlerinin de masaya oturması durumunda yılda 360 milyon Euroluk online reklam harcamasının yapıldığı Türkiye'ye 13 ile 23 milyon Euro arasında bir telif hakkı kaynak çıkabilir.
ALMANYA, FACEBOOK VE TWITTER'DAN DA PAY İSTİYOR
Fransa'da yayıncıların teknolojik altyapılarını desteklemek için Google'ın 60 milyon Euroluk kaynakla kurduğu "Dijital Yayıncılık İnovasyon Fonu" girişiminin aksine Almanya, içerik kullanımı karşısında internet devinden "telif hakkı" ödenmesi gerektiği konusunda ısrar ediyor. Üstelik Facebook, Twitter gibi sosyal ağların internette yarattığı trafiğin giderek artmasına ve bu ağlarda da Google gibi geleneksel yayınların içeriklerinin kullanıldığına dikkat çeken Alman yayıncılar, tüm internet eko-sistemini içeren bir model üzerinde çalışıyor. Eğer bu gerçekleşirse, Almanya'da ödenecek telif tutarında, ülkedeki yıllık 1.8 milyar Euroluk arama motoru reklam gelirlerleri değil, yıllık 4 milyar Euroluk online reklam harcamaları dikkate alınacak. Emsal oluşturması beklenen Alman yayıncıların bu ısrarı sonuç verirse, ödenecek telif tutarını da iki katına çıkabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
örneği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık