IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2013, 22:05   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Google'ın Samsung endişesi büyüyor'!




Google, Android işletim sistemiyle mobil dünyasında Apple’a karşı verdiği mücadeleyi bir dakika bile dinlenmeden sürdürüyor.

Ancak, Apple ile olan mücadelesinde Google yeni bir tehditle karşı karşıya olabilir. Bu tehdit, en büyük donanım ortağı Samsung’dan başkası değil. Gelecekte değişebilecek dengeleri korumak için Google'ın kullanacağı koz ise 'X Phone' olabilir.

Google, Samsung mobil cihazlarıyla giderek daha fazla kullanıcıya ulaşan Android işletim sistemiyle mobil piyasasında gücünü artırıyor. Ancak Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2013) dönen söylentiler, Google yöneticilerinin Samsung’dan giderek daha fazla endişe duyduğu yönünde.

Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, Google, Samsung’un mobil reklamlardan elde edilen gelirden daha fazla pay talep etmesinden korkuyor. ABD’li teknoloji şirketi, Android’i üreticilere bedava olarak sunuyor ancak Android telefonlarda elde edilen reklam gelirlerini cep telefonu operatörleri ve üretici ortaklarıyla (Samsung, Motorola, HTC vs.) paylaşıyor.

WSJ’ye konuşan Google’a yakın bir kaynak, Android telefonlarda Google arama motorunda yapılan aramalar ve yer alan reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 10’unun Samsung’a ödendiğini belirtti. Ancak, küresel çapta Android tabanlı telefonların yüzde 40’ını üreten Samsung’un, aldığı paydan memnun olmadığı düşünülüyor.

ABD merkezli araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre, 2012’de küresel akıllı telefon nakliyatının yüzde 39.6’sını gerçekleştiren Samsung (Apple yüzde 25.1’de kaldı), Google’dan aldığı mobil gelirinin artmasını isteyebilir.

SAMSUNG’UN KOZU ESNEKLİĞİ
Samsung, düşük seviyeli mobil cihazları için kendi işletim sistemi Tizen’e sahip. Güney Koreli şirket ayrıca, Microsoft Windows Phone işletim sistemli telefonlar da üretmeye başladı (ATIV S). Kendi markası olan iOS işletim sistemine bağımlı olan Apple’a kıyasla, Samsung mobil cihaz piyasasında daha fazla esnekliğe sahip olduğu gibi, Google ve Apple ile olan ilişkisinde de belirleyici taraf olabilir.

Daha fazla mobil cihaz sattıkça Google’ın mobil gelirlerini artıran Samsung, aynı zamanda rekabet içinde olduğu Apple’a iPad ve iPhone parçaları üretiyor. Apple CEO’su Tim Cook’a yakın kaynaklar, bir süre önce Reuters’a, ‘Cook’un aslında Samsung’la hiç mahkemelik olmak istemediğini, Güney Koreli şirketle olan ilişkilerine büyük önem verdiğini’ söylemişti.

GOOGLE’IN KOZU MOTOROLA
WSJ’ye bilgi veren kaynaklar, Android biriminin başında olan Google yöneticisi Andy Rubin’in, geçtiğimiz yıl üst düzey yöneticilerle yapılan toplantıda ‘aşırı güçlenecek bir ortağa karşı uyarıda bulunduğuna’ değindi.

Verilen bilgiye göre Rubin, Google’ın en büyük satın alımlarınlarından biri olan Morotola’yı, ‘çok güçlenecek bir Android ortağına karşı güvenlik sigortası olarak satın aldıklarını’ söyledi.

Dahası, kısa süre önce çıkan haberler, Google’ın ‘X Phone’ adıyla bir akıllı telefon geliştirdiği ve iPhone’a rakip olmayı planladığı yönündeydi. X Phone’un, Motorola tarafından, yüzde 100 Google’a ait olarak üretileceği de biliniyor.

Google, Nexus cihazarını elektronik üretici ortaklarıyla sundu. Nexus 4, LG tarafından, Nexus 7 ise Asus tarafından üretildi. Şirket, henüz X Phone’un varlığından bahsetmedi, ancak hem Apple ile olan rekabetinde, hem de Samsung’a karşı sunabileceği bir koz olarak bir silah geliştiriyor olması muhtemel.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
büyüyor, endişesi, googleın, samsung


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google ve Samsung'tan Yeni Chromebook Liaaa Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Ekim 2012 14:59
Microsoft ve Google arasındaki mahremiyet tartışması büyüyor Pargali Google 0 04 Mart 2012 23:59
Google Plus ailesi büyüyor! Deep Google 0 28 Aralık 2011 15:57
Google'ın Dalgası Büyüyor! xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ekim 2009 14:50
Google Büyüyor Çok Büyüyor DoStNaMe Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2005 20:11