IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2013, 19:24   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'a karşı yeni kozunu sundu!




Maps uygulamasında geçtiğimiz yıl yaşanan büyük sorunlar nedeniyle zor günler geçiren Apple, yeni bir satın alımla harita uygulamasını daha da geliştirmeyi amaçlıyor. Kapalı mekan harita uygulaması WiFiSLAM’i satın alan Apple, Google’ın aynı hizmetine rakip olmak istediğini de ortaya koymuş oldu.

Apple, Google Maps’i tekrar iOS’te sunmak zorunda kalmasına rağmen kendi harita uygulamasını öne çıkarmakta kararlı. ABD’li elektronik devi , iOS 6 ile sunduğu ancak bekleneni veremediği için tepki alan Maps uygulamasını geliştirme sürecinde, en son olarak kapalı mekan harita hizmeti sunan WiFiSLAM’i satın aldı.

Wall Street Journal’ın verdiği habere göre, kapalı mekan GPS hizmeti sunan şirket için 20 milyon dolar ödendi.

Indoor Google Maps, yüklendiği cihazın yakınındaki WiFi hotspot (kablosuz yerel ağdan internete erişim olanağı sağlayan bölge), baz istasyonu ve manuel olarak girilen verileri bir araya getirerek kullanıcılara yardımcı oluyor. Her ne kadar kullanıcıların bulundukları ortamın (genellikle ofis) kat planını oluşturması uzun bir süreç olsa da, uygulama özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da ilgi görüyor. Indoor Google Maps, bugün 10 binden fazla kat planı içeriyor.

The Next Web’in (TNW) haberine göre, WiFiSLAM’in kendine özgü teknikleri bulunmuyor ancak şirket, bulunulan ortamdaki Wi-Fi sinyallerini kullanarak 2.5 metreye kadar doğru yönlendirme sunduklarını belirtiyor.

KAPALI ALAN GPS REKABETİ
Apple ve Google’ın yanı sıra, Nokia, Samsung ve Sony Mobile gibi önde gelen cep telefonu üreticileri de kapalı alan harita hizmeti için yoğun bir çalışma gösteriyor.

Üç şirketin de aralarında bulunduğu 19 firma, geçtiğimiz yıl kapalı mekan GPS teknolojisini geliştirmek için ‘In Location Alliance’ adı verilen bir ittifak kurdu. In Location Alliance şirketlerinin, kapalı mekan doğru harita oluşturmak için Bluetooth ve Wi-Fi ağ verilerini kullandığı düşünülüyor.

Kapalı mekan GPS rekabetinde Bing Maps ile yer edinen Microsoft, Ekim 2012’de 3 binden fazla haritası bulunduğunu açıklamıştı.

APPLE’IN İŞİ KOLAY DEĞİL
TNW, Apple’ın emin adımlarla yoluna devam etmesine rağmen Google’a karşı üstünlük elde edebilmek için daha çok yol alması gerektiğini belirtti.

Google, IKEA gibi küresel alana yayılmış şirketlerden, ABD’nin önemli perakende zincirlerine kadar birçok şirket ile anlaşmaya sahip. Aynı durum Microsoft için de geçerliyken, WiFiSLAM’in kapalı mekan haritasını çıkarabileceği büyük mağaza ve kamu alanlarının sayısı bilinmiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
googlea, karşı, kozunu, sundu, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung yeni telefonu Star 3’ü Türkiye’de satışa sundu DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2012 23:52
AMD, NVIDIA'ya karşı en büyük kozunu oynuyor Deep Bilgisayar Donanımı 0 22 Mart 2012 18:13
Google - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İçin Yine Superb Bir Logo Sundu Sevda Arama Motorları Haberleri 0 23 Nisan 2011 11:51
Firefox 4, Google Chrome'a karşı! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 10 Temmuz 2010 20:10
Google, OpenSocial’i piyasaya sundu Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Kasım 2007 09:49