IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2013, 11:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Artısıyla eksisiyle google glass




2013 yılının son çeyreğinde piyasaya sunulması beklenen Google Glass, kullanıcının bakış yönüne göre fotoğraf çekerek görülen her şeyi kayıt...



2013 yılının son çeyreğinde piyasaya sunulması beklenen Google Glass, kullanıcının bakış yönüne göre fotoğraf çekerek görülen her şeyi kayıt altına alabilme özelliği taşıyor.
Fotoğraf ve video kayıt özellikleri bulunan Google Glass, ayrıca internet bağlantısı sayesinde fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaşma imkanı da sunacak. 720p video kayıt, 16 GB flash hafıza, uzun pil ömrü, wifi ve bluetooth gibi özelliklere sahip olan Glass’ın; Youtube, Facebook, Twitter, LinkedIn ve Google Plus gibi pek çok sosyal paylaşım ağıyla uyumlu olması bekleniyor.

KONUŞARAK TWEET ATIN
Yüz tanıma özelliği anlamına gelen “InSight” uygulamasıyla herhangi birine bakıldığında cihaz otomatik olarak kişinin yüzünü tarayacak ve daha önceki fotoğraflardan o kişinin kim olduğunu gösterebilecek. Kullanıcısına konuşarak tweet atma imkanı da sağlayan Google Glass, istenilen görüntüyü de tweet olarak ekleyebilecek.

VİRÜS SİZİ İZLEYEBİLİR
Google Glass’ın dezavantajları ise 3 ana başlıkta sunuluyor. İlk olarak yeni teknolojilerle beraber her geçen gün daha çok zarar gören mahremiyet sorunu. Bu sistemle artık cep telefonunu kullanmaya gerek kalmadan, sadece gözlüğe birkaç komut vererek fotoğraf ve video çekilme imkanı sağlanabilecek. Çekilen görüntüyle beraber bir virüsün sisteme sızıp neler yaptığınızı gözetlemesi mümkün. Gözlüğün ikinci ve belki de en önemli sorunu güvenlik ihlalleri olarak belirtiliyor. Sisteme sızan bir hacker görülen her şeyi 1-2 saniye önceki karelerle değiştirebilir ve kullanıcıları ölüme dahi götürebilecek sonuçlara neden olabilir.
Google Glass’ın sağlığa zararlı olup olmadığı ise kafalarda soru işareti oluşturmaya devam ediyor. Cep telefonlarının tek başına bile beyin kanserini tetiklediği birçok bilimsel araştırmada kanıtlandı. Bununla beraber kablosuz internet ağlarının yaydıkları radyasyonun uzun vadede kansere neden olabileceği düşünülürken, bu yeni teknolojinin kullanıcılarla yakın temasta bulunması sonrasında birçok hastalığa davetiye çıkarma endişesi taşıyor.


kaynak IHA


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artısıyla, eksisiyle, glass, google


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Glass ile Hayat Kurtarın! hayLaz Google 0 09 Temmuz 2013 05:19
Google Glass'a Oyun Yaptılar hayLaz Google 0 08 Temmuz 2013 12:10
Google Glass'da yeni gelişme hayLaz Google 0 08 Temmuz 2013 05:03
Google Glass böyle arayacak! hayLaz Google 0 25 Haziran 2013 14:49
Google Glass’a güncelleme! Zen Google 0 06 Haziran 2013 19:50