IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2013, 16:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google kendi Online TV servisi üzerinde çalışıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Apple’ın kendi TV servisi ile alışılmışın dışında bir yaklaşımı hayata geçirmek için uğraştığı sıralarda bir haber de Google cephesinden geldi. Wall Street Journal’ın haberine göre Google şu sıralar kendi online TV servisi ile ilgili olarak medya firmaları ile görüşme halinde.

Google’ın hali hazırda Google TV adında bir ürünü bulunuyor fakat iddialara göre haberde bahsi geçen servis Google TV’den epeyce farklı ve Google’ı doğrudan kendi abonelik sistemine sahip bir yayıncı pozisyona konumlandırmayı hedefliyor.

WSJ’ın “konuya yakın kaynaklara” dayandırdığı iddialarına göre Google şu ana kadar lisans anlaşmaları için birden fazla medya kuruluşunun kapısını çalmış, hatta içlerinden en azından birine ürünün çalışan bir demosunu bile göstermiş…

Eğer Google gerçekten de söylendiği gibi internet üzerinden lisanslı yayınları son kullanıcıya ulaştırmak konusunda çalışıyorsa, Apple’ın yanı sıra Intel ve Sony ile de bu alanda bir rekabete girmeye hazırlanıyor demektir. Çünkü dev teknoloji firmalarının da tam olarak aynı işi yapacak kendi ürünleri üzerinde çalıştıkları ve görüşmeler yaptıkları biliniyor.

Geleneksel TV anlayışı değişimin eşiğinde

Sony’nin elinde bunun için PlayStation gibi bir güç varken Intel ise özel TV lisansları için dev bir bütçe ile rekabetin içerisinde yer alıyor.

Tüm bu firmaların üzerlerinde çalıştıkları online TV yapısı bildiğimiz anlamda TV yayıncılığını ve TV izleme tecrübesini köklü olarak değiştirme potansiyeline sahip. Her şeyden önce var olan durumda abonelik veya satış modellerine sahip TV yayıncılığı iki ana bölüme ayrılmış durumda.

Bunlardan ilki ülkemizde de Digitürk, Teledünya, D-smart veya Tivibu’nun yaptığı gibi yayınları uydu, kablo veya internet üzerinden normal TV yayınları ile belli oranda istendiği zaman izlenebilen (video on demand) içeriklerin sunulduğu yapı.

İkincisi ise daha çok yurtdışında yaygın olan ve Netflix, Hulu ve Amazon gibi firmaların özel içerik satış veya kiralaması üzerinden yürüyen bir model. Apple TV’nin Türkiye’ye de açılmış olan var olan yapısı da bu modelde sayılabilir.

İnovasyon ve teknoloji etkisi

Google ve diğerlerinin şu anda yapmak istedikleri ise bir anlamda bu iki modeli birleştirerek, lisanslı yayınları, özel içerik kiralama/satışı ve internet üzerinden çeşitli video içerikleri bir arada göstermeyi sağlayacak, aylık abonelik ücretine tabi bir yapı.

Fakat modellerin birleştirilmesinin ötesinde bu dev firmaların TV izleme tecrübesini çok daha farklı noktalara taşımayı sağlayabilecek inovasyon gücü ve teknolojileri bulunuyor. Apple’ın ücretli abonelere reklamları geçme imkanı sunabilecek olması buna bir örnek. Google’ın TV reklamlarını bulunduğunuz coğrafi konuma göre size özel olarak sunabilecek olması ise farklı bir örnek olabilir.

Örnekleri siz de çeşitlendirebilirsiniz, ama son zamanlarda teknoloji devlerinin online TV konusu ile bu kadar yakından ilgileniyor olmaları, bu alanda çok geçmeden köklü değişikliklerin meydana gelmesine yol açması son derece muhtemel görünüyor…



kaynak stargazete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çalışıyor, google, kendi, online, servisi, tv, üzerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İddia: Google Android İşletim Sistemi ile Çalışacak Oyun Konsolu Üzerinde Çalışıyor hayLaz Google 0 28 Haziran 2013 23:22
Facebook, hashtag işlevi üzerinde çalışıyor! Zen Facebook Haberleri 0 18 Mart 2013 16:14
AMD, Radeon HD 7600 Üzerinde Çalışıyor Zen Bilgisayar Donanımı 0 05 Mart 2013 22:20
Apple, iTunes 11 Üzerinde Çalışıyor ALeMCi Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 11 Nisan 2012 10:56