IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 06:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google, Gmail'e gönderilen mailleri izinsiz olarak üçüncü tarafın erişimine açıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son dönemlerde özel bilgilerin paylaşılması konusunda en çok eleştirilen firmaların başında gelen Google, ABD'de açılan bir davaya verdiği savunmada aslında eleştirilerin haksız olmadığını göstermiş oldu.


Google aleyhine açılan dava, firmanın mail trafiğini hedef reklamlar için taraması ve böylece federal kanunları ihlal etmesi. Google'ın dava için yapmış olduğu savunma ise daha vahim bir tabloyu ortaya koyuyor. Google, davaya verdiği savunmada bir Gmail adresine gönderilen mailler için bir gizlilik beklentisi olmadığını ve gönüllü olarak üçüncü tarafın erişimine açık kabul edildiğini belirtti.


Hak ihlali savunucularını oldukça kızdıracak olan savunmasında Google, gelen mailleri virüs veya spam tehlikesine karşı taramanın yanında, yazarın gerçek niyetini öğrenmek amacıyla da farklı cihazlardan geçirdiğini dile getiriyor. Buna düşünce verisi diyen Google, daha sonra ticari kazanımlar için kullanıyor.


Google bu hareketini ise 1979 yılında kabul edilen bir kanuna dayandırıyor. Kanuna göre üçüncü taraf kişilere gönderilen verilerin bir gizlilik içine sokulması mümkün değil. Yani bir iş ortağınıza gönderdiğiniz mektubu ortağınızın asistanının onun yerine açarak içeriğine göz atması gizlilik ihlali içerisinde değerlendirilemez. Burda da Google, Gmail hizmeti için bir asistan konumuna geçiyor ve sizin yerinize gelen postaların içeriğine göz atıyor.


Tabi burada Google, asıl görevinin bir nevi postacı ve posta servisi gibi maili dokunmadan alıcıya ulaştırmak olduğunu es geçiyor. Ancak posta yoluyla gönderdiğiniz bir mektuba nasıl aracı kurumlar müdahale edemiyorsa, emaillere de aynı prosedürün uygulanması gerekiyor.


Consumer Watchdog adlı özel hayatın gizliliği savunucuları ise Google'ın bu açıklama ile özel hayata hiçbir saygısının olmadığını dolaylı olarak kabul ettiğini belirtiyor ve gönderdiği mailin gizliliğine önem veren kullanıcıların kesinlikle Gmail kullanmamasını tavsiye ediyor.


Gmail ile ilgili güvenlik endişeleri aslında 2004 yılında ilk lanse edildiği döneme kadar gidiyor. O dönemden bu yana Google'ın mailleri reklam gösteriminde temel almak üzere taradığı ve özel bilgileri kullandığı sık sık dile getiriliyor. Microsoft geçen yıl Gmail kullanıcılarını daha güvenli olan Outlook'a geçmeye davet etmişti.


ABD federal istihbarat birimlerinin güvenli ve taranamayan mail hizmetlerine karşı negatif bir tutumunun olduğu biliniyor. Edward Snowden tarafından kullanılan Lavabit ve Silent Circle adlı iki güvenli email hizmeti, yetkili merciler tarafından kapatıldı. Bu da hükümetin aslında gizlilik konularından çok da rahatsız olmadığını gösteriyor.


Google aleyhine açılan gizlilik ihlali davası 5 Eylül tarihinde patent davaları ile tanıdığımız yargıç Lucy Koh tarafından San Fransisco bölge mahkemesinde görülmeye başlanacak. Gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden mağdurların da davaya müdahil olması bekleniyor. Google'ın iddialar ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:



"Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir."

kaynak donanimhaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıyor, erişimine, gmaile, google, gönderilen, izinsiz, mailleri, olarak, tarafın, üçüncü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google yeni Gmail ile spam’e başladı hayLaz Google 0 23 Temmuz 2013 21:06
Gmail Üçüncü Cinsiyeti Kabul Etti Liaaa Google 0 02 Kasım 2012 13:38
Gmail Tamamen Google'ın Oldu! Spartacus Google 1 20 Nisan 2012 17:39
Gmail'in yeni sahibi Google! Deep Google 0 19 Nisan 2012 16:08
Gmail'in yeni sahibi Google! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Nisan 2012 01:19