IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2013, 00:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google, Chrome uygulamalarını masaüstüne taşıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google ileride bir gün Chrome tarayıcısının tam kapsamlı bir işletim sistemine dönüşmesine yönelik en önemli adımlardan birini 2010’da atmıştı. Bu tarihte Google, chrome OS ile birlikte Chrome’un uygulama mağazasını da kullanıma açmıştı. Chrome’un 5. yaş gününde ise bu planın diğer önemli bir parçasını, Chrome uygulamalarını masaüstüne taşıma planını hayata geçiriyor. Google, Chrome blogunda yaptığı bir duyuru ile doğrudan masaüstünde çalışan yeni nesil Chrome uygulamalarını tanıttı.
Bu bir yandan kullanıcıları Chrome işletim sistemine alıştırmak açısından, diğer yandan ise web uygulamalarının yerel depolama avantajlarından faydalanamama sorununu çözüyor olması açısından önemli bir adım…
Chrome web mağazasına girdiğinizde sol menüde Koleksiyonlar altında göreceğiniz “Masaüstü bilgisayarınız için” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceğiniz uygulamalar şu an için sınırlı sayıda. Fakat Google’ın bunların sayılarını hızla artırmaya başlayacağına şüphe yok.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Masaüstü bilgisayarınız için şu anda 20 kadar uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar tamamen Chrome’a özel uygulamalar. Her ne kadar Windows veya (yakında) Mac üzerinde, diğer programlar gibi çalışıyor olsa da Chrome’a özel kodlar içerdikleri için diğer tarayıcılarda çalışmıyorlar ve çalışabilmek için Chrome’a ihtiyaç duyuyorlar.

Bununla beraber sadece tarayıcının içerisinde açılmaları da gerekmiyor. Bilgisayarın sabit diskini, kamerasını veya GPU’sunu kullanabilen bu uygulamaların en önemli özellikleri internete bağlı değilken de çalışıyor olmaları. Yani Chrome’un bu yeni nesil uygulamaları gerçek anlamda bir tarayıcı eklentisinin daha ötesine geçmiş durumda. Şu anda Windows ve Chrome OS’ta çalışan bu uygulamaları Mac’te da görebilmek içinse yaklaşık 6 hafta kadar beklemek gerekecek.

Google’ın bu hamlesi ile bir anlamda diğer işletim sistemlerinin üzerine kendi işletim sistemini ayrı bir katman olarak konumlandırmış oluyor. Gücünü tarayıcıdan alıyor olması bu uygulamaları Windows ve Mac cihazlardan büyük oranda bağımsız hale getiriyor. Bu da Chrome OS açısından büyük bir avantaj.

Peki siz Google’ın bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yeni nesil Chrome uygulamaları Google’a ne kazandırabilir?


Kaynak webrazzi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
chrome, google, masaüstüne, taşıyor, uygulamalarını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google, 2012'nin En İyi Uygulamalarını Açıkladı Zen Google 0 28 Aralık 2012 18:33
Google okyanusları ekranınıza taşıyor! Deep Google 0 01 Nisan 2012 16:18
Google Chrome 15.0.874.0 Cry Bilgisayar Donanımı 0 08 Eylül 2011 20:44
Google,3 boyutlu Dünyayı internete taşıyor! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 27 Nisan 2010 21:12