IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2013, 22:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'ın önerisi bela oldu!




Google'ın otomatik tamamlama özelliği, bakın bazılarının başına ne işler açıyor...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google, varsayımlarda bulunmayı seven bir firma. Yani arama yapmaya başladığınız anda, sizin yazabileceğinizden çok daha hızlı bir şekilde size arama önerileri sunuyor ve genelde bu öneriler oldukça tutarlı oluyor. Ancak bu otomatik tamamlama işlevinin, kariyerini kötü bir yönde otomatik olarak tamamladığını iddia eden biri mevcut.
Courthouse News Service'in haberine göre, Jeffrey Kantor, oğlunun kumandalı uçağını birleştirmeye çalışıyordu. Kantor'un davası için yapılan iddia ise şu şekilde: "(Kantor) Bu aramayı oğlunun doğum gününden birkaç hafta önce, bir tane (uçak) yapmak ve doğum günü hediyesi olarak vermek düşüncesi ile gerçekleştirdi. 'how do I build a radio controlled (nasıl uzaktan kumandalı bir ... yaparım)' yazdıktan sonra Google, (Kantor'un) aramasını 'how do I build a radio controlled bomb (nasıl uzaktan kumandalı bir bomba yaparım)' olarak tamamladı." O da, bu öneriye tıklayıp neler görebileceğini merak etti.
Kantor, savunma sanayii üreticisi Appian adına çalışmaktaydı. İddiasına göre, devlet adına çalışan müfettişler, kısa bir süre sonra Kantor ile görüşmek amacı ile yanına geldi. Kantor'un düşüncesine göre, bilgisayarında yaptığı her şey gibi aldığı kitaplar da izlenmekteydi. Kantor'un açtığı davanın sebebi ise, toplumsal haklarının tecavüzü ve kişisel bilgilerinin açığa vurulmuş olması.
Ancak, Kantor'un davası Google'a karşı değil. Kantor, bunun yerine A.B.D.'de yer alan ulusal güvenlik teşkilatlarının önde gelen isimlerine yönelik bir dava açmayı tercih etmiş.
Kantor'un söylediğine göre, ordudaki arkadaşları, Kantor'un e-postaları, evindeki eşyalar, kütüphaneden aldığı kitaplar ve benzerleri hakkında ayrıntılı bilgilere sahip. Ayrıca, yine Kantor'un iddiasına göre, hükümet Kantor'un arabasına bir GPS cihazı yerleştirmiş durumda.
Kantor, başına gelenlerden sonra Appian'dan kovulmuş ancak, neyse ki, hükümet ile anlaşmalı başka firmalarda kendine bir yer bulmayı başarmış. Yine iddiasına göre, bu süreler içerisinde de rahatsız edilmeye ve takip edilmeye devam edilmiş.
Davanın sonucunda ise devletin ödemesi istenen para, verilen hasarı karşılamak amaçlı 13.8 milyon dolar ve ceza amaçlı 45 milyon dolar.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bela, googleın, oldu, önerisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'ın önerisi bela oldu! yaSmin Google 0 17 Aralık 2013 22:34
iPhone 4, Apple'a bela oldu! Deep Apple 0 23 Şubat 2012 14:07
Google'a bela olan dava! Kralice Arama Motorları Haberleri 0 08 Nisan 2009 20:32