IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
51 Adımda Google Gizli Dünyası




Google her sene 550’den fazla sıralama algoritması geliştirmesi yapıyor. Bu inanılmaz bir sayı ve günde 1-2 algoritma geliştirmesi anlamına geliyor.
Google, Amerika Birleşik Devletleri ile gizlilik anlaşması imzalayıp California yakınlarında yüzen veri merkezleri inşa ettirmiştir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google, Android kurucusu Andy Rubin’in liderliğinde yavaş yavaş robot üretmeye başlayacak.
Google’ın sürücüsüz arabaları 300.000 mil (yaklaşık olarak 482.803 km.) yol aldı.
Google X Labs tarafından hazırlanan Loon (Dalgıç Kuşu) Projesi ile Google 60.000 ft. (18.288 m.) yüksekliğe balonlar yerleştirerek 3G hızına yakın hızda internet ağı oluşturmayı planlıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google haftalık yapılan TGIF (Nihayet, Cuma!) toplantılarında çalışanlarına, Google’ın kurucuları olan Larry Page ve Sergey Brin’e direkt soru sorma hakkı tanıyor.
“Noogler” olarak bilinen yeni Google çalışanları kafalarında eğlenceli şapkalar ve aksesuarlarla geziyor .



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google’da çalışan insanlar aslında işleri için fazla kalifiyeler. Çıta o kadar yükseğe kurulmuş ki düşük profilde bir işte çalışabilmek için bile doktora gibi derecelere sahip olmanız gerekebiliyor. İyi Şanslar!
Google günde yaklaşık olarak 20 milyar sayfa dizinliyor ve bu sayı gittikçe artıyor.
Google eğlenceli bir ofis paylaşımı benimsemiş durumda. 3-4 kişinin aynı kübü paylaştığını ya da birkaç yöneticinin aynı odada işlerini yürüttüklerini görebilirsiniz. Belki de Google onların paylaşmayı öğrenmelerini istiyordur.
Google’da bir sürü yiyecek ve atıştırmalık çalışanlara ücretsiz olarak sunulmuştur. Ancak sağlıksız yiyecekler ulaşılması daha zor olan yerlerde, sağlıklı yiyecekler ise daha rahat ulaşılabilir şekilde konumlandırılmış.
Google’ın otoparkında sürekli 52 tane hibrit ya da elektrikli araba bulunmaktadır. Bu araçlar çalışanlar için ücretsiz ve şarj edilebilir. Google’ın bu araçları kullanmasının sebebi ise masraflarını azaltmak ve enerji tüketimini azaltmak. Google dünyada enerjiyi etkili kullanma alanında birinci konumda.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google çalışanlarının tüm eğitim masraflarını karşılıyor. Google çalışanlarının sürekli öğrenmeye devam etmelerini istiyor.
Google, pek de sık kullanılmayan kelimelerin aratılmasında farklı bir yöntem kullanıyor. Bu sayede aramalar çok daha kolay hale gelebiliyor.
Google kendi kelimelerini yaratıyor. Böylece kullanıcıyı Google ile iletişim kurabilmek için yeni kelimeler öğrenmeye zorluyor (Google Glass, Android Smartphones gibi sesli iletişim aletleri için).
Google, maliyetleri kontrol altında tutabilmek için inanılmaz derecede ucuz olan kendi ekipmanlarını üretmek yolunu seçmiş durumda. Ölçeklenebilirliklerinin en büyük sırrı da bu.
Google Panoramio kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğrafların yüklendikleri yerleri de haritada görebilme imkanı sağlayan bir fotoğraf dünyası. Eğer bir yeri ziyaret etmeden önce deneyimlemek isterseniz Panoramio işinize yarayacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google son günlerde Google Helpout (Google Kurtarma Servisi) ile insanlara istediklerini konuda uzmanlar sunarak çözüm bulmalarını sağlamaya başladı.
Google tarayıcınızın eğimli görünmesini sağlayabilirsiniz. “Askew” yazın ve aratın.
Google “Barrel Roll (Fıçı Yuvarlanışı)” yapmayı çok sever. İnanmıyor musunuz? Google tarayıcınıza “Fıçı Yuvarlanışı Yap” anlamına gelen “Do a barrel roll” yazın ve aratın.
Google eriyebilir de. “Zerg Rush” yazın ve aratın. Bütün arama sonuçlarının eridiğini göreceksiniz.
Google sizin yerinize mail de atabilir. Tek yapmanız gerek Android telefonunuza konuşmak. Örneğin: e-mail Baba konu: merhaba baba, eve geç geleceğim.”
Google, PaloAlto’da henüz 30 kişilik küçük bir firmayken yanlışlıkla telefon numaralarını sitede yayınladılar. Daha sonra çok fazla telefon aldıkları için numaralarını değiştirmek zorunda kaldılar.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google’ın çalışma alanı “GooglePlex” diye adlandırılıyor. Burada çalışanları ünlü Google bisikletlerini sürerken görebilirsiniz. Google için sağlık da iş kadar önemli.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Android aslında Google tarafından kurulmamıştır. Andy Rubin tarafından 2003 yılında kurulmuş ve 2005 yılında Google tarafından satın alınmıştır.
İsim olarak “Google” aslında bir yanlışlıktan ibaret. Kurucular Sergey Brin ve Larry Page 1 rakamını 100 tane 0’ın takip ettiği sayı anlamına gelen Googol kelimesini kullanmak istemişlerdi. Ancak isim hakkını alırken yanlış telaffuz edildiği için Google olarak kaldı ve dünyanın en büyük arama motoru olarak tarihe geçti.
İlk yaratıldığında Google “Sırt Kaşımak” anlamına gelen “Back rub” olarak biliniyordu. Daha sonra kurucular yeniden isimlendirmekte karar kıldılar.
Google 2010 yılından beri ortalama olarak her hafta yeni bir şirketi satın alıyor. “Birleş ve büyümeye devam et” mantığıyla hareket ediliyor.
Google, çalışanlarına yılda 2 kez anketle yöneticilerini oylama şansı sunuyor. Yöneticilerin diğer çalışanlara saygılı olması ve net hedefler koyması başarı için çok önemli.
Google Gravity sizi yer çekiminin daha az olduğu bir ortamda arama yapıyormuşsunuz gibi hissettirebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hiç düşündünüz mü hayatın evrenin ve her şeyin cevabı var mıdır diye? Var; 42. Kendiniz görebilirsiniz. Google tarayıcınıza girin ve “the answer to life,the universe and everything” yazın. Sonucu kendiniz görün.
Google size yanlış yazdığınız kelimeleri düzeltmenizi söyleyebilir ama her zaman değil. “Tekrarlama” anlamına gelen “recursion” sözcüğünü yazıp arattığınızda bunu mu demek istediniz kısmında yine “recursion” kelimesini görürsünüz. Acaba gerçekten hata mı yapıldı?
Google’a istediğiniz kelimeyi istediğiniz dile çevirmesini söyleyebilirsiniz. Sadece çeviri yap anlamına gelen “translate” komutunu kullanmanız yeterli olacaktır .
Chuck Norris şakaları asla eskimez ve Google bile Chuck Norris’i bulmakta yetersiz kalıyor. Küçük bir saklambaç oynayalım ve Google arama motoruna “find Chuck Norris” yazalım. Şanslı hissediyorum butonuna tıkladığımızda neler olduğunu görebiliriz.
Eğer size en yalnız sayıyı sorsam büyük ihtimalle şaşırırdınız ama Google şaşırmaz. “En yalnız sayı” (“What is the loneliest number”) yazıp arattığınızda Google “1″ sayısını verecektir.
Uzun çalışma saatlerinde sıkılıyor musunuz? Endişelenmeyin, Atari Breakout’u Google üzerinden istediğiniz zaman oynayabilirsiniz . “Atari Breakout” yazın, aratın ve görsellere gidin. Oyunu oynayabilirsiniz.
Google Earth tarafından Irak’ta Sadr şehrinin dışını gösteren bir fotoğraf vardır ve bu fotoğrafta kırmızı bir göl görünmektedir. Kan gölüne benzer bir görüntü içeren bu fotoğraftaki gölün neden kırmızı olduğu hala bilinmemektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kullanımı Google’dan daha kolay olan bir arama motoru biliyor musunuz? Eminim bilmiyorsunuzdur. İnanması zor ama bu dünyada Google’ı kullanması zor bir arama motoru olarak gören insanlar var. Bu sebeptendir ki “Google nasıl kullanılır” anlamına gelen “how do you use Google” cümlesi gayet popüler bir aranma oranına sahip. Öyle ki 5. kelimenin ilk harfine kadar yazmanız bu sonucu bulmanız için yeterli oluyor.
Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri Obama ve Romney arasında giderken insanlar “Romney Can’t Win” yazıp bir çok kez arama yaptılar. Bu da utanç verici bir duruma yol açtı. “Romney can win” yazan insanları Google bunu mu demek istediniz seçeneğiyle “RomneyCan’t Win” cümlesine yönlendirmeye çalıştı. Ooops! Ancak bu bize insanların düşüncelerinin web dünyasında ne kadar olduğunu gösterdi ve sonuç olarak seçimleri Obama kazandı.
İlk Google Doodle (sayfayı açtığınızda karşınıza çıkan eğlenceli grafik) Larry Page ve Sergey Brin tarafından tasarlanmıştı. Hafta sonu gidecekleri “Burning Man” festivali yüzünden hafta sonu servis veremeyeceklerini duyurmak içindi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google’ın attığı ilk tweet “I’m”, 1’ler ve 0’lardan oluşuyordu. Şanslı hissediyorum anlamına gelen “Feeling Lucky” kelimelerinin iki bileşenli kodlanmış haliydi. Sonuç olarak “I’m feeling lucky” anlamı verilmeye çalışılmıştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Google’da ofise köpek getirmek serbesttir.


Google’ın en büyük başarısızlıklarından bazıları şunlar: Froogle (daha sonra Google ürün aramasına dönüştürdü), Google Wave (internet ağı üzerinden paylaşım yapılmasını sağlayan bir eklentiydi ama çok fazla hataları vardı), Google QA (YahooQA’nın benzeriydi ama YahooQA’yı deviremeyince kapatıldı. Bravo Yahoo!) ve Google Video (Youtube ile rekabet edebilmek için açılmıştı ama kullanıcılar henüz Youtube ile ve arayüzüyle vedalaşmaya hazır olmadıkları için Google Youtube.com’u satın almak zorunda kaldı.)
Sipariş verdikten sonra siparişinizin elektronik kodunu Google’a girerek ürünü takip edebilirsiniz.
Gmail noktaları tanıyamaz. Bu yüzden abc@Gmail.com hesabını vea.b.c.@Gmail.com hesabını aynı kabul eder. Yani ikisinden birine gönderilen mail diğerine de gider.
Google’ın en eski versiyonu Stanford Üniversitesi dökümanlarını aramayı mümkün kılıyordu. Google’ın kurucuları Stanford’dan mezun olmuşlardı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Google dünyanın ilk kendi kendini kullanan Smartphone’u olan MotoX’i geçtiğimiz günlerde tamamladı.
“Bunu mu demek istediniz” kısmı ilk uygulandığından beri Google kullanılma sayısını ikiye katlamış durumda.
Google ana sayfa tasarımı olarak çok sade. Bunun sebebi başlangıçta Larry Page ve Sergey Brin’in HTML konusunda çok az şey bilmesiymiş . Daha sonra basit tasarım çok sevilince değiştirmeme kararı alınmış.
1999’da Larry ve Sergey Google’ı 1.000.000 $’dan az bir fiyata Excite’a satmak istemişlerdi. Ancak CEO George Bell reddetmişti. Şimdi Google’ın bulunduğu yeri hepimiz görüyoruz.
Google dünyadaki en geniş çevirtmen ağına sahiptir.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
51, adımda, dünyası, gizli, google


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gizli Sabotajı 10 Adımda Bulun ve Durdurun Amelia Kişisel Gelişim 0 09 Mart 2014 17:20
23 adımda erkek dünyası Sue Ah Erkekler 0 26 Temmuz 2012 14:54
Termitlerin Gizli Dünyası KarakıZ Hayvanlar Alemi 11 27 Ocak 2012 15:01
23 Adımda Erkek Dünyası Heidi Ah Erkekler 0 07 Ekim 2008 15:08