IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 03:30   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google IO 2015'ten beklediklerimiz!




Google'ın 2015 yılında patlatacağı bombaları araştırdık; şimdiden açıklıyoruz!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Geçen senenin Google IO 2014 konferansı biraz sıkıcı geçse de Google'ın tanıttığı ürünler ve gösterdiği konseptler sayesinde gözlerimizi IO 2015'e çevirmiş durumdayız. Android Wear'lı saatlerin her bir yandan çıkması, Nexus 6 ve Nexus 9'un tanıtılması ve Android Lollipop'un sır perdesinin tamamen kalkması; bunun yanında Project Ara ve Project Tango'nun bize yakın gelecekte neler yapılabileceğini göstermesi, IO 2015'ten çok şey bekleyebileceğimizi gösteriyor.

Yani önümüzdeki sene gerçekleşecek olan IO geliştirici konferansı, IO 2014'ten çok daha farklı, çığır açan ürünlerin, sürprizlerin ve merakla beklediğimiz şeylerin ortaya çıktığı bir etkinlik olabilir. İşte IO 2015'te Google'dan beklediklerimiz ve görmek istediklerimiz.


Daha iyi bir Google Wallet

Apple'ın yeni mobil ödeme sistemi Apple Pay, bu alanda bir hareketlenmeye yol açtı. Bu yüzden Google'ın da boş durmadığını görmeyi ve Google Wallet'a ilgi göstererek IO 2015'te ona bazı yenilikler getirmesini umuyoruz.
Kredi kartlarının hala topluca hack'lenebildiği bir dönemdeyiz ve Apple Pay, henüz kredi kartı kullanmadan yapılan ödemelerin güvenli olduğunu kanıtlamış değil. Google buna rağmen veya belki de bu sebeple yeni bir Google Wallet ile oyuna sağlam bir giriş yapabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google Glass diye bir şey vardı sanki?


Explorer projesi birkaç senedir devam etmekte ve bu süre içinde gözlük için birçok uygulama geliştirildi. Glass, ABD'ye sunulsa da tüketicilere yönelik, fiyatı uygun final sürümü henüz göremedik.
Google IO 2015, Glass'ın geri dönüşü için en elverişli yer olabilir. IO 2014'te adı pek geçmeyen cihaz, yerini Oculus Rift gibi kafaya giyilen aygıtlara bırakma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yüzden Google'ın IO 2015'te Glass için geliştirilen uygulamalar üzerinde önemle durmasını, bunun yanında daha gelişmiş veya daha uygun fiyatlı donanımlardan bahsetmesini bekliyoruz.


Google'ın sanal gerçeklik gözlükleri

Google'ın kendin-yap stili karton VR gözlükleri, bu seneki IO'nun sürprizleri arasındaydı. Google bu gözlükleri etkinliğin ilk gününün sonunda, ek bir şey gibi gösterse de onu edinmek için izleyiciler arasında olmanıza gerek yoktu. Gösterişsiz VR gözlüklerinizi gerekli parçaları bir araya toplayarak kendiniz de oluşturabiliyordunuz.
Google, IO 2015'te akıllı telefonları kullanarak VR deneyimi sunan yeni bir ürün tanıtabilir mi? Samsung'un Gear VR'ının aynı işi daha kaliteli maddelerle yaptığını düşünürsek, neden olmasın?
Daha dayanıklı bir VR gözlüğü veya karton gözlüğe özel geliştirilmiş uygulama ve oyunlar... VR piyasası şu sıralar Google'ın pas geçemeyeceği kadar hareketli.


Yine oturma odamıza geliyor

Firmaların oturma odasını ele geçirme planlarını sıkça duyuyoruz; benzer planları Google'dan da duymuş olmanız muhtemeli. Ancak Google'ın bu sefer daha kalıcı olacak bir yenilikle karşımıza çıkmasını umuyoruz.
Google, geçtiğimiz günlerde belki de şimdiye kadarki en güçlü ve pratik eğlence ürünü Nexus Player'ı tanıttı. Ancak her şeyin burada tamamlandığını sanmıyoruz. Google, ucuz Chromecast'iyle iyi bir formül tutturmuş ve başarı elde etmişti. Google'ın Chromecast 2 üzerinde çalıştığına dair iddialar var; bu yüzden IO 2015'te onu görme ihtimalimiz yok değil.
Google'ın bu alanda bize tamamlanmamış ürünler yerine, tutunma ihtimali yüksek ürünler tanıtması gerekiyor.
Android Wear'lı Google saati

Google'ın Android Wear akıllı saat platformu, Moto 360, LG G Watch ve Samsung Gear Live gibi ürünlerle piyasada şaşırtıcı derecede hızlı bir başarı elde etti. Şimdi tek eksik olansa Google'ın kendi geliştirdiği bir akıllı saat.
Google'ın Android Wear platformunu kullanan yeterince ürünün pazarda olduğunu düşünenler olabilir. Bu elbette geçerli bir düşünce. Ancak Google, giyilebilir teknoloji alanında varlığını gerçekten hissettirmek istiyorsa bizce Android Wear'ın gerçek potansiyelini gösteren bir ürün ortaya çıkarmalı.
Adı ister Nexus Watch olsun, ister başka bir şey, Google'ın Apple Watch karşısında boş durmayıp bir ürün geliştirdiğini, daha da ötesi tam da beklediğimiz saati yaptığını görmek istiyoruz.

Ve diğerleri

Android'in modifiye edilmemiş, stok sürümüyle çalışan telefonları sevenlerimiz çok. Bu yüzden Google, etkinlikte birkaç Google Play Edition amiral gemisi telefon tanıtırsa şaşırmayacağız.
Google, donanım tanıtımlarıyla yazılımları birbirinden giderek daha çok ayırıyor. Bu yüzden yeni bir Nexus telefon veya tabletin IO 2015'te görünme ihtimali düşük. Firma, muhtemelen geçen sene olduğu gibi yazılım platformlarına odaklanacak, Chrome ve Android için uygulama geliştirmenin avantajlarından ve kolaylıklarından bahsedecek. Android 5.0'dan bir sonraki güncellemeyle, Google Now geliştirmeleriyle ve diğer Google hizmetlerine yapılan geliştirmelerle de tanışabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2015ten, beklediklerimiz, google, io


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mayokini Modelleri 2015 - 2015 Mayokini Modelleri Zen Moda Trendleri 0 07 Haziran 2014 23:16
The Witcher 3, 2015'e Ertelendi! RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Mart 2014 02:43
McLaren P13 2015'te! Deep Otomobil Haberleri 0 04 Şubat 2014 13:57
2015 Porsche Cayenne SLyther Otomobil Haberleri 0 09 Nisan 2013 02:08
Ruh Sağlığı Yasası 2015'de Lucifer Ruh Sağlığı 0 29 Aralık 2011 02:14