IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2016, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google geri vites yaptı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD seçimlerinde ve öncesi dönemde gizliden gizliye Hillary Clinton'ı destekleyen Google, Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ilk geri vitesini yaptı. Şirket, Obama'yla olduğu gibi Trump ile de iyi ilişkiler içinde olmayı ve yeni Amerikan yönetimi ile bağlantılarını geliştirmek için muhafazakarlarla daha yakın çalışmayı hedefliyor.

Google, seçimden önce Clinton aleyhindeki kötü içerikleri engellerken, Trump hakkındaki kötü yorumları ön plana çıkarmakla suçlanıyordu.

Google, “muhafazakar, özgürlükçü ve serbest piyasa gruplarıyla irtibat halinde” olan bir yönetim arayışında olduğunu bir açıklamayla duyurdu.

NTV'nin haberine göre; Donald Trump yarın New York'da bulunan merkez ofisinde en büyük teknoloji şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelecek. Trump'ın damadı Jared Kushner tarafından planlanan ve herhangi bir yatırım kararının alınmayacağı tanışma toplantısında Google'ın da dahil olduğu ana şirket grubu Alphabet'in Genel Müdürü Larry Page de hazır olacak.

Toplantının diğer katılımcıları arasında Apple Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook, Facebook Genel Müdür Yardımcısı Sheryl Sandberg, Amazon.com CEO'su Jeff Bezos, Tesla Motors CEO'su Elon Musk, Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Oracle CEO'su Safra Catz gibi yöneticiler bulunmakta.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Trump seçim sürecinde Silikon Vadisi'yle göçmenler, hükümet gözetimi ve şifreleme gibi konular üzerinden tartışmaya girmişti. Yaşanan seçim galibiyeti sonrasında birçok şirket Trump'ın taahhütlerini gerçekleştirebileceği konusunda alarma geçirmişti.

Obama yönetiminin benimsediği, internet sağlayıcılarının içerikleri kısıtlamasını engelleyen ve kamusal bir hizmet olarak değerlendiren “net tarafsızlığı" politikaları da Trump'ın eleştirdiği bir başka konu. Bu politikalar ilerleyen dönemlerde iptal edilmesi bekleniyor.

GOOGLE CLINTON'I DESTEKLEMİŞTİ

Liberal eğilimli Silikon Vadisi'nde teknoloji şirketleri seçimlerde Demokratların adayı Hillary Clinton'ı desteklemişti. Obama yönetimiyle sıkı bağları olan Google, Clinton'ın seçim kampanyasının en büyük kurumsal destekçilerinden biri olmuştu. Google ve çalışanları Trump'ın kampanyasına 23 bin 300 dolar bağış yaparken Clinton için yapılan bağış 1.6 milyon doları bulmuştu.

Obama yönetimi döneminde Google'a bağlı firmalar ile federal hükümet ve Kongre arasında 250 kişi karşılıklı iş değişiklikleri yapmış, “net tarafsızlığı” konusunda firma tarafından istenilen adımlar atılmıştı. Clinton'ın seçim kampanyasında da devam eden yakınlaşma ise şu an firma için probleme dönüşmüş durumda.

Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlıklarıyla bilinen lobicilerle anlaşmalarını sürdüren Google'ın mevcut çalışma kadrolarının ise çoğunlukla Demokratlardan oluşuyor olmasının önümüzdeki dönemde şirket içinde problemler yaşatabileceği düşünülüyor.

kaynak yenisafak

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abd, alphabet, amerikan, donald trump, google, hillary clinton, jared kushner, larry page, new york, ntv, obama, secmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dnipro'dan geri vites! Seth Beşiktaş 0 19 Ocak 2016 11:16
Erol Köse'den geri vites PassioN Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2012 21:01
Takside geri vites de para yazacak PassioN Haber Arşivi 0 02 Şubat 2012 20:25