IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 3 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By Absent
  • 1 Post By No1

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2019, 02:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Site içi SEO (On-Page Seo)




Merhaba Sevgili IF Sakinleri,


Uzun bir aradan sonra SEO hakkında 2018 yılına damgasını vuran ve 2019 yılında da en etkili olmasını düşündüğüm Site içi SEO ( On-Page Seo ) nedir? nelere dikkat edilmelidir? gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Öncelikle 2017 yılının sonunda başlayan ve etkisini her geçen gün arttıran Site içi SEO ( On-Page Seo ) artık Google'de %70 - %80 gibi ciddi bir oranda etki etmektedir. 2000'li yıllarda ve 2017 yılının sonuna kadar etkili olan Backlink çılgınlığı şimdi tamamen kaliteli site ve kaliteli backlink anlayışına dönmüş bulunmaktadır.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) nedir ? Hosting şirketinin doğru bir şekilde seçilmesi, kullanmış olduğunuz temanın kod yapısı, sitenizdeki resimlerin boyutları, makaleler arası linkleme ve diğer kriterler birlikte Site içi Seo diye tanımlana bilir.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) siteme ne kadar etki eder?

Doğru bir Site içi Seo optimizasyonu yaparsanız, Google sitenizi kısa zamanda ön sayfaya çıkarır. Ön sayfaya çıkmak daha çok ziyaretçi, daha çok ziyaretçi daha çok user demektir. Sonuç, On Page Seo çalışmasının arama motoru sıralamasına doğrudan olumlu etkisi vardır. Bu çalışma yapılmazsa, site sıralamaya giremez, girse bile ön sayfalara asla çıkamaz.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) Nelere Dikkat Edilmelidir?

1. Hosting firmasının seçimi. (Hızlı bir makine ve güvenlik önlemleri gibi özellikler açısından her zaman Google sıralamasına doğrudan etki etmektedir.) Not: Türkiye Lokasyonlu hostingler Türkiye aramalarında siteniz için en ideal seçim olacaktır.

2. Wordpress, web alanında en güclü alt yapıya sahib içerik yönetim sistemidir. Mobil uyumlu ve doğru kodlanmış, zararlı kodlar barındırmayan en önemlisi özgün olarak hazırlanmış bir tema sizleri daha ileriye taşıyacaktır. Html olarak hazırlanan bir sitede tabiki Google gözünde otoriterliğini özgün ve düzenli kod yapısıyla gösterecektir.

3. Hosting ve Wordpress tema kurulumunu gerçekleştirdikten sonra Wordpress üzerinde yapmanız gereken ayarlardan bahsedelim;

Link yapısı: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yanlış bir link yapısı olacaktır, Doğrusu ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde olacaktır.


Bir sonraki işlem sitenize Yoast Seo eklentisini kurmanız olacak, bu eklenti seo uyumlu bir sayfa yapmanız için size doğru yolu gösterecektir. Bir çok SEO eklentisi var ama benim şimdiye kadar kullanmış olduğum eklenti Yoast Seo eklentisidir. Kullanışlı ve Kaliteli bir eklenti olarak gördüğüm için, başka eklenti kullanmayı tercih etmedim.

Kategoriler: Sitenizin menü kısmı Google arama motorunun gözünde çok önemlidir. Google, menüsü olmayan siteleri otoriter site gözünde görmez. Hangi kelimede yükselmek istiyorsanız, o kelimede kategori açmanız ilk hedefiniz olmalıdır.


Sohbet odaları içeren makalelerinizi bir araya getireceğiniz kategor örneğin; Sohbet odaları veya Chat odaları gibi olmalıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Etiketler: Size birisi Seo’nun bel kemiği nedir diye soru sorarsa, ona düşünmeden etiket cevabını verebilirsiniz. Kategori gibi, Site içi Seo çalışmasında önemli yere sahibtir. Mevcut makalelerinizi arama hacimlerine göre seçmeniz sizleri doğru etiketlere götürecektir.

Niteleyici: Makale başlıklarında insanların ilgisini çeken kısa sözler kullanmanız, içeriğe tıklanma oranını artırır. "Ankara Sohbet" yerine, "Ankaralıların Bir Araya Geldiği Ankara Sohbet Odaları" buna benzer kelimeler kullanmanız organik trafik kazanmanıza etki eder.

Özgün İçerik: Özgün, kopya olmayan bir içerik sitenin otoriter bir site olmasını sağlayacaktır. Otoriter bir site görünümünden, içeriğine; içeriğinden etiketine kadar tamamen özgün olarak hazırlanan bir site için geçerlidir. Günde 2 3 içerik atmak yerine 10 günde bir özgün ve düzenli içerik atmanız sitenizi diğer sitelerden daha kaliteli kılacaktır.

Yeni Başlayanlar İçin Seo Uyumlu Makale Yazımı Konumu Burdan inceleyebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google'de Title Önemi ve Optimizasyonu Konumu Burdan İnceleyebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

H-Tagları: H2 başlığını 1 defa geçirin ve direk anahtar kelime kullanın. H3 H4 başlıklarını kullanıcının gözünü yormayacak şekilde kullana bilirsiniz. Tavsiyem, H3 ve H4 başlıklarında semantik anahtar kelime kullanmanızdır.

Site içi Linkleme yapmak: İçeriğinizle ilgili diğer yazılarınza link vermeniz, hem Google’un diğer makalenizi indekslemesine hemde kullanıcını sitede daha uzun süre tutmak için faydalı olacaktır.

Sosyal Paylaşım butonları: Facebook, Twitter, Pinterest, Google plus gibi sosyal paylaşım sitelerinden siteniz için profil oluşturmanız ve yazılarınızı orda paylaşmanız Google’da üst sıralara çıkmak için en önemli adımların başında gelir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ocak 2019, 12:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Site içi SEO (On-Page Seo)




Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Öpüşmek, alt katı kiralamak için üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Ocak 2019, 15:17   #3
Çevrimdışı
No1
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Site içi SEO (On-Page Seo)




Paylaşım için teşekkürler

__________________
Dayan Rüsva Etme Beni
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
on-page seo, seo, site içi seo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Home Page PySSyCaT Bilgisayar Sözlüğü 0 05 Şubat 2016 15:52
Page PySSyCaT Bilgisayar Sözlüğü 0 26 Ocak 2016 21:08
ASP.NET Master Page Sunay ASP/ASP.NET 0 24 Nisan 2010 01:20
İnfosuz Site | İnfosuz Site Nedir? Nasıl İnfolanır Site ? Asimavi Link değişimi 1 15 Eylül 2008 21:39