IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2019, 01:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google’dan özel doodle! Ay’a inişin 50. yıldönümü kutlu olsun!




Google’dan özel doodle! Ay’a inişin 50. yıldönümü kutlu olsun!




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tam 50 yıl önce yani 20 Temmuz 1969 günü Ay yüzeyine ilk insanlı uzay uçuşu yapıldı. ABD'li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20 Temmuz 1969 günü saat 20:18'de (EEZ) Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu.Google da bu özel günü doodle yaparak kutladı.


Apollo 11, Ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay uçuşudur. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu uzay uçuşunda astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20 Temmuz 1969 günü saat 20:18’de (EEZ) Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu.

İnişten altı saat sonra 21 Temmuz günü 01:56’da (EEZ) Armstrong ay yüzeyine adım atarak bu konuda da bir ilki gerçekleştirdi. Uçuşun mürettebatının üçüncü üyesi olan Michael Collins bu sırada Ay yörüngesinde Armstrong ve Aldrin’i taşıyan modülle bir araya gelmek için beklemedeydi. Görevin üç üyesi de sekiz gün uzayda kaldıktan sonra dünyaya döndü.

16 Temmuz günü Florida’nın Merritt Island kasabasında bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Saturn V tarafından fırlatılan Apollo 11, NASA’nın Apollo projesinin beşinci insanlı uçuşuydu. Daha önceki uçuşlardan ikisi Ay çevresinde uçmuş ve biri Dünya yörüngesinde Ay’a iniş manevralarını gerçekleştirmişti.


Roket tarafından fırlatılan uzay aracı üç bölüme sahipti: üç astronot ve erzaklarının bulunduğu Komuta Modülü, yön değiştirme amacıyla yakıt ve motorların bulunduğu Hizmet Modülü ve bunların yanı sıra Ay Modülü. Uzay aracı fırlatma roketi tarafından Ay rotasına sokulduktan sonra ikisi birbirinden ayrıldı ve uzay aracı üç gün boyunca Ay yörüngesine girinceye dek yoluna devam etti.



Burada Armstrong ve Aldrin Ay Modülü’ne geçti ve Ay’ın Dünya’ya bakan tarafında bulunan Sessizlik Denizi’ne iniş yaptı. Astronotlar araç dışındaki iki buçuk saat da dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 21½ saat boyunca Ay yüzeyinde kaldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ay’a ayak basarken Armstrong “[bir] insan için küçük, insanlık için büyük bir adım” ifadesini kullandı. İniş canlı yayınla aktarıldığından bu söz dünya çapındaki insanlar tarafından duyuldu. Apollo 11 Uzay Yarışı’nı fiilen bitirdi ve ABD başkanı John F. Kennedy’nin 1960’ların sonuna kadar Ay’a ulaşma hedefini gerçekleştirmiş oldu.







alıntı

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doodle, google, neil armstrong


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun! #MutluYıllarTürkiyem Kalemzede Özel Günler 8 29 Ekim 2018 18:29
Google'dan Doğum Gününe Özel Doodle Spartacus Google 31 27 Eylül 2013 23:41
Google' 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Doodle -Teşekkürler.. Google! Sevda Arama Motorları Haberleri 0 23 Nisan 2013 02:03
Google'dan 23 Nisan'a Özel Doodle Spartacus Google 0 23 Nisan 2012 09:05
18 mart çanakkale zaferimizin yıldönümü kutlu olsun Ay Atatürk Köşesi 0 18 Mart 2010 09:15