IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By aLya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2020, 12:15   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Haritalar'da şaşkına çeviren olay!




Teknoloji devi Google'ın birçok servisi ve uygulaması var. İçlerinde en popüler olanlarından biri hiç şüphesiz Google Haritalar veya diğer adıyla Google Maps. Birçok kullanıcı adres bulmak, Street View ile sokakları ve caddeleri görmek, farklı ülkelere bakmak gibi işlevler için Google Haritalar'ı kullanıyor. Hatta komplo teorisyenleri uzaylılara ait kanıtlar için haritaları didik didik ediyor. Ancak Google Maps'in ismi bu sefer ilginç bir haberle gündeme geldi. Haritalar servisinde hayalet olarak yaşamakta olan bir ada var. Peki bu adanın sırrı nedir? Google neyi saklıyor? İşte merak edilen soruların cevapları...


The Sun'ın haberine göre gizemli Sandy Adası, 1774'ten bu yana haritalarda Güney Pasifik'te Yeni Kaledonya'nın yakınlarında gösteriliyordu. Ancak Google Haritalar'a baktığınız zaman bu adayı bulamayacaksınız. Google Haritalar'da adaya benzeyen bir taslak veya silüetle karşılaşıyorsunuz.

Sandy Adası'nın hikayesi, 15 Eylül 1774'te Kaptan James Cook'un "Sandy I." notunu almasıyla başladı. Ada, Cook'un 1776'da 'Güney Pasifik Okyanusu'nda yapılan keşifler şeması'nda yer aldı. Adanın 24 km uzunluğunda ve 5 km genişliğinde olduğuna inanılıyordu.

Fransızların Hidrografi haritası yapan servisi adayı 1979 yılında deniz haritalarından çıkardı. Fakat gerçek keşif Avustralyalı bilim insanlarından geldi. 22 Kasım 2012'de Sandy Adası'nın bulunamadığı açıklandı. Google da 26 Kasım 2012'de adayı haritalar servisinden kaldırdı.

Bununla birlikte Google Haritalar'ın uydu görüntülerinde su altındaki yatakta bir artış olduğu belli oluyor. Hiç kimse Kaptan Cook'un yüzyıllar önce gördüğü şeyin %100 kesin olduğunu söyleyemez. Konuyu açıklayan bir teori var.44

Teoriye göre bir su altı yanardağının patlaması sonucu oluşan ve yüzen ponza yığınları ada olarak görülmüş olabilir. Kaptan Cook ve Velocity'nin gördüğü büyük ihtimalle ponza yığınlarıydı ve bu durumu da ada keşfi olarak not ettiler.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google haritalar'da şaşkına çeviren olay!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eczanede şaşkına çeviren olay! Bakmak için aldı, yutup kaçtı vioLeta Yaşam ve Detay 2 23 Kasım 2019 14:48
İzmir'de şaşkına çeviren olay! Helikopterler denizden su taşırken almış... MarveL Haber Arşivi 3 22 Ağustos 2019 16:30
Bilim dünyasını şaşkına çeviren olay: Domuzların beyinleri canlı tutuldu yaSmin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Nisan 2019 10:49
Bilimadamlarını şaşkına çeviren olay! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 08 Ekim 2011 19:14
KCK'da şaşkına çeviren detaylar Lucifer Haber Arşivi 0 16 Şubat 2010 16:59