IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeySu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2021, 14:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Googlebot, Siteleri HTTP/2 Protokolüyle Taramaya Başlıyor




Googlebot, bir çok siteyi HTTP/2 protokolüyle taramaya başlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google, web sitelerini en son HTTP/2 protokolü ile taramayı deneyebileceğini belirtmek için Googlebot Geliştiricileri Destek Sayfasını güncellemişti. Kasım 2020’den itibaren geçerli olan bu durum, 2021’in gelmesiyle birlikte resmen başlamış oldu. Googlebot geliştirici sayfası, bu değişikliği yansıtacak şekilde 12 Kasım 2020’de güncellenmişti.

Google’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Googlebot genellikle HTTP/1.1 üzerinden tarama yapar.. Bununla birlikte, Kasım 2020’den itibaren Googlebot, site tarafından destekleniyorsa bundan yararlanabilecek siteleri HTTP/2 üzerinden tarayabilir.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Neden HTTP/2 Ağ Protokolü

HTTP/2, HTTP/3 gelene kadar şu anda en son ağ protokolü. Bir sunucu ile tarayıcı (veya Googlebot) arasında daha hızlı ve verimli veri aktarımına olanak tanıyor.

HTTP/2’nin yaptığı şey, bir web sayfasının bir tarayıcıdan bir sunucuya teslim edilmesi için geçen süreyi azaltmak. HTTP/2 ayrıca HTTP başlık alanlarını sıkıştırarak ek yükü de azaltıyor.

Önceki ağ protokolünde (HTTP/1) aynı anda yalnızca bir istek etkinleştirildiğinden, birden çok akışın paralel olarak indirilmesi gerekiyordu.

HTTP/2 ile, Googlebot ve tarayıcılar yeni “çoklamalı” kaliteden yararlanabilecek. Bu, aynı web sayfasını indirmek için birden çok bağlantıdan birden çok akış talep etmek zorunda kalmadan, tek bir bağlantıdan tek bir akış içinde birden çok kaynağın indirilebileceği anlamına geliyor.

HTTP/2’nin yetenekleri, daha az sunucu tıkanıklığı anlamına geliyor ve sunucu kaynaklarından tasarruf sağlıyor

Sunucu kaynakları üzerindeki yükü en aza indirmek web siteleri için iyi bir şey. Bazen yalnızca Googlebot değil, birçok başka bot da bir siteyi aynı anda ziyaret edebiliyor.

Sonuç, çok sayıda sunucu kaynağı kullanıldığı için sitenin yavaş bir şekilde yanıt vermeye başlaması. Bu, web sayfalarını görüntülemeye çalışan kullanıcılar için kötü bir durumken Googlebot bir web sitesini tarayamazsa bu da yayıncı için kötü bir durum.

HTP/2 Taramasını Devre Dışı Bırakabilirsiniz

HTTP/2 taramasını devre dışı bırakmak mümkün. Bunun için sunucu, bir 421 yanıt kodu gönderecek şekilde yapılandırılmalıdır.

421 durum kodu, İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF.org) tarafından Yanlış Yönlendirilmiş Talep olarak tanımlanmıştır. Bu, mevcut değilse HTTP/2 isteğinin yanlış yönlendirildiği anlamına gelir.

Google’ın geliştirici sayfası konuyla ilgili şunu önermekte:

“HTTP/2 üzerinden taramayı devre dışı bırakmak için, sitenizi barındıran sunucuya Googlebot sitenizi HTTP/2 üzerinden taramaya çalıştığında bir 421 HTTP durum kodu ile yanıt vermesi talimatını verin. Bu mümkün değilse, Googlebot ekibine bir mesaj gönderebilirsiniz (ancak bu çözüm geçicidir).”

Siteniz HTTP/2 Taraması İçin Uygun mu?

Birçok site HTTP/2 taraması için hazır olmalı. Öğrenmek ise kolay: Buradan sunucunuzun HTTP/2 nitelikli olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bot, google


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GoogleBot Algılamak hAte PHP 0 30 Ekim 2014 07:28
Vücut taramaya ilginç protesto Chelt Havacılık Haberleri 0 29 Kasım 2010 06:31
onarcade googlebot online yardım.. ATLAS PHP 1 12 Temmuz 2010 01:35