IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2023, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SADAT, Kılıçdaroğlu'na açtığı davayı kazandı! 30 bin TL tazminat ödemeye mahkum ettiler




SADAT tarafından CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu'na açılan tazminat davasında karar açıklandı. Mahkeme davanın kısmen kabulüne karar vererek 30 bin TL manevi tazminatın yasal faizi ile birlikte davalı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan alınarak davacı SADAT'a ödenmesine hükmetti.

Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında davacı SADAT vekilleri Avukat A. Üsame Ceran ve Avukat Enes Malik Saran hazır bulundu. Duruşmaya CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da avukatı katıldı.
"TAZMİNAT MİKTARININ YERİNDE OLDUĞU KANAATİNDEYİZ"

Duruşmada Avukat A. Üsame Ceran, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eylemlerinin müvekkillerinin kişilik haklarını zedelediğini belirterek "Davalının eylemlerinin sürekliliği, müvekkilimizin yasadışı iş ve eylemlerle bağlantısı bulunduğu yönündeki süregelen açıklamaları ve müvekkilimiz hakkında kamuoyunda oluşan etkileri ve müvekkilimizin uğramış olduğu zarar nedeniyle talep ettiğimiz tazminat miktarının yerinde olduğu kanaatindeyiz. Davamızın kabulünü talep ediyoruz" dedi.


"CAYDIRICI BİR KARAR VERİLMESİ KANAATİNDEYİZ"

Duruşmada Avukat Enes Malik Saran ise "Müvekkilimizin kişilik hakları saldırıya uğramış halen bu saldırılar devam etmektedir. Manevi tazminat kararı ile nispeten caydırıcı bir karar verilmesi kanaatindeyiz" dedi. Avukat Saran da davanın kabulünü talep etti.
30 BİN TL TAZMİNATIN DAVACIYA ÖDENMESİNE HÜKMETTİ

Davalı Kılıçdaroğlu vekili ise müvekkilinin açıklamalarının soyut beyan olmadığını söyleyerek "Davacının yöneticilerinin açıklamaları üzerine yapılmış haklı açıklamalardır. Davacı taraf bizzat yöneticilerinin aracılığı ile müvekkilimiz açıklamalarında yer aldığı üzere silah satışına aracılık ettikleri, rejimi değiştirmek amacına yönelik açıklamaları, kaos ve terör ortamı hazırlamak üzere yapılan açıklamalar üzerine müvekkilimiz tarafından davaya konu açıklamalar yapılmıştır" dedi. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi davanın kısmen kabulüne karar vererek 30 bin TL manevi tazminatın yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya ödenmesine hükmetti.
NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13 Mayıs 2022 tarihinde SADAT merkezine giderek "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu sosyal medya paylaşımlarında da SADAT'ın paramiliter bir kuruluş olduğunu ve işlerinin suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek olduğunu iddia etmişti.
SADAT ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

Bunun üzerine SADAT, avukatlarından A. Üsame Ceran aracılığı ile şikayette bulunmuştu. Avukat Ceran dilekçesinde SADAT'ın Türk siyasetinin bir aktörü olmadığını belirterek "Müvekkil şirket, Türk Ticaret Kanunu'na göre faaliyet gösteren bir şirkettir. Bir politikacının politik çıkarları için bir şirketi karalamasını hukuk düzeni korumaz" ifadelerini kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon TL manevi tazminatın yasal faizi ile tahsil edilerek SADAT'a verilmesi talep etmişti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DİSK, TÜİK'e açtığı davayı kazandı CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 26 Nisan 2023 20:26
Hazal Kaya, ev sahibine açtığı davayı kazandı Sarya Magazin Haberleri 0 08 Kasım 2022 14:06
Zuhal Topal, Seda Sayan'ın açtığı davayı kazandı Sarya Magazin Haberleri 0 12 Mart 2021 17:39
Apple, Xiaomi aleyhine açtığı davayı kazandı! Bilge iPad 2 08 Aralık 2017 18:27