IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By HOROZ

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2024, 08:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin İlk Astronotu: Alper Gezeravcı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra, 2003 yılında Hava Harp Okulu'ndan Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nde F-16 pilotu olarak göreve başladı.

Gezeravcı, 2012 yılında ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde Hareket Araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans eğitimi sırasında, uzay uçuşlarına yönelik gerçekleştirilen araştırma ve geliştirme çalışmalarına katıldı.

Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri'nde 21 yıl boyunca görev yaptı. Bu süre zarfında, F-16 pilotu olarak çeşitli görevlerde bulundu ve önemli başarılara imza attı. 2022 yılında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Standartize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yaparken, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu seçildi.

Gezeravcı, SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında, 2024 yılının son çeyreğinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) seyahat edecek. Gezeravcı, bu görevde, ISS'de 10 gün boyunca bilimsel araştırmalar ve deneyler gerçekleştirecek.

Alper Gezeravcı'nın Uzaya Çıkış Hazırlıkları

Gezeravcı, uzay yolculuğu için gerekli olan eğitimlere 2023 yılında başladı. Bu eğitimler kapsamında, NASA'nın astronot adaylarına verdiği eğitimlere benzer bir eğitim programını tamamlayacak. Gezeravcı, bu eğitimlerde, uzay uçuşları hakkında teorik ve pratik bilgiler edinecek, ayrıca uzay uçuşu sırasında karşılaşabileceği olası tehlikelere karşı hazırlıklı olacak.

Gezeravcı, uzay yolculuğu için gerekli olan fiziksel ve psikolojik testlerden de başarıyla geçti. Gezeravcı, bu testlerde, uzay uçuşuna uygun fiziksel ve psikolojik özelliklere sahip olduğunu kanıtladı.

Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Hedefleri

Gezeravcı, uzay yolculuğu sırasında, ISS'de bilimsel araştırmalar ve deneyler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Gezeravcı, bu araştırmalar ve deneyler ile, Türkiye'nin uzay alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Gezeravcı, uzay yolculuğu sırasında, ayrıca, Türkiye'yi ve Türk halkını temsil etmeyi de hedefliyor. Gezeravcı, uzay yolculuğu ile, Türkiye'nin uzay çalışmalarına olan ilginin artmasına ve Türk halkının uzay konusundaki farkındalığının yükselmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğunun Türkiye İçin Önemi

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacak. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak, Türk halkına büyük bir gurur yaşatacak. Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, ayrıca, Türkiye'nin uzay çalışmalarına olan ilginin artmasına ve Türk halkının uzay konusundaki farkındalığının yükselmesine katkıda bulunacak.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uzay çalışmalarına olan desteğin artmasına da yardımcı olacak. Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ulaşmasına ve Türkiye'nin uzay alanındaki konumunu güçlendirmesine katkıda bulunacak.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Ocak 2024, 12:43   #2
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin İlk Astronotu: Alper Gezeravcı




Haberler için sağol genç daha büyük başarılarda yapacağız İnşallah...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prof. Dr. Alper Şener: Bu tırmanış devam ederse, Türkiye tamamen kapanabilir NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 22 Mart 2021 16:01
Alper Kamu Cehennem Çiçeği - Alper Canıgüz Zen Kitap Tanıtımları 0 12 Haziran 2013 16:34
2 Rus Kozmonot ve 1 Amerikalı Astronotu Uzay İstasyonuna Götürecek Soyuz Fırlatıldı Thetis Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2012 08:50